Sluzenje vojaskega roka

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Eno vprašanje - ali je nam, ki smo še služili vojaški rok, država plačevala pokojninsko zavarovanje?

Po sedanji zakonodaji, se ti v pokojninsko dobo prizna 2/3 vojaškega roka. Meni, ki sem služil 1 leto, priznajo 8 mesecev
Haha. Zbudi se.
Od Janševega ZPIZ-2 dalje ti v pokojninsko dobo ne gre popolnoma nič. Pred tem je šlo vse.

Meni, ki sem služil vojsko 14 mesecev, so tako vzeli čistih 14 penzij. (ki jih ne morem nadomestit z delom in plačami, ker sem brezposeln, in bom šel toliko kasneje v penzijo.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.277
3.904
113
za nekatere niti "kasneje" ne bo
Torej bodi zadovoljen, nekateri niti tega "kasneje" ne bodo dočakali kljub penziji.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Proti. Starci, ki ste služili JNA in ti, ki ste služili našo vojsko, ste imeli ta šnelkurs in po njem froce, ki ste jih vzgojili kakor ste pač jih. Vi sami. Zaradi vas jezikajo policistu, učitelju, zaradi vas ne odstopijo sedeža na avtobusu starejšemu človeku ali nosečnici, zaradi vas se počutijo kot center sveta kamorkoli pridejo, zaradi vas se obnašajo brezobzirno v prometu, zaradi vas ne znajo menjati qurčeve gume na avtu, zaradi vas poznajo samo pravice.... Ker jim nikoli niste naložili nobene dolžnosti. Ker ste vi tisti, ki jih niste usmerili v odgovorno odraslost, ampak ste jih pribili v otročavost!

Poleg vsega, še za trenutno nizko število vojakov ni denarja, bo pa naenkrat za x-krat več nabornikov? Dajte bluzit no, raje naj se naredi služba vojaka bolj atraktivna, malo večja plača, oprema naj bo vsaj iz tega desetletja, tekla bo delovna doba itd.

hysterical-1.gif

Sm mislu, da sem že vse bedarije slišal tukaj, pa še nekdo izbije kaj takšnega ven.
Torej, po @viper_xxl mnenju, so vsi otroci, katerih je oče služil neko vojsko takšni, kot je opisal.
Mislim, da je po napisanem tud tvoj oče služil

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
za nekatere niti "kasneje" ne bo
Torej bodi zadovoljen, nekateri niti tega "kasneje" ne bodo dočakali kljub penziji.
Ni nobenega razloga, da tisti, ki so v pokojninski sklad vplačevali 40 let, nebi dobili iz sklada penzije. Ne sedaj in ne v prihodnje.
Da je pokojninska blagajna prazna niso krivi tisti, ki prejemajo penzije po 40 letih dela ampak tisti, ki so jo praznili in denar dajali drugam (železnice, proračun - penzije tistim, ki nikoli niso vplačevali......) No tam bi denar lahko vzeli nazaj.

Ja, bo pa problem pri tistih, ki se danes prvič zaposlujejo pri 30+, delajo za minimalca ali celo na črno - (=minimalno vplačevanje = minimalna penzija) pa računaj, da bodo delali 40 let - bolje rečeno 50 let, (ker do takrat se bodo pogoji zaostrili) - koliko bodo stari ko bodo izpolnjevali pogoje za penzijo? 80+? Ja veliko jih ne bo dočakalo. Jih dosti poznam 30+ (tudi 40+) brez dneva pokojninske dobe- včasih si takega težko srečal, si pa lažje srečal take, ki so pri 30-tih že imeli 15 let oddelane pokojninske dobe.

Je pa razumljivo, da se bo potrebna delovna doba za v penzijo podaljšala, saj so tudi delovni pogoji v današnjih časih delavcem bolj prijazni kot so bili pred 40-timi in več leti, in še bolj bodo prijazni (stroji, roboti, računalniki....) - Se delavec v novejših časih kasneje iztroši in tudi življenska doba viša.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik mirsi pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Eno vprašanje - ali je nam, ki smo še služili vojaški rok, država plačevala pokojninsko zavarovanje?

Po sedanji zakonodaji, se ti v pokojninsko dobo prizna 2/3 vojaškega roka. Meni, ki sem služil 1 leto, priznajo 8 mesecev
Haha. Zbudi se.
Od Janševega ZPIZ-2 dalje ti v pokojninsko dobo ne gre popolnoma nič. Pred tem je šlo vse.

Meni, ki sem služil vojsko 14 mesecev, so tako vzeli čistih 14 penzij. (ki jih ne morem nadomestit z delom in plačami, ker sem brezposeln, in bom šel toliko kasneje v penzijo.
evil.gif

Ker grem v penzijo ta mesec, bom pa že vedel, kaj so mi priznali in kaj ne, kaj praviš?
evil.gif

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.277
3.904
113
Jah bizi katerega leta si služil narodu? Kaj pa tisti npr., ki so imeli to čast npr. leta 1990 in imeli takrat 18 let? Če so potem še študirali so diplomo opravili npr. leta 1996, jim bo penzija po današnjem trajanju delovne dobe pripadla 2036. Bomo takrat videli ali se jim bo vojaščina kam štela.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Proti. Starci, ki ste služili JNA in ti, ki ste služili našo vojsko, ste imeli ta šnelkurs in po njem froce, ki ste jih vzgojili kakor ste pač jih. Vi sami. Zaradi vas jezikajo policistu, učitelju, zaradi vas ne odstopijo sedeža na avtobusu starejšemu človeku ali nosečnici, zaradi vas se počutijo kot center sveta kamorkoli pridejo, zaradi vas se obnašajo brezobzirno v prometu, zaradi vas ne znajo menjati qurčeve gume na avtu, zaradi vas poznajo samo pravice.... Ker jim nikoli niste naložili nobene dolžnosti. Ker ste vi tisti, ki jih niste usmerili v odgovorno odraslost, ampak ste jih pribili v otročavost!

Poleg vsega, še za trenutno nizko število vojakov ni denarja, bo pa naenkrat za x-krat več nabornikov? Dajte bluzit no, raje naj se naredi služba vojaka bolj atraktivna, malo večja plača, oprema naj bo vsaj iz tega desetletja, tekla bo delovna doba itd.

hysterical-1.gif

Sm mislu, da sem že vse bedarije slišal tukaj, pa še nekdo izbije kaj takšnega ven.
Torej, po @viper_xxl mnenju, so vsi otroci, katerih je oče služil neko vojsko takšni, kot je opisal.

Nisem tega rekel, ampak da vaše služenje vojaščine ni bilo neko zagotovilo da bo kaj iz vas ali iz vašega frocovja. Tisti, ki so ljudje na mestu, to niso postali zaradi vojske, ampak zaradi dobre vzgoje od doma. Tako malo.... če ti že, čisto po klasično alterjevsko, funkcionalno branje ne gre od rok. Ali si se pa prepoznal. Bo šlo zdaj oča? Ali vam še v srbohrvaščino prevedem?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik mirsi pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:

Haha. Zbudi se.

evil.gif

Ker grem v penzijo ta mesec, bom pa že vedel, kaj so mi priznali in kaj ne, kaj praviš?
evil.gif
Pravim da ne veš, kaj so ti priznali.
8 mescev so ti priznali znižanje starostne meje. Ni pa to pokojninska doba kot trdiš.
Če greš v starostno penzijo ta mesec, pomeni da imaš 40 let pokojninske dobe (brez vojske), če so ti upoštevali znižanje starostne meje pa nisi ta mesec še star 59,8 let, kot je letos pogoj brez znižanja starostne dobe ampak si star več kot 59 let.
Ampak 40 let pokojninske dobe si ti oddelal drugje, vojska ni tu not všteta, za razliko od prejšnjega zakona.
Po starem bi šel v penzijo pri pogoju 58 let starosti in 40 let pokojninske dobe z všteto vojsko. Bi danes že bil lep čas v penziji. (Predpostavljam da si primer 60/40 pa da greš ob izpolnitvi pogojev, so možni tudi drugi primeri s 15 let delovne dobe in 65 starostjo....)

Jaz sem si dal izračunat na zpizu že pred leti, in sedaj ponovno. Po starem bi šel v penzijo lansko leto, po novem grem pa prihodnje leto - razlika je neupoštevan vojaški rok, bom imel 100€ manjšo penzijo, pač zaradi 24-letnega povprečja (prej 18) in drugačnega procenta.
Znižanja starosti zaradi vojske pa ne potrebujem, ker bom starostni pogoj 60 let (prej 58) izpolnil že pred zahtevano 40-letno pokojninsko dobo brez dokupa (brez vštete vojske). Sedaj sem brezposeln brez nadomestila, in bom tako še slabo leto. Po starem bi pa že dobival penzijo.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik mirsi pravi:Sedaj sem brezposeln brez nadomestila, in bom tako še slabo leto.
Zakaj točno pa nočeš delati in prispevati v pokojninsko blagajno?
evil.gif

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik mirsi pravi:Sedaj sem brezposeln brez nadomestila, in bom tako še slabo leto.
Zakaj točno pa nočeš delati in prispevati v pokojninsko blagajno?
evil.gif
Kdo bo pa vzel v službo 60 let starega dedca tik pred penzijo?
evil.gif
rad bi ga videl.
Že 40 let stari so za večino delodajalcev prestari.
Neprostovoljno odstopam tisto delovno mesto drugemu - je dovolj mladih brezposelnih.
Ko sem še delal, sem prispeval v pokojninsko blagajno, plačeval davke, sedaj mi po zakonu prispevke plača država (zaradi visoke delovne dobe in let), tako da pokojninska doba mi teče, ni pa denarja na moj račun. (po starem bi že nekaj časa dobival pokojnino). saj pravim, 14 penzij so mi vzeli, za toliko se mi pozna v denarnici, ker se vojska po novem ne šteje v pokojninsko dobo.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ja, na zalost je tako..pred 10leti + bi pa dobil odpravnino, cical na zavodu in cakal na penzijo,,kar nekaj jih poznam takih.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:

hysterical-1.gif

Nisem tega rekel, ampak da vaše služenje vojaščine ni bilo neko zagotovilo da bo kaj iz vas ali iz vašega frocovja. Tisti, ki so ljudje na mestu, to niso postali zaradi vojske, ampak zaradi dobre vzgoje od doma. Tako malo.... če ti že, čisto po klasično alterjevsko, funkcionalno branje ne gre od rok. Ali si se pa prepoznal. Bo šlo zdaj oča? Ali vam še v srbohrvaščino prevedem?
Glejj..Viper.... točno to si napisal. Ne se zgovarjat. No , obstaja varijanta, da nisi tako mislil. Napisal si pa. Citirano. V tvojem postu se nisem prepoznal v ničemer. A ti je lažje v srbohrvaščini pisat, da b prevajal????? Probaj, meni je Slovenščina materin jezik in sem zadovoljen z njo. (pa čeprav kdaj kteri črko izpustim v tekstu) Bo zdaj šlo?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Po dolgem času je nekdo napisal nekaj pametnega in to je napisal popolnoma razumljivo. Viperja mislim. In to da se nad mladino najbolj razburjajo ravno tisti, ki so najbolj zajebali.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
bedarija.
Ravno nasprotno je. Če je doma vse OK okol pa posrano, ukrepaš na okolico. Če pa imaš doma sam posrano, se ti pa hebe, če je okol čisto.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.533
854
113
Citat:

Kako točno se je tvoj oče ognil JNA?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
zanimivo, kako so sedaj vsi užialjeni ko je viper pokazal ogledalo... ja in to je res tako, kot je napisal.... sej ni vesolje "vzgajalao" ampak STARŠI (ti starši, ki so bili v JLA, SV...) zanimivo knede?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
nobeden ni užaljen. Kvečjemu tisti, ki se bojijo odtrgat od mamine zize.
Takšnim je že ali pa še bo problem biti že 8 ur v službi. In takšni so tukaj najbolj glasni in proti vsemu kar bi jim vzelo kakšno pravico in naložilo slučajno kakšno dolžnost.
Kteri so pa normalno vzgojeni in delovni, jim pa vse to ne bi bil problem. Ne služba, ne "taborniki".
Zdej se pa najdite takšni. Sam priznati si morate.