Slovenska glasba

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
zakaj pri mariotu ne boš slišala kvalitetne muske?
ker nihče od kvalitetnih skupin (terrafolk, jararaja, katalena, itd) ne igrajo na playback
če pa želijo da igrajo v živo morjo pa zrihtat mikrofone, ozvočenje.....

In glede tega Bizovičar&Zrnec in TLP povozijo Mariota na polni črti ...

Drugače pa ste že kr vse našteli. BFM, Zmelkoow, Predin, Lovšin, Kreslin... potem je še Magnifico ql, Da Phenomena... Adi Smolar, Iztok Mlakar... od "raperjev" bi izpostavu Trkaja (a je model sploh še aktivn?).... od starih skupin pa valda Pankrti, Lačni Franz... od "zabavnih" skupin so zakon Kingstoni (muska za žurat)... pa če še mal z elektronske - Umek, Kanzyani, Gloomy... klasika pač.

Najbolj na falus mi gredo Saška, Žana, Rebeka in vse njihove posnemalke, Turboangelsi in Atomiki... pa Siddharta. Prvi album je bil ql, potem pa so začel ustvarjat na višji stopnji, katere normalni zemljani ne zastopmo čist (verjetno samo Tomi misli da zastopi)... edn je napisal, da morš bit ful zadet da jih štekaš... tud to ne pomaga!
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
Citat:
Uporabnik Sefan pravi:
a si siddharto spusto zanalašč al si jo pozabo?
sej niso slabi,čeprav imam filing da njihova priljubljenost temelji predvsem v nulo porihtanem manedžmentu in PR,glasbeno so pa precej dobra kopija heroes del silencio,špancev ki so bili priljubljeni tudi pri nas kakšnih 15-16 let nazaj
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
od "raperjev" bi izpostavu Trkaja (a je model sploh še aktivn?)....

Je imel že konec leta nov album zunaj: Trkaj

Kaj pomeni tisto z Olivijo, da je pokojna? A to kot projekt, ki je prenehal delovati ali kot vokalistka?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ko si ravno omenil Da Phenomeno - škoda, da sta se razšla, kar se tiče glasbenega udejstvovanja, ker sta bila res prima live performerja.

nikol ne bom pozabil Anhovega, ko sem ju slučajno tudi fotkal, pa sta igrala Purple Rain (mi ni potrebno povedat, da sem se spraševal a igrata na playback ali ne) - pa zanalašč zafušata, začneta eno pravljico o Princu govorit in potem točno tam, kjer sta ostala nadaljujeta komad in zaključita, noro dober vtis, res.

da ne govorim, da je Dagi klasa basist, vzporeden Hacetu...
zmaga.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
od "raperjev" bi izpostavu Trkaja (a je model sploh še aktivn?)....

Je imel že konec leta nov album zunaj: Trkaj

Kaj pomeni tisto z Olivijo, da je pokojna? A to kot projekt, ki je prenehal delovati ali kot vokalistka?

ta projekt je nehal delovati
Severa se je odpovedala glasbi in dala prednost karieri
Njen brat Gal je pa ustanovil Galeriste (Gal in Galeristi)

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Všeč so mi:
MI2, Orleki, Vlado Kreslin , Carpe Diem, Zmelkoow, Niet, Lačni Fanz, Elvis Jackson, Laibachi.....

Ne prenesem pa Siddharte, Saše Landero in podobnih

Nazadnje urejeno:

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
fajn tema...ravno spravljam skup en cd slovenske muzike (kvalitetne) za brazilskega frenda in je polno enih dobrih predlogov
cheer.gif

drugače sem pa dva dni nazaj poslušala siddhartin id in moram rečt, da sem bla spet kar malo navdušena
smile-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Stipe mi tako ali tako ni bil nikdar všeč, se pa strinjam s tabo glede njihove kvalitete.
1. album, mogoče 2. album še OK, nadalje gre vse slabše. IMHO.

Noker

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zanimivo, men je pa kul. drugačen, ampak kul.
smile-1.gif

men je bolj Neisha pustila tak vtis... tak... look, darling, js sm tle, ti pa kr tam ostan... sem že mislu, da mi sploh ne bo dovolila poslikat njenga obiska na Anteni...
tongue-1.gif

drugače pa Siddharti ni padla kvaliteta muzike, samo... zgubili so tisti pravi stik s folkom in so nenamerno postali visoki, čeprav to sploh niso.

Pia_Tisa_Night

Penelopa
10. jan 2008
51
0
6
38
Ljubljana
Jaz od naših najraje slišim Tinkaro Kovač, Anavrin-e, Kreslina, BFM. Siddharta me že nekaj časa ne gane - od drugega albuma dalje... Nikakor pa ne morem slišat Neishe (ker se mi zdi čisto malo preveč samovšečna) in Perpetuum Jazzile.

madam_orange

Pripravnik
25. jul 2007
388
0
16
oranžna cona
Vredu so: Dan D, Nieti, Lačni Franz, Martin Krpan, Da Phenomena (dokler sta bla), Alenka Godec (moja tetka
smile-1.gif
), Tinkara Kovač (dokler je ne slišim govorit)...zagotovo se najde še kdo, pa mam prazno glavo trenutno...

Vokali za bruhat
stupid-1.gif
(poslušajo ga samo tisti, ki o muski nimajo pojma).
Murkota mislim da ni potrebno omeniti (nanj se je vedno zabavno spomniti
wink-1.gif
).
Tomi iz Siddharte (ne rečem, sem poslušala Siddharto in še vedno jo na čase, ampak lahko pa rečem da Siddharta nikakor ni zaslovela zaradi Tomijevega vokala, temveč zaradi same glasbe ki so jo ustvarili. Pa s tem ni seveda nič narobe, ampak ko sem ravno izpostavila vokale. Razpon njegovega glasu obsega približno oktavo in pol. Na živce pa mi gre še njegova prepotentnost, saj ne vidim razloga iz katerega bi mu ta lahko upravičeno izhajala.).
Atomik harmonik (vsi vemo pri čem so--->ste mogoče opazili, da imajo ta novo samo za okras?
13.gif
Bejba nima nobenega posluha in vedno samo stoji zraven in kao nekaj poje pri refrenu...polom!...nosi pa se kot da je kraljica. Zadnjič je prišla v lokal kjer delam, sva iz istega kraja, in je vsem razlagala kako ji gre na živce, da se hočejo čisto vsi fantje slikat z njo in kolege spraševala kaj je tako posebnega na njej, naj ji povejo! Da te na WC prime!)
...mogoče sem malo prveč kritična do vsega, ker se tudi sama ukvarjam z glasbo. To, da v sloveniji velja, da naša glasba ni dobra je posledica tega da je toliko več sralcev kot dobrih izvajalcev in dobre prekrivajo. Za moje pojme ima slovenija kar nekaj dobre glasbe in veliko dobrih vokalov, s tem da jih večina ne pride v ospredje, ker niso vse ženske pripravljene skakati v mini krilcu in naprtenih joškah do vesolja, moških pa se tako ali tako manj spravlja v tak posel.

Lp, MO
roza.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mater, samo glede na to, da se ukvarjaš z glasbo... bi lahko vedela, da Jan Plestenjak slovi po dobri glasbeni produkciji, in da ga predvsem to vleče ven. pa ne vem, meni niti ni tako napačen za poslušat - ampak ko je bilo ravno govora o naduvanosti - tukaj pa Jan popolnoma zmaga...

se ga spomnim iz Anhovega... ker ni bilo vse točno tako, kot si je sam zamislil, je pet minut pred nastopom začel peezdit, da ne bo šel na oder... zarad neke malenkosti, se mi zdi, samo se za vraga ne morem spomnt, kaj bi to bilo...

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Akasha pravi:
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Patetico

Teh pa NE prebavljam v NOBENI obliki. ALERGIČNA sem na njihov vokal
uf-1.gif
Bruh.

Saj ga večina ne, zato se pa na radijskih postajah raje "loopa" atomik harmonik.

Da pa Patetico slišiš na vsakem vogalu in se njihovi glasbi ne moreš izogniti, pa mislim, da tudi ne moreš reči.

Nazadnje urejeno: