Služba začasno prebivališče

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Normalno da ga lahko pridobijo... Samo dajo poizvedbo in voila.
Pa še nekaj če zvejo da imaš začasnega in to nisi sporočil delodajaci imajo možnost izredne odpovedi, ter izterjat vse stroške z zamudnimi obrestmi katere si neupravičeno pridobil...

Lahko fašeš tudi kazensko ovadbo za goljufijo... To vem iz prve roke.

Pravilno! Kaj pa je to drugega kot goljufanje.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
kst....

Mah, če delodajalcu kaj pomeniš ti z veseljem s stroški "malo več" neobdavčeno da.

Če se te pa hoče znebit, je pa to krasna priložnost.

Sedaj moraš pa samo ocenit na kateri strani spektra približno si.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Oprosti to pa je čisto legalno... Komu bom jest plačal več in komu manj je pa stvar podjetnika. JU to seveda potrebuje, ker potem če je temu tako vsi v luft gledajo in jamrajo...

Še za razjasnitev kaj tvoj model prinaša (računovodkinja v JU pokniži 16 postavk v celem dnevu, v nekem servisu pa v 10 minutah)...
in ti bi te dve plačal enako....

Komunajzerski pristopi delajo to kar gledamo v javnem sektorju v živo...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
kst....

Mah, če delodajalcu kaj pomeniš ti z veseljem s stroški "malo več" neobdavčeno da.

Če se te pa hoče znebit, je pa to krasna priložnost.

Sedaj moraš pa samo ocenit na kateri strani spektra približno si.

Goljufanje v vsakem primeru.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Men je kadrovnica sama rekla, v relativno uspešni in znani firmi, da bom imel v obeh primerih določene stroške, če kaj najamem ali se vozim. Da plač žal nimajo nevem kakih, da maksimalna malica in potni pa popravijo situacijo.

Pač podjetniki niso neumni in nočejo zraven svojega delavca futrat še enega valuharja, kateri se pase v JU zraven.

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Zakaj? Če je govora o neenakopravnosti, ta velja tudi pri plačah, saj nekdo dobi več, drugi manj.

Potem pa ti tudi poglej iz druge plati ... Tisti, ki se vozimo malo dlje v službo kot pred domačim pragom, moramo prej od doma, kasneje pridemo domov, etc.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Kdo pa pravi da sem proti potnim stroškom. Govorim da če maš začasno iz PM in se dejansko ne voziš tam (ali obratno), gre za goljufijo... Tisti, ki se res vozijo pa jim povrnejo premalo 0,18 je premalo oz najcenejši prevoz...

I

Izbrisan uporabnik 3287

dajmo vse ukinit, vsem vse vzet, heben narod..... ce jaz ne dobim za potne, zakaj bi pa en, ki se vozi od dalec dobil? jebeštrga ga gleda... ce jaz ne dobim na sihtu za malico kes in se placano, ko jem, zakaj bi kdo drug..... nema.... vse ukinit... facking folk... pa kaj vam je? ali je res Slo sla tok v hurac, da nas moti vse, kar sami nimamo?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik smt pravi:
dajmo vse ukinit, vsem vse vzet, heben narod..... ce jaz ne dobim za potne, zakaj bi pa en, ki se vozi od dalec dobil? jebeštrga ga gleda... ce jaz ne dobim na sihtu za malico kes in se placano, ko jem, zakaj bi kdo drug..... nema.... vse ukinit... facking folk... pa kaj vam je? ali je res Slo sla tok v hurac, da nas moti vse, kar sami nimamo?

Ker opravljava oba isto delo za isto plačilo. Koga briga od kje se nekdo vozi. Pa naj se gospoda preseli bližje, če mu je prevoz problem. "Jaz hočem večje nadomestilo za hrano, ker pojem več in hočem škampe in kaviar vsak dan".press

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Pa se ti preseli malo dlje, da boš lahko cuzal potne stroške, če te tako žulijo..

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Pa se ti preseli malo dlje, da boš lahko cuzal potne stroške, če te tako žulijo..

Kako to, da ni padla še nobena primerjava s tujino (kot je to običajno)? Ker na tem mestu folku to ne ustreza? Patetično.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Revolver se ne more. 😀
Iz njegovih postov se da razbrati, da je on delodajalec in tudi placuje potne stroške, kar pa mu ni najbolj všeč.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik hipnotik pravi:
Revolver se ne more. 😀
Iz njegovih postov se da razbrati, da je on delodajalec in tudi placuje potne stroške, kar pa mu ni najbolj všeč.

Iz tvojih prispevkov pa je razbrati, da sklepaš le na prvo žogo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik dem pravi:

Kako to, da ni padla še nobena primerjava s tujino (kot je to običajno)? Ker na tem mestu folku to ne ustreza? Patetično.

V avstriji se država odpove tistemu nadomestilu za potne stroške. Tukaj so pa na delodajalca prevaljeni... Torej, vsak delavec stane delodajalca čisto enako, kar se tiče od oddaljenosti do službe.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Delodajalc določa kaj mu je problem ne ti....
Kaj opravljaš ti je tvoja stvar, če je pač nočeš lahko greš...

Jest kot delodalec ti lahko povem, da te v tujini lahko nogiram, kadar mi na kapo sede in ne poznajo nekih sodišč, da bi opravičevali zakaj sem fuknil nekoga ven. Tko moram pa ukint delovno mesto in ne vem kakšen posloven razlog, da nekoga nogiram...

To je bistvo ne pa potni stroški. Če men paše bom vzel nekoga iz Murske Sobote in mu pač izplačal potne stroške. Kriminal je ta, da kot delodajalec ne morš nekoga preprosto odfukat.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se pa s tem strinjam. Potem bi tudi bolj enostavno nov job dobil. Seveda bi pa fikusi imeli problem s tem...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Delodajalc določa kaj mu je problem ne ti....
Kaj opravljaš ti je tvoja stvar, če je pač nočeš lahko greš...

Jest kot delodalec ti lahko povem, da te v tujini lahko nogiram, kadar mi na kapo sede in ne poznajo nekih sodišč, da bi opravičevali zakaj sem fuknil nekoga ven. Tko moram pa ukint delovno mesto in ne vem kakšen posloven razlog, da nekoga nogiram...

To je bistvo ne pa potni stroški. Če men paše bom vzel nekoga iz Murske Sobote in mu pač izplačal potne stroške. Kriminal je ta, da kot delodajalec ne morš nekoga preprosto odfukat.

Še svetniški sij si nariši. NOT Delodajalec bo plačal delavca čimmanj in nategnil državo čimveč kot lahko.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Imaš vse možnosti da si nadeneš tvoj takoimenovani sij...
A ostane semo pri gundžanju in lapanju.....

Pa še nekaj, tudi če u fondament nategnem državo kot se da, plačal izhodnega ddv-ja, in drugih davščin najmanj toliko v letu dni, kot jih ti v 10 letih ne zaslužiš. Pa sem vzel povprečno plačo.

Skratka ti smo lapaš, ne veš pa kje je problem trga dela...... Že Roberto je povedal fikus problem, ko bo to odpravljeno, bodo službe, boljše plače, tko pa dva delata za pet fikusov... Rak JU, v gospodarstvu je malenkost bolje a ne dosti v državnolastniških firmah.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Imaš vse možnosti da si nadeneš tvoj takoimenovani sij...
A ostane semo pri gundžanju in lapanju.....

Pa še nekaj, tudi če u fondament nategnem državo kot se da, plačal izhodnega ddv-ja, in drugih davščin najmanj toliko v letu dni, kot jih ti v 10 letih ne zaslužiš. Pa sem vzel povprečno plačo.

Skratka ti smo lapaš, ne veš pa kje je problem trga dela...... Že Roberto je povedal fikus problem, ko bo to odpravljeno, bodo službe, boljše plače, tko pa dva delata za pet fikusov... Rak JU, v gospodarstvu je malenkost bolje a ne dosti v državnolastniških firmah.

Tako hvalisnje me ne impresionira. Sploh pa, od potnih stroškov smo prišli k fikusom.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:

Ker opravljava oba isto delo za isto plačilo. Koga briga od kje se nekdo vozi. Pa naj se gospoda preseli bližje, če mu je prevoz problem. "Jaz hočem večje nadomestilo za hrano, ker pojem več in hočem škampe in kaviar vsak dan".press

Recimo...malo ilustriram...ti si iz LJ, jaz iz CE...oba delava v istem podjetju v LJ in imava 1000€ neto plače...ti imaš potnih stroškov 30€, jaz 300€...koliko nama ostane za zapravljanje tekom meseca od celotnega prihodka? Guess what...1000€. To je jasno, a ne? Je približno jasno, da bi več ali manj ves denar od tistih 300€, ki bi jih dobil jaz šel za gorivo? Ti si za namene službe v enem mesecu s svojim avtomobilom naredil 200 kilometrov, jaz 3000. Ti boš redni servis delal 1x letno, jaz 2x. Ti boš gume kupoval vsaka 4 leta, jaz vsaki dve leti. Ti boš nov avtomobil nabavljal vsakih 10 let, jaz vsakih 5. Kapiraš poanto?

In preden pade obtožba o jamranju...ja, seveda se vsak sam prostovoljno odloči, da se bo vozil v službo 80 kilometrov daleč v eno smer... S tem se tudi odloči, da prevoz NI problem in s tem tudi sprejme dejstvo, da bo moral od lastnega neta nameniti kakšen € več za amortizacijo avtomobila, kot bi ga naklonil, če bi delal v sosednji ulici.

Ali si mogoče tudi ti eden tistih, ki na vprašanje o tem, kakšna je njegova plača sešteje neto+malico+prevoz+bonitete+dnevnice+variabilo+kilometrino+... in to poda kot odgovor?

Pa pustimo sedaj ob strani primerjave s tujino, ker to tukaj ni pomembno. Pomembno je le prepričanje ljudi, da se na povračilu stroškov prevoza na delo da blazno služit, ker verjami...ne da se. Na določene načine se da malo zmanjšati stroške, definitivno pa ne služiti.