Sluzba v Evropskih Institucijah

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Ali ima kdo kaj izkusenj s tem?

Kje so (poleg Bruslja), kaksni so pogoji, kaksna dela so to?
Koliksne so place (neto, dodatki)?
Koliksni so pa stroski zivljenja?

Kaj pa socialno, zdravstveno, pokojninsko zavarovanje?

Lp P

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Ali ima kdo kaj izkusenj s tem? malo, od kolegov, ki so gor

Kje so (poleg Bruslja), kaksni so pogoji, kaksna dela so to? luksemburg, strassbourg, jaz poznam prevajalce, 8 urni delavnik
Koliksne so place (neto, dodatki)? neto 4000, malica placana, prevoz ne, dodatek na loceno zivljenje 800 eur, če si poročen, 2 letalski karti na leto domov plačani, otroški dodatek 360 eur
Koliksni so pa stroski zivljenja?
3 sobno stanovanje je v bruslju 1000 evrov, v luksemburgu je toliko garsonjera, ker je ponudba manjša. hrana isto ko pri nas, bencin v luksemburgu cenejši

Kaj pa socialno, zdravstveno, pokojninsko zavarovanje? zdravstveno ja, pokojninsko ne. se mi zdi. pogodbe se sklepajo večinoma za določen čas, se pa podaljšujejo. maš pa tudi ljudi, ki so res dobri in dobijo za nedoločen čas.

vreme v bruslju katastrofa (angleško), a je dan do 22. ure zvečer.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
evo me
pozdrav.gif

vecino tega kar je napiso markoman bo kar drzalo, le najemnine so v Bruslju lahko tudi visje, pac glede na lokacijo

in pa pogodbe so seveda za nedolocen cas, moras pa seveda opraviti konkur,
lahko pa se pa zaposlis tudi kot temporary usluzbenec, pogodba je ponavadi za tri leta z moznostjo podaljsanja se za tri leta se mi zdi

edit:
malica seveda ni placana, imamo pa restavracije kjer so cene precej nizje kot so cene v Bruslju, npr. malo pivo je 87 centov

Nazadnje urejeno:

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Eurokrat, kje pa delas? Ali imas permanenten kontrakt - a si grade A? Kako je pri tebi s penzijo?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
delam v Bruslju,
nedolocen, AD
natancno nevem, kolko mesecno vplacujem oz. trgajo za pokojninski sklad
, je pa nekak takole, da vsako leto dela prnese 2 odstotka, najvec lahko prides do 70% zadnje place,
ce si dolocen znesek akumuliral v drugi drzavi imas cca. 10 let casa, da ta sklad preneses na sklad evropksih institucij, prenos ni obveza ampak ga vsi priporocajo

tako nekak, penzija me namrec se ne zanima
wink-1.gif

vprasi, ce bi se rad kej vedu

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
nedolocen, AD

Grade AD mi ni poznan, sem mislil, da imate bodisi A8 do A1 ali pa D4 do D1.

@ Dr_Strangelove in ostali

povejte kaj znate, ce obvladate pisno in ustno 3 jezike poleg materinega in imate npr diplomo/magisterij/doktorat neke fakultete, ki je mednarodno primerljiva, potem izven Slovenije sluzbe za 4.000 Eu.r ni tezko dobiti.

LP P

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
sicer ne vem, ampak A, B, C, D naj bi bilo vcasih, torej pred reformo in siritvijo maja 04,
zdej je samo AST od 1 do 11 in AD od 5 do 14 se mi zdi, vsaka stopnja je dodatno razdeljena na 4 korake, npr. zacnes lahko kot AD5 korak 2

vbistvo je za zacetek (da nardis teste in dobis prvo zaposlitev) dovolj da polek materinega, obvladas fsaj se en tuj jezik, je pa res, da lahko prvic napredujes sele ko izkazes znanje se enga tujega jezika uradnega v EUju,
seveda je za izobrazevanje odlicno poskrbljeno