Torej, če te prav razumem je to enormen ''problem'' zate, hkrati si pa še vedno kupil Mercedesa, če se prav spomnim.To JE problem. Ni opravičila za lenobo proizvajalcev in zastopnikov, ki tega ne uredijo. Vsi pač ne znajo jezika in avto je kupil v Sloveniji, torej upravičeno pričakuje slovenski jezik v Infotainmentu. Za kanto je dal xxxxx tisoč eur, ni to telefon za 200 eur (ki ima slovenščino za bistveno več menijev mimogrede).
Enako sem spucal zastopnika MB v Sloveniji, ki je mirno povedal, da ga je sicer sram, ampak slovenskega jezika ni. Je pa kup drugih jezikov seveda, v katere imajo prevedeno vse skupaj. Torej za nekatere se potrudijo, za druge ne. Nesprejemljivo.
Pa znam angleško, nemško in še kaj zraven, ampak nima to veze.
A si ti slučajno že slišal za: vote with your wallet. Ker dokler je to tak ''problem'' in še vedno mirno kupujete avte brez slovenskega jezika, do takrat se pač bo proizvajalcu je... za Slovenijo.
Ker meni se zdi, da si samo sebe spucal na zastopnika in se tako pokazal za borca za slovenščino, čeprav dosegel si točno nulo. Ne, še kupil si potem avto s ''problemom''. Hkrati si se pa zdrl na nekoga, ki dejansko nima skoraj nikakršnega vpliva na to.
In da se razumemo: tudi meni se zdi nesprejemljivo v današnjem času, da obstajajo avtomobili, ki nimajo noter slovenščine (pa tudi če le za vodenje v slovenščini), se pa zato ne bom razburjal in pucal nekega nedolžnega Janeza, ki pri tem praktično nima nobenega vpliva. Če bi pa bil to tak problem, bi pa Janezu lepo mirno rekel, da naj nadrejenim pove, da so zaradi tega izgubili enega kupca in če je potrebno, naj me odgovorna oseba zato mirno pokliče, da ji bom razložil zakaj tako.
Sem imel relativno podobno situacijo z banko. Pa se zato nisem zdiral na nič krivega uslužbenca, temveč sem mu lepo povedal, da v kolikor je to končna odločitev, da bom pač šel drugam. In sem jim dal 1 teden časa, da se ''uskladijo'', vmes sem mu pa tudi rekel, da me lahko odgovorna oseba (ki dejansko lahko kaj odobri) tudi pokliče. Klica ni bilo, jaz sem pa čez točno teden dni pač prenesel zadeve drugam.