SmartTags žetoni - NFC

22. jul 2007
13.582
1.764
113
124
mobitel dobra ideja samo moraš imeti telefon z nfc-jem
17758-icon_confused.gif

TO je pa še kot nalepka

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Par stavri mi pri nfc-ju ni jasnih:
- a to skos laufa in se samo približaš čipu ali drugemu telefonu? Ali je potrebno it v meni in vklopit funkcijo vedno znova?
- po čem se razlikujejo te nalepke oz kako sprogramiraš telefon ali nalepko, da telefon ve katera nalepka kaj pomeni?
- če mojo nalepko poskenira en drug telefon mu isto nardi kot na mojem telefonu? (spremeni profil, vklopi kak program...)

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Par stavri mi pri nfc-ju ni jasnih:
- a to skos laufa in se samo približaš čipu ali drugemu telefonu? Ali je potrebno it v meni in vklopit funkcijo vedno znova?
Jap, NFC je na telefonu vklučen non-stop. Dovolj je, da se približaš čipu ali telefonu...

Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
- po čem se razlikujejo te nalepke oz kako sprogramiraš telefon ali nalepko, da telefon ve katera nalepka kaj pomeni?
Nalepke se razlikujejo po (razen oblike) po velikosti pomnilnika. Obstajajo 1kB in 4kB (mogoče tudi druge, ne vem), čeprav so že 1kB vrh glave. Na telefonu obstaja program (jaz uporabljam NFC Tasker), kjer si narediš niz ukazov, stisneš "Write" in samo približaš prazni nalepki (ali tagu). Nato si recimo daš te nalepke ali žetone v avto (vklopi bluetooth, se poveže z prostoročno napravo in vklopi navigacijo), na nočno omarico (vključi tihi način, nastavi budilko), na sekret (objavi na Twitterju, da si šel srat)... Z programi kot so Tasker (plačljiv) pa lahko spreminjaš boga in pol, lahko dejanja tudi povežeš lokacijsko (recimo izklopi WiFi, ko si več kot 30m od hiše)... Samo domišljija ti je ovira...

Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
- če mojo nalepko poskenira en drug telefon mu isto nardi kot na mojem telefonu? (spremeni profil, vklopi kak program...)
To pa še nisem probal. Ampak po moje se jih da kodirat...

Lahko pa z NFC-jem recimo prebereš biometrični potni list, kjer se med drugim prikaže tudi slika (barvna, precej kvalitetna)
smile-1.gif

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Citat:
Lahko pa z NFC-jem recimo prebereš biometrični potni list, kjer se med drugim prikaže tudi slika (barvna, precej kvalitetna)
smile-1.gif

S katerim programom pa prebereš sliko iz passporta?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ti lahko odgovorim samo za zadnjo.

Lahko kupiš prazen Tag, pa si ga sam prirediš.
Punca je pri LGju dobila tag, kateri ji je avtomatsko vklopil Google maps.
Jaz sem si to spremenu, da meni pri S3 avtomatsko vklopi Sygic navigacijo.
Njej zdej odpre neki druzga (se ne spomnm točno, kaj).

Lahko pa poleg Tagov kupš še napravo, da določeno nastavitev `zapečeš` gor (recimo, odpri SMS) in ta Tag bo na vseh telefonih samo odprl sms.

So pa cene za tele tage oderuške, da bl bit nemorjo...
Očitno jh bo res treba kupt preko Ebay-ja...
frown-1.gif