Skuter z blokado

tony

Guru
23. jul 2007
9.994
1.672
113
Alternativa Motul 710 2t je tudi Motul Scooter Power 2t....razlika 1-2€ +/-

Kar se mene tiče....sta to dve identični olji....samo Motul izvaja mal marketinga....ker PDS obeh je isti...od barve do vrednosti itd....
Je bila sicer predpisana mešanica 5%? Lahko OP tudi tisto olje, ki ga ima naliva samo v 3% mešanici?

(Se oproščam za drobnjakarstvo, vendar mi gre smrad 2T kosilnici zelo na živce :-D)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.916
5.393
113
Kaj je vprašanje tukaj? :)

Načeloma stare zadeve ki so zahtevale 4% ali več....

1) ker so iz 60s 70s in takrat še sploh dvotaktolov ni bilo....so mešali navadno sae30 olje v benz....pa zato več% da ni takoj zaribalo

2) lahko da ima na ojnici še bron puše namesto igličnih ležajev kot moderne zadeve pa rabi zato več olja...

Solucija....moderno JASO FD olje z 2% bo to vse pohendlalo....

Jaz mešam vse 3% ker recimo moderne zadeve ala Husqvarna Xtorg al pa Stihl 2mix majo drug problem.....ker se po novem izpira izpuh z zrakom namesto z mešanco zaradi ekologije....posledično ležaji v karterju vidijo manj olja....in radi odletijo...

3% dajem zaradi ležajev.....bat in cilinder sta ok z 2%

3% z modernim oljem ne kadi....

• Všeč mi je
Reactions: tony

tony

Guru
23. jul 2007
9.994
1.672
113
Pa se lahko tudi Jaso FB olje (omenjeno je bilo Motul mineral 100) uporablja s samo 3% mešanico?

Kamele0N

23. jul 2008
42.916
5.393
113
(Se oproščam za drobnjakarstvo, vendar mi gre smrad 2T kosilnici zelo na živce :-D)

Meni je pa to ena od zadev kjer bi si želel več 2t zadev.....pogrešam 90s-00s čase ko je blo še polhno Scooterjev in mopedov na cesti :)

Če ti pomaga....

Shell....kiselkast vonj
Elf.....manj kiselkast (bolje od Shella)
Motul 710...se ne spomnim več

NE kupuj pa Ipone 2t Strawberry smell.....ker miriše na jagode samo prvih 5minut....potem ti pa zabaše nos....meni smrdi kot da bi žgal plastiko...

Še najbolj mi dišijo navadni mineralni dvotaktoli...ala Stihl Hp rdeč al pa Castrol 2t (garden)...

Ampak mineralnega ne dam iz principa not.....ker so sintetična way boljša (saje itd) pa ponavadi manj kot 5€ dražja po litru

Najlepše mi pa diši Motul Snowpower 2t za motorne sanke :)

• Všeč mi je

Kamele0N

23. jul 2008
42.916
5.393
113
Pa se lahko tudi Jaso FB olje (omenjeno je bilo Motul mineral 100) uporablja s samo 3% mešanico?
Lahko 2 ali 3% .....

Pravim 3% je moja osebna preferenca pri.....Xtorq.....2Mix....navitih zadevah!!!

Zweitakterju več olja nikoli ne škoduje....pri lakserci ali Lamo 2t kosilnici lahko komot mešaš 2% da ti bo manj smrdelo....to niso obremenjene zadeve!

Husa 5xx.....stihl profi zadeve raje 3%

Tomos nima izpiranja z zrakom....je še oldschool :)

• Všeč mi je

tony

Guru
23. jul 2007
9.994
1.672
113
"Najlepše mi pa diši Motul Snowpower 2t za motorne sanke :)"

Dobri so s tem biznisom... Na smučanju 2T vonja nismo vajeni ;)

Kamele0N

23. jul 2008
42.916
5.393
113
Če boš del ekipe in boš rihtal mreže in pomagal na smučišču...itd ti bo dišalo.

Sploh na lep sončen dan :)

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.490
4.329
113
Jaz sem po menjavi batnih obročkov zraven olja, ki si ga sam jemlje zraven bencina nalil še nekaj olja za skuterje kupljenega na petrolu v bencin. Vsak kilometer se je ustavil ker je svečka zapikala :) Tako da preveč olja ni zmeraj dobro.