Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Takrat, ko sem začel delat v lj.... sem nekako obdržal sobo v študentu za malo tistega drobiža, potne sem pa vlekel 300€.
Da računica je, če nisi preveč scertan.
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Recimo...malo ilustriram...ti si iz LJ, jaz iz CE...oba delava v istem podjetju v LJ in imava 1000€ neto plače...ti imaš potnih stroškov 30€, jaz 300€...koliko nama ostane za zapravljanje tekom meseca od celotnega prihodka? Guess what...1000€. To je jasno, a ne? Je približno jasno, da bi več ali manj ves denar od tistih 300€, ki bi jih dobil jaz šel za gorivo? Ti si za namene službe v enem mesecu s svojim avtomobilom naredil 200 kilometrov, jaz 3000. Ti boš redni servis delal 1x letno, jaz 2x. Ti boš gume kupoval vsaka 4 leta, jaz vsaki dve leti. Ti boš nov avtomobil nabavljal vsakih 10 let, jaz vsakih 5. Kapiraš poanto?
In preden pade obtožba o jamranju...ja, seveda se vsak sam prostovoljno odloči, da se bo vozil v službo 80 kilometrov daleč v eno smer... S tem se tudi odloči, da prevoz NI problem in s tem tudi sprejme dejstvo, da bo moral od lastnega neta nameniti kakšen € več za amortizacijo avtomobila, kot bi ga naklonil, če bi delal v sosednji ulici.
Ali si mogoče tudi ti eden tistih, ki na vprašanje o tem, kakšna je njegova plača sešteje neto+malico+prevoz+bonitete+dnevnice+variabilo+kilometrino+... in to poda kot odgovor?
Pa pustimo sedaj ob strani primerjave s tujino, ker to tukaj ni pomembno. Pomembno je le prepričanje ljudi, da se na povračilu stroškov prevoza na delo da blazno služit, ker verjami...ne da se. Na določene načine se da malo zmanjšati stroške, definitivno pa ne služiti.
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
O kreativnem izplačevanju dela plače preko (neobdavčenih) potnih stroškov raje ne bomo.
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
O kreativnem izplačevanju dela plače preko (neobdavčenih) potnih stroškov raje ne bomo.
Pri teh progresivnih davkih ne gre drugače, razen če futraš potem še enega voluharja v JU s tem, da malo več delavcu plačaš.
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Pri teh progresivnih davkih ne gre drugače, razen če futraš potem še enega voluharja v JU s tem, da malo več delavcu plačaš.
Citat:
Če pa hočeš živeti v 100+ km oddaljeni veliki in poceni nepremičnini, tvoja izbira. Ampak zakaj bi bil za to še nagrajen?
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Če pa hočeš živeti v 100+ km oddaljeni veliki in poceni nepremičnini, tvoja izbira. Ampak zakaj bi bil za to še nagrajen?
Daj pojasni že prosim...zakaj nagrajen? In kot je bilo rečeno...pustimo ob strani razno kreativnost pri izplačilih...govorimo le in samo o poštenem delavcu, ki dobi po zakonu (ali kako drugače) predpisano povračilo stroškov prevoza na delo.
In kakšno vezo ima sedaj v vsej zgodbi kakršna koli nepremičnina? Situacija je ponavadi takšna, da ima posameznik najprej v lasti "veliko in poceni nepremičnino", šele nato pa dobi službo v oddaljeni Metropoli. V primeru, da pa ima najprej službo v Metropoli in se šele nato preseli v oddaljeno "veliko in poceni nepremičnino", pa delodajalcu itak dol visi za kakršno koli povračilo stroškov prevoza, saj selitev ni bila v interesu delodajalca...
Citat:
Pa najemi manjše stanovanje v "Metropoli", dokler imaš službo. Ko menjaš službo, se seli za njo. Ali pa se vozi (na svoje stroške).
Citat:
Potne stroške bi bilo potrebno ukiniti, ker delajo krivično razliko med zaposlenimi.
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Pa najemi manjše stanovanje v "Metropoli", dokler imaš službo. Ko menjaš službo, se seli za njo. Ali pa se vozi (na svoje stroške).
OK, ja, variant je mnogo. Ampak še vseeno čakam na tvoje pojasnilo spodnje izjave:
Citat:
Potne stroške bi bilo potrebno ukiniti, ker delajo krivično razliko med zaposlenimi.
Ta izjava je tudi bila razlog, da sem se sploh vključil v debato.
Moj celoten point je...kaj tebe osebno moti povračilo potnih stroškov? Iz napisanega sklepam, da nisi delodajalec, torej...kaj je razlog? In kot je že bilo rečeno...pustimo primerjavo s tujino in pustimo izkoriščanje potnih stroškov...
Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
OK, ja, variant je mnogo. Ampak še vseeno čakam na tvoje pojasnilo spodnje izjave:
Citat:
Ta izjava je tudi bila razlog, da sem se sploh vključil v debato.
Moj celoten point je...kaj tebe osebno moti povračilo potnih stroškov? Iz napisanega sklepam, da nisi delodajalec, torej...kaj je razlog? In kot je že bilo rečeno...pustimo primerjavo s tujino in pustimo izkoriščanje potnih stroškov...
Sam si napisal obrazložitev v prejšnjem prispevku. Zakaj bi nekdo, ki si kupi poceni nepremičnino v vukojebini, bil v prednosti pred drugim, ki drago plača nepremičnino v "Metropoli"? Bo drugemu delodajalec povrnil del stroškov kredita?
Dodano: sem že nekaj prispevkov višje napisal, če lahko dobim večje nadomestilo za hrano, ker več pojem?
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
In še enkrat...kaj KONKRETNO tebe moti pri tem, da nekdo prejme mesečno 300€ potnih stroškov? Ker trditve, da so dnevni migranti na boljšem, ker imajo cenejše nepremičnine in poleg tega še vlečejo mastne denarce za prevoz na delo so, oprosti izrazu, idiotizem...
Citat:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
In še enkrat...kaj KONKRETNO tebe moti pri tem, da nekdo prejme mesečno 300€ potnih stroškov? Ker trditve, da so dnevni migranti na boljšem, ker imajo cenejše nepremičnine in poleg tega še vlečejo mastne denarce za prevoz na delo so, oprosti izrazu, idiotizem...
Ko se mi bo naslednjič kdo hvalil, kako privarčuje velik del avta samo s potnimi stroški, bom rekel, da je to nemogoče in je [cenzura]. Vozijo se v avtu štirje, vsak teden vozi en teden, kasirajo pa potne stroške vsi.
Citat:
Vozijo se v avtu štirje, vsak teden vozi en teden, kasirajo pa potne stroške vsi.
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Vozijo se v avtu štirje, vsak teden vozi en teden, kasirajo pa potne stroške vsi.
To fukncionira v JU, če imaš pa resen šiht pa morajo vsi v isti firmi delat, čene se moraš čakat in še eno uro samo zarad čakanja na dan izgubiš. Potem pa pridejo še špice, da mora kakšen kaj potegnit, potem a mora drugačen prevoz poiskat ali ga čakajo drugi. Ne gre to enostavno.
Če 4 delajo v eni proizvodnji v isti izmeni tole pa gre potem ja. Ali pa v JU tisti pa itak....