Skupno ogrevanje

fatmir

Pripravnik
2. maj 2009
104
1
18
Mene zanima, kako je s skupnim ogrevanjem, če bi hotel iti na svoje, oziroma si želim iti. Upravitelj mi je dejal, da ne morem iti na svoje ker grejo cevi tudi skozi moje stanovanje-lastnik. Sem zadnji v veji in je dovod do mojega stanovanja, to sem jim tudi razložu, potem so mi dejali če je tako, da moram plačati 25% skupnega ogrevanja. Lastnik spodnjega stanovanja ima svojo ogrevanje pa ne plačuje nobeno skupno ogrevanje, si je pred leti tudi sam uredil ogrevanje. V hiši so 3-stanovanja, 1x-pisarne upravitelj in prtličje lokal. Dve stanovanji so lastniški, lokal, stanovanje in pisarne pa od upravitelja. Problem je v tem, da tale upravitelj naj bi zaračunaval kar še eno cisterno nafte, ki je nikoli ni bilo in na vsak radijator 5€, moralo bi biti 5€ na stanovanje. To so občutili tudi naši občani in upravitelju zagrozili z revizijo, tako da zdaj množično odhajajo od tega upravitela na drugega oziroma komunalo.
V našem stanovanju je okoli 20°C, 70m2, plačujem pa okoli 1600€.

Nazadnje urejeno:

fatmir

Pripravnik
2. maj 2009
104
1
18
Ena sezona. Recimo brat ima vaillant 6kw električno peč za okoli 60m2 pa je plačal 12x35€ redno elektro položnice, obračun 330€. Se prav komplet porabe električne energije (ogrevanje+ostalo) 750€.

lp

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
130€ mesečno je en velik nateg. Za pozimi bi še šlo, vse drugo pa odpade

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Plin 60m2 med 50 - 70 eur zdej ko kurim. Placam po porabi.

Prjatu zivi v staromestanski hisi, 100m2 in na kamin. Pravi da bo porabu za 300 eur drv. Ce mu je za verjet...

lp
m

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bolj tako tako... To je cca 5m3 drv. Dvomim, da je za celo sezono dovolj... Imam tudi sam kaminsko toplozračno peč... Ki je sicer učinkovita, ampak dvomim da ima tvoj kolega samo en velik prostor... Čim so pa stene in vrata....
Razen če je še kaj 'pozabil' omeniti...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Visoki stropi, sej ves kaksne so staromestacnske hise v skofji loki verjetno. Prosti prehodi. Zgleda je tak gorenc pi-zda mu matrna da gre v drugo skrajnost. Kok je on car ker tolk racionalno maksimalno-izkorisceno porablja denar za ogrevanje.