Slak včeraj

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Tele milijarde mečejo novinarji kar tako, odokativno, itak je vseeno, kolk jih je, ena je ogromno, vse kar je več je nepredstavljivo, tko da je vseeno, kaj zinejo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Za zanimivost ... V DE, ki je največja slovenska gospodarska partnerica, je šlo "le" 20 milijard, v Luksemburg pa 21. To je malo čudno.
Seveda je čudno, zato pa zadeva po moje ne drži vode oz. je tukaj zamolčan nek bistven podatek (ki ga jaz ne vem, pa novinarji tudi ne). Ker to so velikanske cifre, pa sem siguren, da v Sloveniji ravno ne mrgoli multimilijonarjev ali celo milijarderjev.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Veliko firm pošteno poslje preko davčnih oaz. Če dobavitelj želi, da mu plačaš preko ciprskega računa, kaj naj bi bilo s tem narobe? Sicer je pa Ciper v EU, celo v evro območju in verjetno zanj tudi velja evropska zakonodaja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.430
7.080
113
Ironično pa je, da tudi Ciper potrebuje denarno ponoč, kako le, če so tam naložene miljarde?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ne, lej, sej bi bilo vse v redu, če bi se ta denar obrnil, oplemenitil in vrnil. Ampak tega denarja ni. Ve se približno, kam je šel, to je pa tudi vse. Sicer pa nekaj milijard eur v Ciper, to so ogromne cifre, če bi bilo nekaj 100 milijonov, bi bilo lažje verjeti, da je vse skupaj pošteno. Sploh, ko so zraven napisani še Kajmanski otoki, kamor je šlo (na pamet) 300 mio.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Za zanimivost ... V DE, ki je največja slovenska gospodarska partnerica, je šlo "le" 20 milijard, v Luksemburg pa 21. To je malo čudno.
Seveda je čudno, zato pa zadeva po moje ne drži vode oz. je tukaj zamolčan nek bistven podatek (ki ga jaz ne vem, pa novinarji tudi ne). Ker to so velikanske cifre, pa sem siguren, da v Sloveniji ravno ne mrgoli multimilijonarjev ali celo milijarderjev.

Očitno jih je več, kot si mislimo. Se spomniš, ko so pred kratkim presojali prošnje za socialno pomoč in je imel rekorder, ki je zaprosil, na računu skoraj 60 mio (ne vem, kak bedak moraš biti, da imaš to na enem računu)? Tale sigurno ni bil nikoli na Managerjevi lestvici slo milijonarjev. Se pa lepo kaže slovenska mentaliteta: si oligarh, zraven pa še cuzaš državo - ima se, može se.
smirk-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ironično pa je, da tudi Ciper potrebuje denarno ponoč, kako le, če so tam naložene miljarde?
LOL, a misliš, da z naloženimi miljardami v "ciperske banke" lahko Ciper kakorkoli razpolaga?
aplauz.gif

Verjem, da to ni isto, kot bi ti en dal za čuvat 100€.
smile-1.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
LOL, a misliš, da z naloženimi miljardami v "ciperske banke" lahko Ciper kakorkoli razpolaga?
aplauz.gif

Verjem, da to ni isto, kot bi ti en dal za čuvat 100€.
smile-1.gif
banke razpolagajo
torej bi imele banke s tem ogromno svežega denarja, kar bi rešilo njihovo krizo

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pravkar sem gledal oddajo. Na Ciper je šel drobiž, približno 3 milijarde €. Glavni je Luxemburg z 21 milijardami. Za primerjavo,trgovinska izmenjava z Nemčijo znaša 20 milijard €.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Tudi 3 milijarde niso ravno drobiž. To je 3x po 1000 milijonov, skoraj toliko, kolikor rabi Slo za rešitev iz krize.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.434
2.531
113
SV SLO
lovke kapitala

res me zanima, kdaj bo ljudem končno dovolj vsega sranja, ki so ga zakuhali vsi ti pametni ekonomisti in politiki. Ob tem prispevku, mi gre na bruhanje, kaj vse si nekateri dovolijo, pa tudi če je res samo 10% vsega povedanega.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne bo nobenih komentarjev na včerajšnjo oddajo? 30 milijard € v Švico, Luksemburg, Ciper, krediti po 30 mio €, zavarovani z zemljiščem za 100k, krediti na lepe oči ... In oni se ne bi šli lova na čarovnice, ampak bi tiste boge dinarčke radi vlekli od že tako obubožanega naroda? Tam ima pa en na računu v cipru denarja za 10 generacij, in to povsem neupravičeno. Kako, da se folk ne upre? Dobesedno spičkali so denar, ki se je nalagal in obračal teh 20 let. In spet ne bo nihče nastradal. Politiki so ko politi kužki. Kaj ne, ko je pa ta svak od tega, mož od sestrične po 4. kolenu, bivši sošolec iz oš ... znanca pa jasno, da ne boš zajebal. Jaz menim, da mi morala EU tu udariti po mizi in reči nobene pomoči, dokler ne dobite tega denarja nazaj. Pa še tehnično vlado naj nam dajo, to kužno komunistično udbaško družbo nepotističnih tatov mora nadzorovati nekdo od zunaj, sicer se bo sistem zopet združil sam vase. To so res super sporočila za mladino. Tam prijateljujejo stečajni upravitelji in sodniki, na drugem koncu ima premier sojenje zaradi prejemanja podkupnin, to ni več normalno.

Oddaje se ni dalo gledat pri takšnih povabljenih.

Tam je bila Bratuškova, ki je sedela v NS NKBM, potem tisti Polanec, ki še v življenju ni delal, profesor Gorenak itd.

V naši državi bi morali izvesti likvidacije, nacionalizirati tajkunsko premoženje in za začetek ustanoviti posebno enoto policije, ki bi na terenu od vrat do vrat ugotavljala premoženje. Če lahko pojasniš izvor ok, če ne takoj zaplemba.

Ne bo šlo drugače.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.320
7.082
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
na cesti je se vedno precej voznikov z 100+ k vrednimi avti. Kdo to placa? S placo so ga ne more privoscit veliko ljudi, privatniki pa raj denar drugam.investirajo.
S plačo verjetno sila malo. Si videl avto od direktorja HSE, recimo. Un je preko 100K.
pahor si je kavice placeval, njegovi delavci pa avte kupoval avte za 100?
Saj hse je drzavna firma kot vem?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Tudi 3 milijarde niso ravno drobiž. To je 3x po 1000 milijonov, skoraj toliko, kolikor rabi Slo za rešitev iz krize.

Hotel sem samo povedati, da Ciper, ki je pri nas sinonim za odtekanje denarja, ni nič v primerjavi z Luxemburgom, ki se ga skoraj ne omenja.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja, to bi bilo idelano, ampak vsi vemo, da je to misija nemogoče. In potem kao ljudstvo vlada ...
stupid-1.gif

Če bi pa že prišlo do česa takega, bi pa že nekaj zmutili, kot vedno, da do najbolj vplivnih ne bi prišli.
crazy1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.713
3.955
113
Ljubljana
hmpg.net
Slak je naštel samo koliko bančnih transferjev je bilo v katero državo. Marsikatera tuja multinacionalka ima račun v državi, ki je davčno ugodna. Luxemburg to je. Čeprav naše podjetje dela z "nemško" firmo, plača v Luxemburg. Približno enako je s Ciprom. S to razliko, da je Ciper malo bolj "odprt" za podmizne posle.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Čestitke Bratušci
aplauz.gif
-v 90% je prebrala brez napake , res si zasluži plačo.
....ampak kljub vsemu, greha bi pa bla vredna....