Mogoče malce alternativen pogled (če boš pogledal kreativno nisi ravno ujet v tistih 25k€ ki si jih zapisal).
Po mojem si problem zastavil preveč omejeno oz. imaš pomanjkljive informacije: če sem prav razumel hočeš novo vozilo izključno zato, da boš lahko dobil leasing zanj.
Manjkata še dva pomembna podatka: finančni ali operativni leasing (pogojeno z več stvarmi) ter pričakovano število kilometrov na leto (od tega je odvisno ali je diesel ali ne, ali boš vzel operativni leasing ali finančnega...).
Poleg tega imaš še druge alternative: npr. najem vozila (plačaš 500€ na mesec (to je 6k€ na leto plus gorivo - roko na srce boš 6k€ na leto izgubil v prvih dveh letih če boš kupil avto za 25k€, pa to brez ostalih stroškov, sama cena avta bo skoraj toliko padla), se voziš z AVTOM, tankaš na firmo, servisi in ostalo so stvar najemodajalca). Skratka modelov financiranja službenega vozila imaš zilijon, odvisno od tega za kaj rabiš - očitno gre za firmo, ampak primarno je odvisno koliko km se dela na leto, potem se da narediti približen izračun ali se ti sploh splača iti v leasing (ter katerega), nakup (s kreditom - denar je trenutno relativno poceni - nizke obresti) ali celo najem.
Posledično lahko mogoče gledaš tudi vozilo višjega cenovnega ranga, se ne omejuješ da mora biti novo, ipd. Leasing hiša ti lahko financira tudi rabljenega (hack, tudi 2 leti staro limo ki so ji imeli na leasingu za ta čas ti dajo naprej na leasing če hočeš).
Predlagam da najprej najdeš optimalen način financiranja za firmo, da boš vedel v kakšnem budgetu se v resnici giblješ, potem pa lahko začneš gledati za modelom vozila - po mojem boš presenečen. Pa napiši potem kaj je ratalo na koncu, potem si pa preberi še tvoj prvi mail, pa boš videl če si daleč ustrelil (dlje si streljal, več zvezdic bi moralo pasti
Aja, pa še tako kolikor gledam naokrog: če gre za mulo ki bo delala 120kkm na leto potem večinoma vzamejo operativni leasing (brez omejitve kilometrov) - torej firma ne postane lastnik - furkajo 2 leti, potem zamenjajo avto. Kak japi direktor si pogosto omisli najem. Boniteta dobra, greš na Por***e leasing ali kaj podobnega (da ne bo reklame, ker ne delam v tej branži), tam ti dajo bemflna ali passata za dobro ceno mesečnega najema, pa imaš vse v stroških. Pogosto tak japi ne dela čez 30-40kkm na leto. No, skratka razglej se malo naokoli preden pogledaš katera nalepka je na havbi.