Smešno nizke odškodnine za neupravičen pripor

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.265
113
Citat:
Uporabnik elo pravi:
v družini imamo primer, ko je zaradi neupravičenega 10-urnega pripora bila izplačana odškodnina v protivrednosti takratnih 10.000 DEM.
denar je bil v celoti doniran lokalni osnovni šoli za opremljanje računalniške učilnice.

Pohvalno
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik elo pravi:
v družini imamo primer, ko je zaradi neupravičenega 10-urnega pripora bila izplačana odškodnina v protivrednosti takratnih 10.000 DEM.
denar je bil v celoti doniran lokalni osnovni šoli za opremljanje računalniške učilnice.

Pohvalno
zmaga.gif

Za moje oči prej "naivno".

Če te zaprejo in to po krivem, dejansko trpi morala in duševnost, pa še te zaprejo samo za 10 minut. V hipu se tudi razve po soseski in te nihče več ne more rehabilitirat - vedno bo v zvezi s tvojim imenom ostal nek priokus
rolleyes-1.gif

Zato naj država kar lepo, debelo in pošteno plača, jaz sem za to, da bi konkreten delež plačal tudi tožnik osebno. V izogib neresnostim pri podobnih zadevah
10.gif
.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Odškodnine mi delujejo daleč prenizke. Dejstvo pa je (seveda ne pravno), da je večina neupravičeno priprtih nekaj dejansko zagrešilo, vendar "pravna" država ni bila sposobna to na zakonsko primeren način izpeljati. Gre v bistvu za tolažilno odškodnino zaradi nesposobnosti nekega državnega organa, ki jo določi isti ali drug državni organ. Malce skregano z logiko. Kdor je zakrivil napačen pripor, še določa odškodnino. Pustimo podrobnosti, "lastnik" je skupen - torej država. Ampak to je trenutni pravni red. Kot da bi odškodnino zaradi zastrupitve v McDonaldsu v Lj restavraciji določal nek organ McDonaldsa nekje v ZDA.
Da povsem nedolžna oseba dobi za dan pripora nekaj 10 € je zame kriminalno nizka odškodnina. Konec koncev si zaradi pripora tudi ob dobro ime, ne glede na to, kaj na koncu v sodnem postopku obvelja. Če si bil zaprt, si že kriv.

I

Izbrisan uporabnik #488

Prej je treba na to mislit, preden začneš s kriminalno dejavnostjo

Dejansko ni primera, da bi kdo npravično sedel.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mene skrbi, od kod stieber tako dobro pozna notranjost zaporov in njegove prebivalce ter njihove navade...
Meni se zdi, da še ne pozna, ampak, da se še zanima za to skupnost moških, ki so na kupu(sicer zaprti). Očitno bi rad nekaj časa preživel v čuzi pod skupnimi tuši, potem pa še pobral odškodnino.
evil.gif
(prijetno s koristnim hehe)

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mene skrbi, od kod stieber tako dobro pozna notranjost zaporov in njegove prebivalce ter njihove navade...
Meni se zdi, da še ne pozna, ampak, da se še zanima za to skupnost moških, ki so na kupu(sicer zaprti). Očitno bi rad nekaj časa preživel v čuzi pod skupnimi tuši, potem pa še pobral odškodnino.
evil.gif
(prijetno s koristnim hehe)

Jaz bi ga dal k Tovšakovi, da ne bo tak m... pogrešal
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa še ta je mel poslanski zapor...in prejemal plačilo
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Prej je treba na to mislit, preden začneš s kriminalno dejavnostjo

Dejansko ni primera, da bi kdo npravično sedel.

Dejansko so taki primeri, najbolj razvpit je opisan v članku, katerega link sem podal.

Se vidi, kaj vas učijo na mb faksu
hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
iz linka... ''Eno največjih odškodnin v zgodovini samostojne države je iztržil Martin Uhernik, ki je za zapahi neupravičeno preživel sedem let.''

stromarwannabe

Pripravnik
2. nov 2015
44
0
6
Tole je še ena kost za glodat...

Tisti ki dobi "samo" 40e/dan za neupravičen pripor se zato ne sekira.

Saj se po drugih pravnih poteh to še krepko nadomesti.

Če si pa brezdomec si pa z 40e/dan več kot zadovoljen.

Ne, ne dobi brezdomec enako kot "bolje situiran"...

Izpadi dohodka se štejejo, že če greš samo za pričo.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.807
2.605
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
'... klik....
Za tega v prispevku pove, da je dobil več zaradi izguibe pri poslu - ni mogel več prodajat.

ali ni pred kratkim ena znana oseba tožila zaradi slabeih brisač in postelje pa pouštra, pa eni sprehodi?
če je stvar plačana kot zavarovanje, delovna doba, itd, pol se mi ne zdi slabo. paše lahko mace dvigneš zaradi ločitve in podobnih stvari. saj je možno zahtecat, koliko ti pa priznanjo je pa drugo
smile-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Mogče ima fanta v čuzi.