Slak včeraj

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ne bo nobenih komentarjev na včerajšnjo oddajo? 30 milijard € v Švico, Luksemburg, Ciper, krediti po 30 mio €, zavarovani z zemljiščem za 100k, krediti na lepe oči ... In oni se ne bi šli lova na čarovnice, ampak bi tiste boge dinarčke radi vlekli od že tako obubožanega naroda? Tam ima pa en na računu v cipru denarja za 10 generacij, in to povsem neupravičeno. Kako, da se folk ne upre? Dobesedno spičkali so denar, ki se je nalagal in obračal teh 20 let. In spet ne bo nihče nastradal. Politiki so ko politi kužki. Kaj ne, ko je pa ta svak od tega, mož od sestrične po 4. kolenu, bivši sošolec iz oš ... znanca pa jasno, da ne boš zajebal. Jaz menim, da mi morala EU tu udariti po mizi in reči nobene pomoči, dokler ne dobite tega denarja nazaj. Pa še tehnično vlado naj nam dajo, to kužno komunistično udbaško družbo nepotističnih tatov mora nadzorovati nekdo od zunaj, sicer se bo sistem zopet združil sam vase. To so res super sporočila za mladino. Tam prijateljujejo stečajni upravitelji in sodniki, na drugem koncu ima premier sojenje zaradi prejemanja podkupnin, to ni več normalno.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.148
1.251
113
42
Dokler boste vse krivili na to komunistično udbo namesto, da bi najprej pred svojim pragom pometl, nebo nič za razpravljat.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Sej bi pa praga nimam.
Mislim, da ma avtor kr prov, da bi mogel zunanje not potegnit, ker tukaj se veljaki in vodilni te prelepe dežele preveč prepletajo in so povezani kot nerešljiv vozel.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ma, jasno. Oni bi se šli zdaj neke kriminalistične dolgotrajne preiskave, ki ne bodo rešile ničesar. Mejduš kapitalizem in nedotakljivo privatno lastnino. Treba bi bilo oblikovati specializirana sodišča, ki bi reševale samo te stvari, pa ne tako, da bi bili sodniki zopet naši "strokovnjaki", ki bi že v štartu delali selekcijo, aha, ta je ženin brat, tega bomo pustili na miru.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mislim, da manj. Vsaj z vidika družbene morale. Sploh, če bi bili nadzorovani s strani EU. Saj fora je, da tudi pri nas niso vsi pokvarjeni, vedno se najde nekdo, ki mu gredo take zadeve v nos in ki jih potem javno objavlja. Ampak takšnih je premalo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
http://cekin.si/clanek/za_dom_in_druzino/katastrofa-so-sejki-ostali-brez-vsega-denarja.html

Dubajski šejki 10 milijard USD, naši frajerji 30 milijard EUR.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.430
7.080
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mislim, da manj. Vsaj z vidika družbene morale. Sploh, če bi bili nadzorovani s strani EU. Saj fora je, da tudi pri nas niso vsi pokvarjeni, vedno se najde nekdo, ki mu gredo take zadeve v nos in ki jih potem javno objavlja. Ampak takšnih je premalo.

Ljudje nehajo biti pokvarjeni ko imajo zelo veliko denarja, ali pa še bolj, ampak ponavadi manj. Torej si pripravljen nekomu plačati ornk plačo, da ga ne bo premamilo, če mu nekdo ponudi 1mio podkupnine, ali misliš, da bo nekdo za par 1000 eur delal to, kar zahteva od njega ogromno mero kredibilnosti, odgovornosti in znanja?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene bolj zanima, od kje Slaku te cifre - ker ja, so za moj pojem čisto pretirane. Če držijo, smo še vsaj 5x večji goljufi kot Grki. In če držijo, bi se nekje moralo to zelo zelo poznati. Pa smo mi še zelo daleč od Grčije.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Mene bolj zanima, od kje Slaku te cifre - ker ja, so za moj pojem čisto pretirane. Če držijo, smo še vsaj 5x večji goljufi kot Grki. In če držijo, bi se nekje moralo to zelo zelo poznati. Pa smo mi še zelo daleč od Grčije.
Niso pretirane, toliko denarja je šlo v te države.
AMPAK kje pa piše da je ves da denar "pokraden"? Nekaj ga ziher je, vendar večina ni.
Ampak za rajo itak ni pomembno, za Slaka pa še manj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.320
7.082
113
pri taščici
na cesti je se vedno precej voznikov z 100+ k vrednimi avti. Kdo to placa? S placo so ga ne more privoscit veliko ljudi, privatniki pa raj denar drugam.investirajo.

Nazadnje urejeno:

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
AMPAK kje pa piše da je ves da denar "pokraden"? Nekaj ga ziher je, vendar večina ni.
To pa verjami, da ni res. Večina je pokradenega in samo nekaj zasluženega !!

LP

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.097
6.309
113
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

En stavek popravi, in nja se glasi tako: Nekaj ga ziher ni, vendar večina je.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Novinarji so prefrigani, tudi oni majo veze. Sicer pa to, koliko transakcij je šlo v katero državo, verjetno ni tako zaupen podatek. Fora je, ker so vse stvari evidentirane, vendar ni nihče reagiral na to, le opozarjali so (celo Banka Slovenije).

Za zanimivost ... V DE, ki je največja slovenska gospodarska partnerica, je šlo "le" 20 milijard, v Luksemburg pa 21. To je malo čudno.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
na cesti je se vedno precej voznikov z 100+ k vrednimi avti. Kdo to placa? S placo so ga ne more privoscit veliko ljudi, privatniki pa raj denar drugam.investirajo.
S plačo verjetno sila malo. Si videl avto od direktorja HSE, recimo. Un je preko 100K.