Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Pooseblja vrednote današnje Slovenije: zunanji zgled, blišč, japijevstvo, kinč, nadutost, botrstvo, materialno bogastvo, kabrio, kinč, partner gey – to je to – bravo mi.Katarina Kresal slovenka leta? Ne me jeb.. . In katere atribute so ocenjeval? Morda videz, lahkotno življenje na račun drugih in materializem? Toliko je ornk žensk v tej državi, ki delajo prostovoljno in pomagajo onemoglim ali prispevajo svoj napor za dobro vseh, mi pa izberemo osebo, ki ji je materializem na prvem mestu
Od kod si ti, da še ne veš, da smo napredna, razvita država?
zunanji zgled - a bi bilo boljše, če bi izgledala kot kmetica?
blišč - navezujem na zgornje vprašanje
japijevstvo - imam občutek, da si ljubosumen nanjo, ker je mlada, uspešna
kinč - tega izraza ne poznam
nadutost - če prav razumem ta izraz, KK ni niti malo naduta, ampak čisto človeška, preprosta. Malo si poglej, katere vrednote so ji pomembne
botrstvo - tudi jaz sem boter od kolegice sinu, pa to ni nič narobe
materialno bogastvo - zakaj bi morala živeti skromno, če lahko živi razkošno
kabrio - moj kolega ga tudi ima
kinč - še enkrat, tega izraza ne razumem
partner gey - to dvomim, glede na to, da živi s Katarino Kresal in da se verjetno imata rada, da sta zaljubljena, da se dol dajeta, da verjetno razmišljata o naraščaju... Razen če veš ti kaj več, kar jaz ne
Če bi uporabili tvoj pogled za izbor, bi morale biti Slovenke leta čisto druge ženske kot so bile (zakaj je bila Bernarda Jeklin Slovenka leta, pa Štefka Kučan). Če bi bile pomembne izključno vrednote, ki si jih naštel, bi bile Slovenke leta Micka iz Haloz, pa Lojzka iz Vurberga, pa še veliko drugih kandidatk bi se našlo..