SLO AC

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ne obracaj besed. Govora je o osebnih vozilih. Slepar ko bo prehitel kar je prehitel bo sel nazaj na voznega, osli, ki jih je strah in nimajo pojma bodo pa drajsali svoje po prehitevalnem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ne obracaj besed. Govora je o osebnih vozilih. Slepar ko bo prehitel kar je prehitel bo sel nazaj na voznega, osli, ki jih je strah in nimajo pojma bodo pa drajsali svoje po prehitevalnem.
Ne tipkaj off topic. Tukaj govorimo o osebkih, kateri vozijo 100 km/h po voznem pasu, ne prehitevalnem.

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jaz tud vozim po levem pasu na severni LJ obvoznici, čeprav je desni frej.
redface-1.gif
Ko vidim da se mi nekdo približuje se do časa umaknem desno. On ne izgubi niti stotinke.
Razlog je pa, da se tam dnevno vozim in ne bi rad menjal podvozja vsako leto. Saj luknje približno poznam na pamet, ampak vsem jamam se ne da izognit. Pri povprečno 110 km/h ko zapelješ v te jame pa marsikaj pod avtom zrahljaš, polomiš...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Avtobus ima ponavadi 90 ali 100? Nekje tu. Vem da imajo šleparji 80...kaj pa imajo tovorna vozila veze z osebnimi avtomobili?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ne vem kdo je tebi dal izpit ampak omejitev na AC je 130 in ne 110. Na ostalih rezerviranih za motorna je 100 izven naselja pa 90. Ceni drugace predpisano s tablami.

Glede na to da sem jaz naredil izpit. Ti pa si ga dobil na loteriji, se ne mislim prepirat o tem.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Se pravi, ko ti vidiš tale znak
obvest9.jpg
, potem veš da je na cesti od tega znaka naprej omejitev 110 km/h?

Samo da vem, na kake ljudi vse na cesti lahko naletim. In potem še zmerjajo druge da so si kupili izpit.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Je pa umetnost na alterju, da se vsako temo zakomplicira tako daleč, da več nikomu ni jasno kaj je sploh point le-te
wink-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ma prejšnji teden proti Kopru je bilo prav zanimivo, le par tovornjakov na voznem, avtomobili vsi na prehitevalnem. In tako 120 km/h. En frajer s corvetto pa samo na voznega, po gasu in mimo.
smile-1.gif

Folk se po moje tudi boji, da bi jih zaprli takoj, ko bi zapeljali na voznega, zato raje vozi v koloni za ostalimi. Pa še čredni nagon je tu.
wink-1.gif

Včeraj pa se mi je proti Mariboru ves čas peljal en Avstrijec z alteo za mano po prehitevalnem. Varnostno razdalijo je sicer držal, a ko sem se jaz vrnil na voznega, je on še vedno nadaljeval po prehitevalnem, me potem spet normalno spustil, da prehitim itd. Pri cca. 150 (toliko ponavadi vozim). Potem pa je verjetno skužil, da tako več ne gre, pa še en z A8 se mu je nalepil za rit, ker je dalje vozil tako kot jaz.
smile-1.gif

Vse več se mi zdi nekega nemira na AC, nepoznavanja varnostne razdalje, skakanja pred prehitevalce ... Včasih sem že prav paničen in posledično bolj previden, da me ne bi kdo butnil dol s prehitevalnega v ograjo.
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Se pravi, ko ti vidiš tale znak
obvest9.jpg
, potem veš da je na cesti od tega znaka naprej omejitev 110 km/h?

Samo da vem, na kake ljudi vse na cesti lahko naletim. In potem še zmerjajo druge da so si kupili izpit.

Vidim da branje več ni nekaj, kar bi danes vsak obvladal.
Leti tudi na ostale "junake".

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Jo,

mene pa zanima, v čem je finta, da 20% voznikov po slovenskih avtocestah kruza po voznem pasu 100-120, seveda vključno z nekaj tovornjaki in prikoličarji, ostalih 80% pa s 140-150 vozi po prehitevalnem?? Imel ta teden dvakrat takšno situacijo na primorski in štajerski AC, pa tudi že večkrat prej.

Razlog za to pa iščem v tem, ker se folku enostavno ne da cijazit po voznem pasu za raznimi dinamiki, ki kruzajo 100, ko bi pa lahko komot 130, in raje malo bolj pritisnejo ter se vozijo z ostalimi. Je pa zanimivo videt kolono po prehitevalnem, ki drvi mimo parih "kruzarjev".
hysterical-1.gif

Glede nato da sem eden izmed tistih ki se redno vozijo 100km/h po "AC". Poraba fant, poraba... Poleg tega je omejitev 110km/h
wink-1.gif

Naslov teme je SLO AC, oz. za nepismene: slovenske avtoceste

Odgovarjal si na klosharjev post, v katerem omenja izključno AC (avtoceste).
Ti mu odgovoriš, da je omejitev na "AC" 110 km/h.

Očitno si imel v mislih nek lokalen odcep avtoceste na robu Slovenije, za katerega nobenmu ni potrebe da bi ga poznal.
Res brihtno. Kot da bi rekel da je omejitev na "AC" 60 km/h. (jug LJ obvoznice, ha ha ha).

Ko ti nekdo reče, da je omejitev na AC brez dopolnilnih tabel 130 km/h, pa ga obtožiš da je dobil vozniško na loteriji.

Se pravi, si k***** ki bi rad izpadel smešen...

p.s. odgovori, koliko je omejitev na cesti v Slo, ko zagledaš prej omenjeni znak!

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Jo,

mene pa zanima, v čem je finta, da 20% voznikov po slovenskih avtocestah kruza po voznem pasu 100-120, seveda vključno z nekaj tovornjaki in prikoličarji, ostalih 80% pa s 140-150 vozi po prehitevalnem?? Imel ta teden dvakrat takšno situacijo na primorski in štajerski AC, pa tudi že večkrat prej.

Razlog za to pa iščem v tem, ker se folku enostavno ne da cijazit po voznem pasu za raznimi dinamiki, ki kruzajo 100, ko bi pa lahko komot 130, in raje malo bolj pritisnejo ter se vozijo z ostalimi. Je pa zanimivo videt kolono po prehitevalnem, ki drvi mimo parih "kruzarjev".
hysterical-1.gif

Glede nato da sem eden izmed tistih ki se redno vozijo 100km/h po "AC". Poraba fant, poraba... Poleg tega je omejitev 110km/h
wink-1.gif

Naslov teme je SLO AC, oz. za nepismene: slovenske avtoceste

Odgovarjal si na klosharjev post, v katerem omenja izključno AC (avtoceste).
Ti mu odgovoriš, da je omejitev na "AC" 110 km/h.

Očitno si imel v mislih nek lokalen odcep avtoceste na robu Slovenije, za katerega nobenmu ni potrebe da bi ga poznal.
Res brihtno. Kot da bi rekel da je omejitev na "AC" 60 km/h. (jug LJ obvoznice, ha ha ha).

Ko ti nekdo reče, da je omejitev na AC brez dopolnilnih tabel 130 km/h, pa ga obtožiš da je dobil vozniško na loteriji.

Se pravi, si k***** ki bi rad izpadel smešen...

p.s. odgovori, koliko je omejitev na cesti v Slo, ko zagledaš prej omenjeni znak!

Tisto kar pri nas imenujejo avtoceste je bolj podobno hitrim cestam rezerviranim za motorni promet. Zato "AC" v narekovajih. In omejitev je tam 110km/h (po večini). In to se uradno imenuje AC.

Se vidi da si iz LJ in ti je Štajerska in Prekmurje lokalen del Slovenije.

Ni nikjer rekel omejitve brez dopolnilnih tabel. Če je to pozneje dodal je njegov problem in ne moj.

In kot drugo je on ta, ki je mene obtožil.

Se pravi, si k***** ki bi rad izpadel smešen... in pameten... pa žal to nisi

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
1. Tvoje subjektivno mnenje, kaj katera cesta je, ne glede na table, me ne zanima!
2. Pozneje ni dodal (dopolnilne table) , ker v trenutku ko si mu ti odgovarjal, mu je čas za popravo posta že potekel!
3. Ni te obtožil, samo povedal ti je!
4. in zadnjič! Omejitev na hitrih cestah, rezerviranih za motorni promet, pa je 100km/h in ne 110 km/h.
bonk.gif