sladki espresso - Trst?

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
367
48
28
Rad bi v espresso masini si naredil zelo zelo sladko kavo. Sovrazim njeno grencino ali kislost. V gostilni dodajam po 4 cukre ;) ja vem, dajati v kavo sladkor, je kot dajati marmelado v vino, a brez sladkorja meni pač ne boste prodali kave ;)

Torej - kje in katere kavne mešanice naj si kupim, da bo kava sladka, zelo sladka ? Nimam mlinčka in se mi tudi ne da z njim ukvarjat. Samo "prasek" za v masino notri dat, bi rad kupil. Prava espreso masina, da para skozi "prasek" potisne ven kavno vodo.

Lahko grem tudi v Trst.. kaj torej kupiti in kje ? (ali v Trstu ali v Sloveniji)

Hvala!!

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.892
598
113
42
povsod malo
Rad bi v espresso masini si naredil zelo zelo sladko kavo. Sovrazim njeno grencino ali kislost. V gostilni dodajam po 4 cukre ;) ja vem, dajati v kavo sladkor, je kot dajati marmelado v vino, a brez sladkorja meni pač ne boste prodali kave ;)

Torej - kje in katere kavne mešanice naj si kupim, da bo kava sladka, zelo sladka ? Nimam mlinčka in se mi tudi ne da z njim ukvarjat. Samo "prasek" za v masino notri dat, bi rad kupil. Prava espreso masina, da para skozi "prasek" potisne ven kavno vodo.

Lahko grem tudi v Trst.. kaj torej kupiti in kje ? (ali v Trstu ali v Sloveniji)

Hvala!!
Sladkor v prahu? Ampak vprašanje ce ne bo vsega skupaj zamašil.

• Všeč mi je
Reactions: Alesss

Hvala!!
men tud sladko ful paše..poglej lavazo suerte, drugače nabavi mlinček in glej za kavami od melitte.Te so slajše
https://www.melitta.de/kaffeepads/melitta-bellacrema-lacrema ese kapusle (ne rabč mlinčka)

ps jst naenkrat zmlejem celotno količino kave, nekaj si jo da v posodico, katero dnevno rabim,ostalo dam nazaj v pakungo pa 2 sponki čez.....sem dober za cel mesec

• Všeč mi je

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
367
48
28
Hvala vama za ideje.

A tiste od Melitte s kapsulami so verjetno za posebno sorto aparata ? Al si mislil, da kr preluknjam in izrežem ven :) ?

Tiste pri Bialettiju pa a moram patit da niso za sistem Moka ali je vseeno ? Link nekaj ne dela ok, in tudi ko se sprehodim po njihovi domači strani,
ne najdem posebnih okusov izbire in naročanje.

Hvala vama za ideje.

A tiste od Melitte s kapsulami so verjetno za posebno sorto aparata ? Al si mislil, da kr preluknjam in izrežem ven :) ?

Tiste pri Bialettiju pa a moram patit da niso za sistem Moka ali je vseeno ? Link nekaj ne dela ok, in tudi ko se sprehodim po njihovi domači strani,
ne najdem posebnih okusov izbire in naročanje.

melita ima večinoma kavo v zrnju, nekaj je mlete nekaj so ESE kapsule. Če maš kavomat na ročko je 99 % da imaš tudi vložek za ese kapsule.
Bialeti ima po spominu 5 okusov, in sicer: vanilija, čokolada, lešnik, karamela, tiramisu, pakunge so 250 g, kava je mleta, uporabljaš lahko v kavomatih in/ali kafetireri. Pri nas je šla čez delonghi dedico in ga pe čez briko kafetiero. Cena paketka je mislim da okrog 5 € (govorim za njihovo trgovino).

glede naročanja preveri štacune take in drugačne
https://www.piccantino.si/bialetti/bialetti-kakovostne-kavne-mesanice prvi 4 okusi
https://www.coffeedesk.com/search?p=6&order=score&search=bialetti tiramisu

• Všeč mi je

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
367
48
28
Hvala vam !!! Bialetti Nocciola (lešnik) št.8 je najboljša kava, kar sem jih kdaj pil :)
Njihovo "Moka" mletje je idealno tudi za espresso aparate. Kaj jim pomeni tisti okrogel 3x luknja zatič na sredini na 250g pakungi ?
Od kar me je mojster na YouTubu naučil, še "kremino" nardit (cuker in prvi delček kave iz aparata, ful zmešaš, da zrak in dodatno peno nardiš, ki jo potem zliješ na ostanek ekpresa, ki teče iz aparata), razmišljam da grem za barista :) Kje te v živo kaj naučijo ?

Hvala vam !!! Bialetti Nocciola (lešnik) št.8 je najboljša kava, kar sem jih kdaj pil :)
Njihovo "Moka" mletje je idealno tudi za espresso aparate. Kaj jim pomeni tisti okrogel 3x luknja zatič na sredini na 250g pakungi ?
Od kar me je mojster na YouTubu naučil, še "kremino" nardit (cuker in prvi delček kave iz aparata, ful zmešaš, da zrak in dodatno peno nardiš, ki jo potem zliješ na ostanek ekpresa, ki teče iz aparata), razmišljam da grem za barista :) Kje te v živo kaj naučijo ?
če rabš kaj od bilaltija piši na zs, grem vsaj 1x na mesec v ita in do viles ni noben problem
sm vesel da si dobi kar si iskal