Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
...Razen kretenov s CE registrskimi. Trop (cca. 10-15) od oka 60-letnikov, en z ultra pičkohvatnim kemperjem, ostali z ultra zanikrnimi šotori. Čez dan kolikortoliko mir, za čas večerje pa repertoar ene širih ali petih zimzelenih: Po dekle, Čebelice, Na Golici, Na Roblek ....
Zanimivo! Ali imaš ti takšno "srečo" ali pa si zapomniš le izjeme, ko v tujini kdo kaj pove v Slovenščini? Sem namreč to soboto zvečer poslušal lokalni radio, ko so poslušalcem izpolnjevali glasbene želje. Čeprav so vsi, kateri so klicali v oddajo govorili narečno Slovensko (torej bili po rodu Slovenci) je 95% želja bila Hrvaška oz. dalmatinska glasba, ostalo pa Angleška. Ni pa bilo niti ene želje po Slovenski glasbi.
Lej, saj smo imeli tudi v Dalmaciji sosede iz BiH, pa so zvečer malo žurali pa malo muzika pa malo galama, samo je bilo normalno, pa par metrov stran pa ni bilo neke panike. Gotovo tudi ni to, da bi imel selektiven spomin.
V Savudriji smo imeli za sosede tudi ene mulce z Nizozemske, so "nabijali" neko svojo techno/house muziko, pa je bilo samo to in nič drugega. Si jih slišal, samo ni bilo nekaj kar bi bilo glasno in moteče in kruleče.
Tile umetniki, ki sem jih omenil zgoraj, sploh niso bili naši sosedi, ampak vsaj nekih 60-70 metrov stran. Pa nisem slišal lastnega tranzistorja, pol metra stran od ušes. Švabi, Italijani in ostali sečneži s prikolami ali kemperji so se pa zapirali v svoje hiške, ker jim je šlo nekam....
Omenjene komade sem omenil, ker bi utegnili (ali pač ne?) pričati o mentalnim stanju veseljakov. ni bilo nekega širokega repertoarja. Eno in isto ves čas.
Od vsega je bila (brez heca) najhujša harmonika, to doni in se sliši u 3 pm daleč, kitara in "petje" bi še nekako šlo .....
Sem omenil, da so po vsakem končanem komadu vpili: "BRAVO MI!"?
Da so na jasnem: krulili so v času ko to lahko počnejo (so dobro vedeli kdaj "lahko"), samo to ne pomeni da ni moteče.
Verjetno se spomniš, da sem že spraševal kam konec junija "na morje" z desetimi družinami? Pa še kakšen pride zraven, ponavadi nas je cca. 40-50 ljudi.
To delamo že vsaj 5 let, do zdaj vedno v Balah, letos v Labinu (Tunarica) - nikoli težav, lahko si misliš da nismo samo posedali in se molče gledali, vedno ampak res vedno so tudi feštice. Samo ne na tak način kot omenjeni....