Slabost, potenje, bolečina v prsih, brez energije…

PerthMint

Zelenc'
27. jan 2014
23
0
1
Da povem naprej kako je potekalo, sla do ginekolga povedal da je vse ok, da je mogoce kje kaka cista... Sla k osebnemu zdravniku ze spet drugemu ker nadomescajo njeno zdravnico zaradi dopusta in nakar rece, ko ji je poslusala zelodec da je pa mogoce kaj narobe s trebuhom - crevesjem in nama dala nujno napotnico za v klinicnega, ker je slisala neko pretakanje, ko ji je moja rekla, da cuti kakor da nekaj leze v njej. K sreci sva bila vceraj zvecer, ker se ni blo toliko ljludi kot danes, kot se govori, ceprav sva bila tam se zmeraj 6 ur. Vzeli ji kri, jo dali na slikanje trebuha in nakar rece dokotor da ima vrjetno zataknjeno blato v crevesju. Naredili ji klistir in vse skupaj se je sprostilo, Moja je rekla, da se pocuti kot da je 500 kilogramov lazja. Torej znimivo rabila sva par dni zaporedoma hoditi po zdravstvenih domovih da je potem le neka zdravnica nekaj ugotovila. Dobila A4 list kaj je najbolj priporoceno jesti in kaj ne. Veseli smo zelo in hvala vam za vsakrsno pomoc in napotke. Kakor vem sedaj, da je pametno ko sem se pogovarjal enkrat letno ali dvakrat precistiti crevesje cisto preventivno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.165
7.004
113
Sej slisalo se bo smesno ampak a k dohtarju sta mogla it, da je pogruntala da ze nekaj casa ni sla srat?

Ker sem mel cimra, ki je imel tak problem ampak je, ze ko je k dohtarju prisel, povdal, da ze 4 dni ni sel na wc... isto klistir in svet je bil takoj lepsi.

Ker da bi pa imela v sebi neko "pametno" blato ki bi malo selektivno odpiralo in zapiralo crevesje se mi zdi pa sci-fi

masevc

Guru
2. sep 2007
3.512
890
113
Citat:
Uporabnik PerthMint pravi:
Da povem naprej kako je potekalo, sla do ginekolga povedal da je vse ok, da je mogoce kje kaka cista... Sla k osebnemu zdravniku ze spet drugemu ker nadomescajo njeno zdravnico zaradi dopusta in nakar rece, ko ji je poslusala zelodec da je pa mogoce kaj narobe s trebuhom - crevesjem in nama dala nujno napotnico za v klinicnega, ker je slisala neko pretakanje, ko ji je moja rekla, da cuti kakor da nekaj leze v njej. K sreci sva bila vceraj zvecer, ker se ni blo toliko ljludi kot danes, kot se govori, ceprav sva bila tam se zmeraj 6 ur. Vzeli ji kri, jo dali na slikanje trebuha in nakar rece dokotor da ima vrjetno zataknjeno blato v crevesju. Naredili ji klistir in vse skupaj se je sprostilo, Moja je rekla, da se pocuti kot da je 500 kilogramov lazja. Torej znimivo rabila sva par dni zaporedoma hoditi po zdravstvenih domovih da je potem le neka zdravnica nekaj ugotovila. Dobila A4 list kaj je najbolj priporoceno jesti in kaj ne. Veseli smo zelo in hvala vam za vsakrsno pomoc in napotke. Kakor vem sedaj, da je pametno ko sem se pogovarjal enkrat letno ali dvakrat precistiti crevesje cisto preventivno.

Prehrano in prehranjevalne navade urediti, pa ne bo treba klistirja in ciscenja crevesja.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Verjetno bo morala korenito spremeniti prehrambene navade, leno črevo ki pomeni slabo presnovo hrane ki jo vnaša je dostikrat hud vzrok slabega počutja z opisanimi simptomi.Je naj večkrat na dan pa tudi naj ne izpušča obrokov oziroma jo naj ne nadomešča z postom naj veliko pije ter se giba pa bo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej slisalo se bo smesno ampak a k dohtarju sta mogla it, da je pogruntala da ze nekaj casa ni sla srat?

Ker sem mel cimra, ki je imel tak problem ampak je, ze ko je k dohtarju prisel, povdal, da ze 4 dni ni sel na wc... isto klistir in svet je bil takoj lepsi.

Ker da bi pa imela v sebi neko "pametno" blato ki bi malo selektivno odpiralo in zapiralo crevesje se mi zdi pa sci-fi

Verjetno je v ozadju kakšna bio, eko prehrana, ko itak tudi sicer ni resnega dnevnega blata, zato ji ni blo nič nenavadnega.

Jaz bi še na drug oddelek malo poslal, h kakšnemu psih...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Človek se dosti bolje počuti ko se zjutraj usede na Wc školjko in iztisne sranje prejšnjega dne, s tem se znebi vsega slabega kar se nakopiči v organizmu, malo sarkastično vendarle občutek po takem opravilu je enkraten .

I

Izbrisan uporabnik #488

ja, jaz tudi zjutraj odvržem
smile-1.gif

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Verjetno je v ozadju kakšna bio, eko prehrana, ko itak tudi sicer ni resnega dnevnega blata, zato ji ni blo nič nenavadnega.

Kaksno vezo ima ekoloska hrana z zaprtjem?

Niti ne poznas ozadje, pa bi cloveka psihologu poslal? Upam da ne delas kje, na kaksnem polozaju kjer ljudem zivljenje unicujes.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ne nič ni narobe, če greš popoldne.
Pač tako si se navadil.
če jst za zajtrk pojem jajca in spijem 0,5l zelenga čaja, mi je to skoraj kot odvajalo:)

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik Scorp84 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Niti ne poznas ozadje, pa bi cloveka psihologu poslal? Upam da ne delas kje, na kaksnem polozaju kjer ljudem zivljenje unicujes.

Brez skrbi, fant ni zdravnik, in malo klobasa v tri dni.

Z besedami Housa: if you wanted to be a doctor, maybe you ought to push a little bit more back in high school, pal
grims-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Hm jaz pa nikoli zjutraj. Največkrat popoldan. Sej a je to kej narobe?
Ja zato pa občasno serješ na forum, ker se tega ne znebiš zjutraj
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.165
7.004
113
Citat:
Uporabnik Scorp84 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Glede tega se jaz strinjam s teboj. Se pa moras tudi z nami, da je pacientka verjetno morala ze sama zaznati da ze nekaj casa ni sla na wc. Ker ce je (nekaj pac) izlocala in se je blato vseeno ustavilo in jo "zvilo" pol je se kej za pogledat v crevesje ne samo za klistirat

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Ksz
Naj proba včasih pojesti suhe slive. Ali pa kompot iz njih skuhati. Določena hrana zapira, določena odpira....
Če pa je fizično kaj narobe , pa ne bi bilo napak iti na kakšno kolonoskopijo.
Vidim da si dobil en a4 list.
A ga lahko prosim objavis?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Pri zdravem človeku z normalno prehrano je skoraj nemogoče, da pride do takšne blokade.

Jaz bi vseeno naprej vrtal in iskal vzrok (čeprav je verjetno marsikomu jaseb) in ne bi kar pometel pod preprogo simptoma ker je pač klistir pomagal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Predvsem je mlada za tako blokado.
Kaj je jedla za novo leto?
Še ji je to že kdaj prej dogajalo, al sedaj prvič?
Tud sam imam nekaj težav s tem, vendar se ni bilo tako hudo. Zadnje čase si s slivam pomagam. Vem pa da jaz pojem preveč sladkega (čokolade, peciva...)

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Kaj pa vem, če je stvar zrela za nadaljnjo obravnavo. Če sedaj težav ne bo več, bo ob pravilnejši prehrani vse OK
zmaga.gif

Ko sem bil star ene 10 let, sem imel sorodnika (ki je imel eno leto več), ki je ves čas (po občutku leto ali dve) prdel. Nam mulcem se je to zdelo blazno smešno, češ, mulc lahko prdne na komando. No, en dan ga je začel grozno boleti trebuh in starši so z njim leteli na urgenco, misleč, da se mu je razlil slepič.

Tam pa so pogruntali, da ima v črevesju le kup neizločenega blata, in po klistiranju se težava ni ponovila nikoli več. Pa je že 20 let tega.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Mašina se mora pucat. In eko prehrana je lahko čisto OK.
Biti izključno na čevapih, pomfriju in majonezi je tudi no go.

Proti zaprtju pa pomaga tudi da si dovolj hidriran. Če spijem zjutraj liter vode, ni teorije, da bi ostal zaprt.

Nazadnje urejeno: