Sluzenje vojaskega roka

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
lanos, še vedno ne vemo kaj dejansko bo dodana vrednost "tabornikov" po tvojem mnenju.

trenutno so argumenti:
- bolje vzgojeni
- ne bodo na mamini zizi
- bodo vedl da so dolžnosti
- bodo pravi dedci postal

a vse to je dejansko vloga staršev ne vojske ne šole...

mimgrede, men je res težko delat 8 ure ker delam po 16;)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
alkoholik, to si že vprašal in sem napisal moje mnenje.
A je potrebno se ponavljati???
-nima veze
-seveda ne
-narobe si napisal
-nima veze
............tudi vloga šole ne??? Kaj se pa še v šoli dela???

mimogrede: nekam veliko dolžnosti si si nakopal glede na 16 urni delovnik. Pa velik objav imaš tudi
evil.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
lanos, no daj ponovi še enkrat pa napiši po točkah KAJ bodo prednosti.

obrambna moč se kaj dosti ne bo dvignila, če nimamo € za opremo

objave kucam ko čakam (pametni telefoni pa to...)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
prebrskaj mal nazaj (medtem ko čakaš... po pametnem telefonu
evil.gif
)
če ni € se pa preselimo v temo o tajkunih, lopovih, novodobnih managerijih, javnih naročilih, ....itd.
obrambna moč pred komu??? V svetovni vojni dvomim da kaj. Tud z poklicno vojsko, V drugih stvareh pa že. Elementarne nesreče, terorizem, pohod migrantov........ ne vem kaj še vse lahko redna ali naborniška vojska pomaga. Se bi v druge teme morali seliti. Nekomu pokazati kako naj bi sistem deloval in mu to v praksi pokazati, usposobiti ...itd. (potem pa upati, da hujših stvari nikol ne bi rabil) Kaj vse naj bi to vsebovalo ne vem. Naj bi bila za to stroka. Kakšno imamo stroko, je pa spet tema za sebe.
Mislim, da tudi pri vsem našem šolskem sistemu je ena največjih napak, da so ukinili policijsko šolo (kadetnico) in da pri vseh raznoraznih poklicih, ki so jih na novo uvedli, ni vojaške šole. Vse neki "šnelkursi".
Lej... vse to obstaja. v naši ali bližnji okolici. In zmeraj več je vseh teh stvari. Še več jih bo. Na žalost.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ne bom brskal, škoda mojega pametnega telefona. kar napiši:)

zaenkrat nobenega pametnega zapiska od tebe. razen tega da pač nej bo naborniška...

konkretno napiši...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
noo, če je škoda pametnega telefona za branje, pol ga je škoda tudi ker pišeš na njega...
Nekajkrat sem napisati isto, z argumenti, pa nekdo niti ne prebere, ima pa polno nasprotnih mnenj, je malo....
stupid-1.gif

Za tebe pa ni pameten zapisek, ker meniš da te lahko po 16 urnem delovniku vse naučijo še starši. Torej po tvojem naj bi bil starš tisti, ki vse ve, vse zna, vse obvlada in še čas mora imeti po 16 urah v službi vse na otroka prenesti. Torej otroci naj bi bili po tvoje copy - paste.
Kakorkoli... saj niti ni pomembno....
uf-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
lanos tvoj "argument" je da bi "mulce nekam dal da se odstranijo zize". in to je TOP argument. kar vrtaj si po glavi.

še enrkat, nesamostojno mularijo je lepo zajebala generacija ki je služila JLA. le kako je to možno? torej vojska nič ne pomaga. namen vojske je ustvarit "kanonfutr"... ne pa prevzgajat.

starš je tisti ki vzgaja. učijo pa v šolah. upam, da razlikuješ ti to? a ti dela probleme.... del učenja seveda tudi ima starš (recimo hranjenje, higiena...) glavno znanje pa otrok dobi v šoli.

in ja, starši MORAJO vzgojit otroka, vzgojit tako, da so samostojni, sposobni skrbi zase. in to nobena vojsta ne bo popravljala.

niti enega pametnega argumenta še ni bilo. razen floskul populističnih da bo "vojska naredila dedca"... pa imam možnost vidt kakšni "dedci" so stari jla vojaki (samo iskanje bližnjic, bolniške, jamranje... iskanje izgovorov)...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
spet imaš pauzo pa nisi prebral. kako lahko nekoga komentiraš, ko pa ne prebereš. Prav ze argumente, ki jih ti navajaš da jih trdim jaz, sem jaz zanikal. Ti pa še kar naprej u PM kot tisti, ki omenja vsako besedo komunisteke.
Prvo loči vlogo staršev, vlogo šole.............. imaš otroke??? Če misliš da boš ti svoje otroke naučil vsega kar bodo v življenju potreboval si se pošteno zahebu. Si pač ozkogled.... no.... sej...
Te pa popolnoma razumem...... če se bojiš od zize odtrgati, boš vsemu nasprotoval.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
spet imaš pauzo pa nisi prebral. kako lahko nekoga komentiraš, ko pa ne prebereš. Prav ze argumente, ki jih ti navajaš da jih trdim jaz, sem jaz zanikal. Ti pa še kar naprej u PM kot tisti, ki omenja vsako besedo komunisteke.
Prvo loči vlogo staršev, vlogo šole.............. imaš otroke??? Če misliš da boš ti svoje otroke naučil vsega kar bodo v življenju potreboval si se pošteno zahebu. Si pač ozkogled.... no.... sej...
Te pa popolnoma razumem...... če se bojiš od zize odtrgati, boš vsemu nasprotoval.

Vzgoja je naloga in odgovornost STARSEV in samo starsev, vse drugo je prelaganja odgovornosti.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.277
3.904
113
Vzgoji te tudi æuza, pa æebovanje pa šefov mobing.......... vsega tega ti starši ne morejo dati. Nič od tega je garant, da boš boljši človek. Podobno kot prekla ne naredi fižola mu je pa potrebna, da nastane tak, kot smo ga navajeni.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
Vzgoji te tudi æuza, pa æebovanje pa šefov mobing.......... vsega tega ti starši ne morejo dati. Nič od tega je garant, da boš boljši človek. Podobno kot prekla ne naredi fižola mu je pa potrebna, da nastane tak, kot smo ga navajeni.

V bistvu ne... Podrobnosti o tem kdaj in kako se clovek razvija bos pa zagotovo znal sam poiskati na Googlu..

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

Vzgoja je naloga in odgovornost STARSEV in samo starsev, vse drugo je prelaganja odgovornosti.
a ti nisi več pri temi migrantov???
PS. Starši ti lahko dajo do neke mere. Naprej ti da življenje. Kako boš sprejemal življenje, je pa od tebe odvisno.
PS: Kolkrat naj še napišem, da vojska ne vzgaja. Nimaš bolj pametnega argumenta ??

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:

V bistvu ne... Podrobnosti o tem kdaj in kako se clovek razvija bos pa zagotovo znal sam poiskati na Googlu..
hysterical-1.gif
google mojstr

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

a ti nisi več pri temi migrantov???
PS. Starši ti lahko dajo do neke mere. Naprej ti da življenje. Kako boš sprejemal življenje, je pa od tebe odvisno.
PS: Kolkrat naj še napišem, da vojska ne vzgaja. Nimaš bolj pametnega argumenta ??

Ne, starsi ti dajo VSE. Oni so vzorec po katerem se ti ravnas (naprej) v zivljenju. Kako bos to sprejemal je odvisno kako si "nastavljen" doma. Ce zelis nekoga po doloceni starosti spreminjati pomeni da morajo pri tem sodelovati strokovnjaki (in to v vojski obicajno niso), zadeva traja in je obicajno neuspesno.

p..s.: pa pod "starsi" mislim na osebe ,ki igrajo to vlogo in ne dobesedno

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
čuza naj bi spametovala oz. kaznovala za neko neumnost
čebovanje spametovalo, da proti vetru ne moreš scat
šefov mobing.... hmm... kaj naj bi bilo tukaj OK???
Z ostalim se pa strinjam

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Ne, starsi ti dajo VSE. Oni so vzorec po katerem se ti ravnas (naprej) v zivljenju. Kako bos to sprejemal je odvisno kako si "nastavljen" doma. Ce zelis nekoga po doloceni starosti spreminjati pomeni da morajo pri tem sodelovati strokovnjaki (in to v vojski obicajno niso), zadeva traja in je obicajno neuspesno.
ni res. Starši se trudijo dati, kar lahko, ne pa vse. Problem je prav v tem, ker nekateri dobijo vse (podporo v stvareh, ki jo ne bi smeli, potuho, da o materialnih dobrinah ne govorimo........)
Če je starš alkoholik, naj bi bil otroku vzorec??? ne seri.....
stupid-1.gif

Poznam mladino, ki so veliko boljši ljudje, kot njihovo starši.
Pa kdo govori o kakšnem spreminjanju...o čem ti to?? Sloh veš o čem se gre??