Ali lahko prosim vir? Ker kakor sem dojel lahko gredo hrvati k nam brez problema, slovenci pa na hrvasko samo ce imajo gospodarski interes.od danes lahko
kdaj si dobil odgovorPiši na tisti njihov mail in vprašaj. Jaz sem dobil odgovor da lahko.
06:24 (pred 31 minutami) | |||
|
Petak Tomislav | 06:37 (pred 18 minutami) | ||
|
Jaz sem bil v soboto doli in vprašal policaja na meji, ali lahko gredo dol družinski člani brez mene. Odgovor policaja - načeloma da, oz. on bi jih pustil, glede na to, da živijo na istem naslovu kot lastnik. Ob tem pa pripomnil, da lahko naletijo na kakega policaja, ki mu to ne bo zadostovalo in priporočil, da imajo zraven dokumenta o lastništvu še kopijo osebnega dokumenta lastnika. Toliko iz prve roke.kaj pol zdej a grejo lahko družinski člani brez lastnika čez mejo al ne
Kot sem ravno bral na teletekstu ne.
Oziroma, da znajo biti težave pri prehodu meje.
Kaj pomeni osebni interes? Kdo pa sploh gre kam brez osebnega interesa?Stanje 19.5., če niso še kaj spremenili: Hrvati v SLO lahko brez omejitev, Slovenci na HR samo, če imajo gospodarski ali osebni interes: poslovni sestanki, turistične rezervacije, lastniki nepremičnin ali plovil, obisk žlahte.
Na katerem prehodu?KSZ
Tašča gre danes v Červar. Je lastnica stanovanja.
Je sporočila, da čaka na meji, ker Hrvatje vsakega preverijo. Vsakih 10 minut se premakne za en avto...
Na katerem prehodu?
Kaj pomeni osebni interes? Kdo pa sploh gre kam brez osebnega interesa?
Na katerem prehodu?