Slovenska glasba

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:

ksz

Tinkara Kovač, Tabu ,Hazard, Lačni Franc, Faraoni, Slavko Kovačič (upam da mislim ta pravega, anika Horvat, Alenka Godec, Vlado Kreslin, Lovšin, Predin....ma ziher sem še koga pozabila

najbolj na organ mi gresta: ex misica grohar pa murko

Kovačič? Morda Ivančič?

On topic: Siddharta, Tabu, Pomaranča, Bele vrane, ...... Sound attack, 4 fun .... pa še kaj bi se našlo.

Noker

Nazadnje urejeno:

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Iztok Mlakar, Adi Smolar, pepel in kri, Avtomobili, Zmelkoow, Trio OKO ...
cool-1.gif

Akasha

Pripravnik
23. sep 2007
240
0
16
Ljubljana
Hmm,dejansko mi je všeč glas od Eve Černe,ampak ne pa njena zvrst pesmi. Rada bi jo slišala v eni čisto drugi verziji,haha... Da bi pela nekaj temu podobnega: https://www.youtube.com/watch?v=TCf6-gi8S4U

Mnja,sicer pa Šank Rock recimo, pa Broken Arrow so tud kar fajn...potem pa se že konča od meni všečnega iz Slovenije. (včasih redko se sicer najde še kateri zanimiv posamezni komad.... )

Nazadnje urejeno:

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Terrafolk, Katalena, Patatico, Melodrom, Sfiltrom, Iztok Mlakar, Interceptor, Kreslin, Klemen Klemen, Pomaranča, stari Šank Rock ... nekaj pa se jih le najde

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Freak pravi:
Avtomobili

Meni najboljši slovenski bend. Od novejših so mi prebavljivi Zmelkoow, Nude, Andraž Hribar....

Aja Siddharta mi gre pa totalno na organ. Imam namreč občutek, da moraš bit kar fino zadet, da razumeš njihova besedila
confused-1.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Na Obali je enkrat ena radijska postaja predvajala audio iz tega posnetka in se cel večer zajebavala na Murkov račun...

Prešeren se obrača
hysterical-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
prov streslo me je, ko sem tole pogledal... bemu boga, zdej se bom mogu pa spet cel dan prepričevat, da so ble sam grde sanje.
evil.gif

drugače pa zarad takih degenov, kt je velecenjeni Murko, pada kvaliteta slovenske glasbe.

mater, Dan D, ki so res dobri, pa Avtobmobili, pa še kakšen band se najde, ki je popolnoma na nivoju. Siddharta mi je osebno zelo okej, a po mojem mnenju počasi pada.

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Mislim, da se pa vseeno najde kaka dobra predvsem rokerska skupina, pa čeprav slovenska. Že omenjeni Dan D, BFM, Zablujena generacija, Mojo hand, Sauseges... in še bi lahko naštevali
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
To nedeljo, 6. januarja, se bo v oddaji Spet doma na TV Slovenija predstavila pevka Ela, z enim prvih singlov v letu 2008.

Nad novo izvajalko bedi preverjena ekipa Raay Music, s producentom in avtorjem Raay-em na čelu. Ela je sicer eden od njegovih treh projektov, ki jih je napovedal v letu 2008. Potem, ko so Manca Špik, Žana, Turbo Angels in Maja Slatinšek iz bolj ali manj neznanih pevk prišle v vrh slovenske estrade, se je Raay odločil, da je čas za novo zvezdo, pri kateri bo v prvi vrsti pomemben vokal …

tole sem dobil na mail... in verjetno gre spet za eno superduper slovensko produkcijo...
tongue-1.gif
evo, zaradi takih stvari upada spoštovanje do slovenske glasbe... no, ampak, dejmo punci priložnost, mogoče bo presenetila.

tud tak stereotip se je naredil zarad vseh teh kvazipevcev... in potem komot spregledaš kakšno res dobro skupino, pevca, pevko...
174894-Ela.jpg

Priponke

• 174894-Ela.jpg
    174894-Ela.jpg
    51,4 KB · Ogledi: 240

catwoman

Pripravnik
3. sep 2007
115
0
16
..: LJ :..
Men so kul Anavrin, Dan D, Šank Rock, Tabu, Sausages, zdi se mi, da majo Adam tud kr potencial... BFM so kul, samo se mi zdi da so bli bolši ko je bil še Gušti zraven... Pa valda, Naio Ssaion, Aperion, Avven... dost jih je
smile-1.gif

Potem so tuki še Kreslin, Hribar, Stereotipi, Da Phenomena, ...
Za žure so kul Kingston, Čuki, Umek.
Zanimivi so mi za poslušat tud Perpetuum Jazzile.
smile-1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Patetico
Mi zažigajo, res nekaj unikatnega.

Dobri so mi še Zmelkoow, prebavljam kakšne Zaklonišče prepeva, potem je pa že počasi konec, ali se pa zdaj ne spomnim.

Nazadnje urejeno:

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Poslušam:

Bele Vrane, Lačni Franz,Laibach, Hazard, Pop Design, Martin Krpan,Gu Gu, Janez Bončina-Benč,Tomaž Domicelj,Faraoni...še kaj

Občasni tudi Avsenike in Slake.

Slovenska glasba ni zanič.Ta občutek in to stališče pri nas forsirajo jugonostalgiki in uvozniki jugofilske turbokulture, ki želijo Slovence oropati identitete in nam vsiliti neko novo kvazi-identiteto.V ta program spada forsiranje raznih Cec, Stavrosov...in drugo poneumljanje slovenskega življa.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst pa mislim, da drugačni (beri: manj znani slovenski bandi, posamezniki) glasbeniki niso tko promovirani in se ne mečejo ven kot npr. razne Saše Lendero, Wernerji, ipd...a si kdaj npr. pri Mariu videl igrat kak slovenski band...razen tistih par že slavnih...večinoma same neke mlade idole in hojladrije vabijo...tko, da tut to vpliva na mišljenje, da je slovenska glasba zanič...sploh ni, samo dobri bandi ne grejo na vsako pasjo procesijo, ampak špilajo na placih, kjer je folk, ki dejansko posluša glasbo in zna uživat v njej...

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
skoraj komplet scena iz 80ih (hazard,agropop,tastar šifrer,prizma,pankrti,lačni franc,niet,viseosex....)
olivija,žal že pokojna
frown-1.gif

ana pupedan
gal in galeristi
terrafolk
katalena
dan D
naio ssaion
kreslin&predin&lovšin
jararaja
intimn frizurn
iztok mlakar
srečna mladina
BFM

pa še kaj bi se našlo
smile-1.gif

pri nas je dosti kvalitetne muzike,samo ker nima jošk in riti,ne pride toliko v ospredje:(

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Jst pa mislim, da drugačni (beri: manj znani slovenski bandi, posamezniki) glasbeniki niso tko promovirani in se ne mečejo ven kot npr. razne Saše Lendero, Wernerji, ipd...a si kdaj npr. pri Mariu videl igrat kak slovenski band...razen tistih par že slavnih...večinoma same neke mlade idole in hojladrije vabijo...tko, da tut to vpliva na mišljenje, da je slovenska glasba zanič...sploh ni, samo dobri bandi ne grejo na vsako pasjo procesijo, ampak špilajo na placih, kjer je folk, ki dejansko posluša glasbo in zna uživat v njej...

zakaj pri mariotu ne boš slišala kvalitetne muske?
ker nihče od kvalitetnih skupin (terrafolk, jararaja, katalena, itd) ne igrajo na playback
če pa želijo da igrajo v živo morjo pa zrihtat mikrofone, ozvočenje.....