Smiselnost neplačanega očetovskega dopusta

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Neplacan je itak skoz hehe
confused-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.158
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Ljudem, ki jim en mesec preživet ob otroku pomeni več kot mesečna neto plača.

467716-post_slo.gif

Seveda bodo šefi v službi zelo veseli, če te nebo 1 mesec. No razen da si na JU ali RTV-ju.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
V taki temi se lepo vidi da jih dosti ne pozna svojih pravic niti ne ve kaj jim pripada in kako se koristi.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Ljudem, ki jim en mesec preživet ob otroku pomeni več kot mesečna neto plača.

jaz sem ga koristil, sedaj pa se polovicni delovni cas. zakaj? ker se v javnem sektorju ne mores izmisljevati glede delovnega casa in sem bil dneve in tedne stran od druzine. vec pa na PM, ce koga zanimajo podrobnosti.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Enako, koristiš ga lahko do otrokovega 3.leta.

Zato, ker je v tem času kar nekaj obiskov pri zdravnikih, kontrolah, sploh če imaš 2 (ali več) in nedonošenčke. Tako sem koristil 52 dni, ko sem potreboval, mi je tisti dan ali dva več pomenil, da sem lahko v miru vse uredil z družino in biti cel dan z njimi.

Ekonomsko pa se mi je tudi izšlo.

Lp,

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Nekako razumem da se ne izzide tistemu na minimalcu. Amoak da pa nekdo z alter plačo ne more preživeti tistega meseca. Naj pa nov avto kupi mesec kasneje. Ces da ie to izgovor da ne gre ja dopust. Prej bi rekel da ie nekaj drugega. Raje gre v službo, pa tak dela se nadure, ko gre domov se ustavi vsaj se na enem piru pri micni gospodicni. Kdo pa bo doma poslusal tisto vrescanie, prosjacenje, izisljevanje, plenice menjal....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Da ne boš tega vzel preveč osebno
smile-1.gif

Otroka pripelji v vrtec, in tam ga imajo vzgojiteljice, ki so za to usposobljene, ti se pa ženi posveti oziroma doma kaj postori.

Ti pa glih ne veš, kaj je uvajanje otroka, ko gre prvič v vrtec, ne?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
smile-1.gif

Otroka pripelji v vrtec, in tam ga imajo vzgojiteljice, ki so za to usposobljene, ti se pa ženi posveti oziroma doma kaj postori.

Si sploh ne predstavlja kako presrečen je otrok, če ga iz danes na jutri odklopiš od 24 urne starševske bližine, ki jo je vajen od rojstva, na 9urno varstvo med popolne neznance.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Že, vendar nisi koristil naenkrat v kosu, ane. Tisto se redko komu izide.

Sicer bo tole zvenelo malce "trdo", pa vseeno...

Če se novopečenim staršem finančno ne izide, da bi bili izpustili eno mesečno plačo, si po mojem mnenju tudi otroka ne morejo "privoščiti".

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
smile-1.gif

Si sploh ne predstavlja kako presrečen je otrok, če ga iz danes na jutri odklopiš od 24 urne starševske bližine, ki jo je vajen od rojstva, na 9urno varstvo med popolne neznance.

Če kdo, potem (posesivni) starši delajo cirkus ob vstopu v vrtec. Večina otrok pa je drugi dan že normalno cel dan v vrtcu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
Se moram strinjat, naša je prvi dan bila tam 2 ure drugi dan 5 tretji dan pa cel dan, in ji je bilo super.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Egzaktli... Tri tedne uvajanja pa ujčkanja..
Pri nas so vzgojiteljice rekle, da prvi dan 2 uri skupaj z otrokom. Drugi dan par ur, ko se že mamica (ali oče) umakne, tretji dan od jutra in se po kosilu vzame otroka, nato pa fertik.
Starši motijo normalen delovni proces, a kaj, ko si nekateri ne dajo tega dopovedat in "gnojijo" tam teden, dva, tri in do bolj pametni od vzgojiteljice, se vmešavajo, in vzgojiteljica mora biti bolj kot ne tiho...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.925
113
pri taščici
Kdo je pisal o treh tednih? Tudi pri nas se je v treh dneh "uvedlo". Je pa res da so veckrat starsi tezko locijo od otroka kot pa otroci od njih.