Pozabil sem še povedati, da že od 17 leta jemljem Bloxan tablete po polovičko vsakih 12 ur. Doktor mi je takrat predpisal ta zdravila, ker sem takrat doživel nek napad, za katerega nihče ni vedel razlage (v pol sekunde sem postal zelo rdeč v obraz in roke so mi postale mravljinčaste, kasneje še isti dan so mi roke postale mravljinčaste še ene 2x, če se prav spomnim, nato sem šel za 1 teden v bolnico, kjer niso odkrili nič in od takrat naprej jemljem Bloxan-opazil pa sem, da če ga recimo ne pojem, mi srčni utrip zelo naraste že v mirovanju) V mladosti sem imel tudi probleme s ščitnico oz. zelo me je motil dotik v predelu grla, ta pojav pa se je nehal recimo po končani srednji šoli (nato sem se zaposlil) Opravil sem vrsto raziskav, pri katerih niso ugotovili nič) Dolgo, dolgo časa (približno 8 let) sem tudi imel motnje srčnega ritma, katere so včasih za kak mesec izginile in se potem zopet pojavile (motnjo sem tudi čutil in mi je bilo zelo neprijetno). To sem večkrat povedal doktorju, vendar mi je rekel, da to ni nič, da jih ma vsak in da naj pojem kako banano...imel sem tudi 24 urni merilnik okoli pasu (EKG), vendar ravno tisti dan je bilo zelo malo motenj srč. utripa, zdravnik pa je rekel, da je v redu in naj ne skrbim. Probal sem tudi z magnezijevemi šumečimi tabletami, vendar ni bilo izboljšanja. No, hvala, hvala in še enkrat hvala višji sili, da sem pogruntal, da če pojem en kivi vsak dan samo 1 teden, mi motnje izginejo tudi za 1 mesec, tako, da jih sedaj že kako leto in pol, odkar jem kivi nimam več, le tu pa tam se kak pojavi. Dobro je tudi to, da mi ni treba kivija jest vedno....sedaj ga nisem pojedel že 2 tedna in je stanje še vedno dobro.
Za slab spomin sem povedal tudi osebnemu zdravniku, vendar mi je rekel, naj si začnem pisati stvari na papir
tako, da od njega nisem imel nobene pomoči.
No, sedaj pa še k odgovorom....
-praktičen primer je recimo, ko v službi napišem program za CNC stroj in ga pošljem v stroj...nato pa še enkrat pregledam program, če je prav spisan in potem se ne spomnem več, če sem ga sploh poslal in pod katerim imenom sem ga poslal (to seveda ne velja za vsak program...za nekatere se spomnim..recimo, da je 50% možnosti, da pozabim)
-recimo za dojemanje stvari...hmmm, kaj pa vem, recimo pri filmih moram večkrat pritisnit pavzo oz. prevrtet nazaj, da še nekrat preberem, kaj je model sploh rekel...v službi se tudi najde kak primer, ko mi mora kak kolega ali šef 2x povedat isto stvar...
-te težave, če prav pomislim se dogajajo že vrsto let, vendar v zadnjih par letih kar s povečanim tempom (predvsem slab spomin), v mladosti teh težav nisem imel, saj mi šola ni delala problemov.
-v družini nimamo nobenih od teh bolezni
-stvar se slabša recimo zadnje leto
-predvsem glede slabega spomina so vsi opazili in mi tudi rekli
-stresa 100% nimam, da bi le ta zelo vplival na to
Pediater, trave ne kadim, seveda pa občasno spijem kao pivo, dve, no in takrat pa so vse stvari jasne, dojemam mnogo bolje, vendar spomin pa ostane isti -slab, hehe
A je možno, da bi se to dogajalo zaradi Bloxan tablet?
No, malo sem se razpisal, da se ve, o čem se gre...hehe