skuteraši&co. Zdej mi pa že mal prekipeva!

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Skuterji ovirajo promet ker so počasni kot drek. Pa pospeške imajo kot šajtrga. To je res sam za čapče pa pičketine, ki se bojijo taprav motor kupt. Zmer se smejem ko vidim te skuteriste z glavo 1m naprej, ko mislijo da bo šel pol kej hitreje. Komedija prava.

Malo si nerazgledan ne?
Skuterji so registrirani do 50ccm, Kateri bi mogli največ do 49km/h. Vsak skuter s 15min predelavo leti čez 80km/h. Kaj potem so apn ali čebelice hitre?
stupid-1.gif

Malo razmisli kakšne neumnosti stresaš in ne primerjaj mopeda in motorja
grims-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.657
113
Ma jst bi tistga k je zakonsko omejil hitrost na 49 km/h poslov v jutranjo pa popoldansko gužvo na kako prometno upadnico pa da ga guzi avtobus od uzadi od začetka pa do centra......pa nj pol ta ovratnikar mal razmisl kdo je pol bl omejen....al njegov zablokiran scooter al on sam
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.059
5.657
113
Motiš se CVT menjalnik dela čudeže......mam občutek da se še nisi uspel pelat z podblokiranim scooterjem v lajfu....kaj šele z 70ccm predelavo
wink-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
S tem se res nisem ubadal, ampak vedno ko je kak skuter pred mano ga morem prehitet ker se mi ne da za njem jajcat. Zdej tisti 250 al pa 500 kubicni so pa že mal bolj normalana stvar.

Kamele0N

23. jul 2008
42.059
5.657
113
Ja očitno naletiš vedno na kj zablokiranga.....ker odblokiran 50ccm scooter k ma končno cca 80km/h ne ogroža prometa....kar se mestnega prometa tiče!

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
. To je res sam za čapče pa pičketine, ki se bojijo taprav motor kupt.

Pozabil si še eno malenkost zakaj skuter in ne motor ...

Si primerjal kdaj stroške, koliko te stane motor ali skuter na letni ravni?

Registracija skuterja te s polnim popustom (če si dober voznik brez nesreče) in tehničnim stane cca 65€, gume dobiš že za cca 40€ po kosu (Michelinka), tako da če jih menjaš vsako leto je to cca 80€ na leto še za gume, strošek za redni servis je tudi minimalen ... za cca 50€ se ga da poservisirat ...(valjčki, svečka, olje v prenosih, jermen+ zav. ploščice ...) Tako da če sešteješ vse skupaj te vzdrževanje skuterja maximalno stane cca ...195€ + gorivo ... (če menjaš gume vsako leto, če ne je ceneje)

Koliko pa te stane ta prav motor?

Slišal sem da je vzdrževanje motorja kar precej drago .. registracija, gume, oprema, servis ...

Po mestu pa je skuter v veliki prednosti pred motorjem ... pa četudi gre samo zakonskih 45km/h ...

Skuter vozim že 12let, tako po mestu kot po naseljih ... cca 17km v eno smer do službe ... izven naselja vozim sicer "prepovedanih" 70km/h, tako da avtomobilov pretirano ne oviram. Pred semaforju čakam v koloni z avtomobili, se ne prerivam v ospredje. Mogoče zgledam malo smešen, ko čakam v koloni ... samo tako sem pač naučen :) ... skuter vozim kot da bi vozil avto :) Ta čas ko čakam v koloni z avtomobili pa si ogledujem okolico :) (mogoče sem že malo prestar za vjuuganje med kolono, je pa res da tudi v mlajših letih tega nisem delal)

Še slikca mojega števca na skuterju :)
669765-10000.jpg

Priponke

• 669765-10000.jpg
    669765-10000.jpg
    42,7 KB · Ogledi: 112

Kamele0N

23. jul 2008
42.059
5.657
113
Citat:
Uporabnik Gox pravi:

Si primerjal kdaj stroške, koliko te stane motor ali skuter na letni ravni?

Registracija skuterja te s polnim popustom (če si dober voznik brez nesreče) in tehničnim stane cca 65€, gume dobiš že za cca 40€ po kosu (Michelinka), tako da če jih menjaš vsako leto je to cca 80€ na leto še za gume, strošek za redni servis je tudi minimalen ... za cca 50€ se ga da poservisirat ...(valjčki, svečka, olje v prenosih, jermen+ zav. ploščice ...) Tako da če sešteješ vse skupaj te vzdrževanje skuterja maximalno stane cca ...195€ + gorivo ... (če menjaš gume vsako leto, če ne je ceneje)

Koliko pa te stane ta prav motor?

S tem da si stroškle kle ornk posplošiu ( ja vem zarad LeQuacka) Gume zdržijo komot 3-4leta.....valjčke pa jermena ti tud ni treba vsak let menjat.....ostali stroški razen benza pa registracije so pa etak zanemarljivi

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
LeQuack: prvo si skuter kupi, potem pa bomo kakšno rekli. Tudi sam v Ljubljani uporabljam pretežno skuter in dobro vem, da v mestu skuter, ki gre 60, 70 ali pa celo 80km/h nikakor ne more ovirat prometa. Če ti misliš, da ga pojdi prosim še enkrat v avtošolo in skuter je v mestih velika prednost. Hitro prideš kamor želiš, skoraj nič ne pije, okreten, ne rabiš iskat in plačevat parkinga, itd... Sem pa sam isti kot Gox. Vedno stojim v koloni, ne rinem naprej, pač nikoli tega nisem počel in res je, tudi sam ga vozim kot avto.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Wow 80 km/h. Jaka hitrost
smile-1.gif

Pospeški so pa še zmer kot cegu.
Daj beri kaj pišeš! Pa pogovarjamo se o mopedu lepo te prosim!
bonk.gif

Jaz imam za v mesto skuter,ven vzeta samo blokada,končna hitrost okrog 90,kar je več kot dovolj za to kepo plastike!
Pospeški? Nevem zakaj imam občutek,da še nisi peljal za skuterjem? Naj ti samo povem nobeden me še z avtom ni tišal po cesti in redko kater je sploh za ritjo ko spelješ čez križišče! Da ne govorim o pobih ki si to še orenk frizirajo!
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
No kar se tiče stroškov in primernosti za mesto se strinjam, da se v tem pogledu splača (razen če pada dež). Zadovoljen bi bil že, če bi si vsi skuteristi nabavli boljše oz. tišje izpušne sisteme, ki ne zvenijo kot komar.

Gox

24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Tu se pa strinjam
smile-1.gif
Čeprav sem "skuterist" me zelo motijo skuterji s predelanim izpušnim sistemom in velikim športnim filtrom , ki tulijo da se ga sliši 1km daleč.

Je pa res da so taki predvsem "ta mladi" oz dijaki in šolarji ... taki pa imajo tudi povsem drug stil vožnje od nas "ta starih". Velikokrat jim je tudi pojem "čelada" kar tuj. Pa prerivajo se povsod, pa vožnja po zadnjem kolesu ...pa še marsikaj ... to pa me moti .

Kamele0N

23. jul 2008
42.059
5.657
113
Jst sm si vedno hotu (kot mulc) montirat ta športn auspuh pa so me vedno prepričal da je bv al mi je pa dnarja zmankal za tako brezvezno stvar.....hvala bogu.....za ceno auspuha dobiš že 70ccm kit.....za 1/2 cene pa 17,5mm frgazar.....oboje ti fino pobolša vozne lastnosti.....tko da ne sam da speleš pred avti iz semaforja....še po tazadni jim lah spizdiš
smile-1.gif

Ja pa tud men grejo te odprti auspuhi pošteno na živce.......ne vidm pointa zakaj bi si za 130eur daju to gor da me polcaji ustavlajo na vsakem vogalu....če se lah za ta dnar potiham mim polcaja 100Km/h odpelm z 70cm pa me še opazu ne bo
smile-1.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Tukaj se pa popolnoma strinjam. Kaj dela mladina s temi auspuhi je res katastrofa,to tudi mene razp.....di ko se dere ko hudič. Jaz imam na peugeotu originalnega,pa se mi zdi da je postal glasnejši,je zgleda tista volno ali kaj že zgorela Koliko sem gledal,se nič ne da odpret.,da bi se na novo nafilalo.
confused-1.gif
.

Kamele0N

23. jul 2008
42.059
5.657
113
Pomojem maš zapunktiran pleh tko k je na gileri........flexsarca pa porezeš po švasu nova pena pa švasat al pa objemke gor okol pleha

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, v tej temi ste dokazali vse, le zdrave (pa tudi če bi bila kmečka) pameti ne. A se lahko kdo od vas skuterašev malce obdregne ob problem, ki sem ga izpostavil. Al mislite zgolj nabijat, ker skuter kolk leti, in z kerim batom. Bolniki imbe...

Gox

24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Hmm, zdrava ali kmečka pamet ... tu ni kaj dosti razglabljat o tem problemu "norih" skuterašev ...

Problem je samo v vzgoji mladih voznikov in kulturi vožnje na cesti ... če bi nekateri malo lepše vozili in spoštovali CPP, bi bilo na cesti dosti lepše.