Slovenska glasba

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
OK, nekako splošno znano (čeprav neupravičeno) je, da je slovenska glasba škart, da je za en krompir, da Slovenci ne znamo delati glasbe. Dobro, recimo, da razni novodobni zmazki to dokazujejo, a tudi drugje po svetu ni nič kaj boljše. Vendar, kateri slovenski (ex, zdajšnji) bendi, posamezni izvajalci so za vaše pojme kvalitetni oz. jih radi poslušate?

Sam imam od domače glasbe najbolj rad Hazarde in Pop design, za katere mi ne bo nihče rekel, da izvajajo nekvalitetno glasbo. Pop design niso po moje nič slabši od kakšnih Prljavcev, Parni valjak... Kot samostojnega izvajalca pa bi izpostavil gdč. Evo Černe, ki poje perfektno, pa še lepe pesmice ima.
smile-1.gif
Omenil bi še Atomik Harmonik (jih ne poslušam), ki so naredili na sceni eno tako glasbeno revolucijo. Kapo dol.

Kaj pa vi?
wink-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Meni so v Sloveniji bolj všeč rock-pop bandi (čeprav na splošno nisem hud fan rocka), npr. Siddharta, Big foot mama, Dan D, Pankrti so itak legende, Niet, ipd. Od posamičnih izvajalcev so dobri Magnifico, Vlado Kreslin, Predin (sicer manj kot Kreslin, ampak recimo da zna brenkat in pet), Neisha, Nuša Derenda je dober ženski vokal...pa se bi še kej našlo, samo se ne spomnim zdaj...

Načeloma je še marsikaj poslušljivega pri nas, ampak bolj zaradi lahkotnega besedila in glasbene podlage, ki gre hitro v uho, kot zaradi kakovosti.

Je pa dosti tudi neposlušljivega...npr. Damijan Murko, Baby Twins, Turbo Angels (pustimo Atomike, ker so razred zase v ligi turbo folka), razne missice, ipd. To pa res ne paše nikamor...

kajn

Guru
5. okt 2007
2.782
1.613
113
Iskajoč brata
Men sta Kreslin in Predin ful dobra in jih zmeraj rad slisim. Drgac pa Dan D, Gušti in Polonca
redface-1.gif
, Melodrom, Magnifico,... Je kar velik dobrih bendov, sam pač niso lih na radijih vsakih 5 min. enodnevne cvetke pa sploh ne upoštevam, razen ce mi lih komad pade u uho.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Glasba vaše in naše mladosti...

no, v našem tekstu je lepša, ampak je nisem zasledu
frown-1.gif

no, je pa ta...

drugač pa: Pankrti, Siddharta, Laibach, Agropop, ...

en mix:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Jararaja
Terrafolk
Katalena
Siddharta
Dan d
Šank rock
Kreslin&Predin&Lovšin
Pop design - nekaj komadov

nimamo tok slabe muske

ampak tisto kar se vrti po radiu (Plestenjak, Fredi, razen turbofolk crap,.....) pa meče slabo luč na vse

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Se pridružujem pikipoki.
Dodal bi še Pomarančo, Andraža Hribarja ("Kaj mi delaš" mi še danes kocine pokonci postavi), Lilužame (sej sploh ne vem, kako se pravilno napiše
grin1.gif

Skratka, poflna je relativno malo, a je bolj medijsko podprt - saj bi rekel, da preproste ljudske množice raje poslušajo nezahteven pop, pa me bo Ares spet okurcal, da sem rasist
grin1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Od starih je treba omenti še Martina Krpana in Prizmo.

Od novejših pa Olivijo. Madonca, ima ta pevka seksi glas. Škoda, ker je nehala pet
frown-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik dekca pravi:

Dodal bi še Pomarančo

Ja, ti so tudi dobri...en komad mi je prec prišel v misel: Takoj se dajva dol

grin1.gif

Citat:
Uporabnik dekca pravi:

da preproste ljudske množice raje poslušajo nezahteven pop, pa me bo Ares spet okurcal, da sem rasist
grin1.gif

Ne, zaradi mene z lahkoto to govoriš, dokler ne bo zunanji izgled merilo kaj je zate "preprosta ljudska množica"...

Je pa žalostno da je zate glasba merilo inteligence...žal.
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Prej sem čisto pozabil dodati legendarne Buldožerje
cool-1.gif

Citat:
Uporabnik Ares pravi:
tongue-1.gif
Kdor posluša Rebeko, nima 100 pik
grin1.gif

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Predvsem so mi dobri bendi iz 80-ih. Šank rock, Pop design, Martin Krpan, Lačni franz, Agropop, Don mentony band, Res nullius...
Od "novejših" pa MI2, Zmelkoow, BFM...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
tongue-1.gif
Kdor posluša Rebeko, nima 100 pik
grin1.gif

popravil. hvala.
Jaz je ne poslušam, ampak ne bom enemu reku da je neumen zato ker jo.
tongue-1.gif

100 ljudi, 100 okusov. Vsakemu svoje.