Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:
dajmo vse ukinit, vsem vse vzet, heben narod..... ce jaz ne dobim za potne, zakaj bi pa en, ki se vozi od dalec dobil? jebeštrga ga gleda... ce jaz ne dobim na sihtu za malico kes in se placano, ko jem, zakaj bi kdo drug..... nema.... vse ukinit... facking folk... pa kaj vam je? ali je res Slo sla tok v hurac, da nas moti vse, kar sami nimamo?
Ker opravljava oba isto delo za isto plačilo. Koga briga od kje se nekdo vozi. Pa naj se gospoda preseli bližje, če mu je prevoz problem. "Jaz hočem večje nadomestilo za hrano, ker pojem več in hočem škampe in kaviar vsak dan".press
Recimo...malo ilustriram...ti si iz LJ, jaz iz CE...oba delava v istem podjetju v LJ in imava 1000€ neto plače...ti imaš potnih stroškov 30€, jaz 300€...koliko nama ostane za zapravljanje tekom meseca od celotnega prihodka? Guess what...1000€. To je jasno, a ne? Je približno jasno, da bi več ali manj ves denar od tistih 300€, ki bi jih dobil jaz šel za gorivo? Ti si za namene službe v enem mesecu s svojim avtomobilom naredil 200 kilometrov, jaz 3000. Ti boš redni servis delal 1x letno, jaz 2x. Ti boš gume kupoval vsaka 4 leta, jaz vsaki dve leti. Ti boš nov avtomobil nabavljal vsakih 10 let, jaz vsakih 5. Kapiraš poanto?
In preden pade obtožba o jamranju...ja, seveda se vsak sam prostovoljno odloči, da se bo vozil v službo 80 kilometrov daleč v eno smer... S tem se tudi odloči, da prevoz NI problem in s tem tudi sprejme dejstvo, da bo moral od lastnega neta nameniti kakšen € več za amortizacijo avtomobila, kot bi ga naklonil, če bi delal v sosednji ulici.
Ali si mogoče tudi ti eden tistih, ki na vprašanje o tem, kakšna je njegova plača sešteje neto+malico+prevoz+bonitete+dnevnice+variabilo+kilometrino+... in to poda kot odgovor?
Pa pustimo sedaj ob strani primerjave s tujino, ker to tukaj ni pomembno. Pomembno je le prepričanje ljudi, da se na povračilu stroškov prevoza na delo da blazno služit, ker verjami...ne da se. Na določene načine se da malo zmanjšati stroške, definitivno pa ne služiti.