skupni WC-ji ?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ok, saj vem da je govora o nekih javnih WC-jih, nekje na faksu. Torej je tam še bolj pomembno, da so ločeni.

Želim pa povedat moj prvi vtis, ko sva bila z ženo na obisku v privat stanovanjski hiši, novogradnja,pa si je dec v WC-ju namontiral tudi pisoar. Jaz verjamem da je (takole na hitro) zadeva funkcionalna, toda - PROSIM, NE v stanovanjski hiši :eek: !!! Dobiš prvo asociacijo, da si prišel v neko beznico. Samo čučak je še manjkal :bonk:.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Malce mojega nadaljevanja : Če se gospodar doma ne zna normalno usesti na školjko, ker mu je to izpod časti ali zakwa že (???) , je navaden prasec in bi bilo bolje da bi v tem primeru raje šel tja v park pred hišo, kakšno drevo zacahnat.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Ok, saj vem da je govora o nekih javnih WC-jih, nekje na faksu. Torej je tam še bolj pomembno, da so ločeni.

Želim pa povedat moj prvi vtis, ko sva bila z ženo na obisku v privat stanovanjski hiši, novogradnja,pa si je dec v WC-ju namontiral tudi pisoar. Jaz verjamem da je (takole na hitro) zadeva funkcionalna, toda - PROSIM, NE v stanovanjski hiši :eek: !!! Dobiš prvo asociacijo, da si prišel v neko beznico. Samo čučak je še manjkal :bonk:.

zadeva je top. seveda obstajate nevoščljivci.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Zato ker je pussy že ne. Enostavno zato ker je doma in ima rad čiste ter komot zadeve?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Zato ker je pussy že ne. Enostavno zato ker je doma in ima rad čiste ter komot zadeve?

ok, doma je.
čiste? kaj pri pisoraju ni čistega v primerjavi z wc?
komot? o čem ti govoriš? dva gumba odpet pa scat vs odpet, pas odpet, zvlečt do kolen..navlečt gor...pa ne se hecat no.. šloar pa ja ve kaj hitreje zavari, golo cev al cev zavito v streč folijo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, pišuka, šlic boš pa menda že odprl ... :norec:

Dobro, kakorkoli, meni pisoar v domači bajti niti slučajno ne sede. Dobim neko čudno asociacijo o ... ležernem gospodarju, ki rad razkazuje svoj potencial?
Ok, fantje, saj nisem rekel da ga ne smete imeti, le da bolj čudno izgleda.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Glede pisoarja v zasebni hiši. Jasno, da se v 21-tem stoletju pri novogradnji v hišo vgradi tudi pisoar, če se predvideva, da bodo v hiši stalno bivali tudi moški. Ne rečem pa, da se komu to zdi čudno. Tudi pred cca 70-imi leti se je zdelo ljudem čudno, ko so si prvi navadni smrtniki na vasi začeli vgrajevati stranišča v hišo. In tudi kako leto nazaj se je zdelo nekomu blizu Krasnojarska čudno, ko je hčerka rekla, da naj že naredijo wc v hiši, ker sicer ona ne pride več iz Slovenije tja na obisk. Pač zaradi tehničnih težav, ki jih naredi meter in več zamrznjena zemlja v Sibiriji pozimi, to tam danes še ni povsem samoumevno.
Glede same teme pa: mislim, da si večina uporabnikov zaenkrat želi večje zasebnosti na wc-jih in ne manjše. Zato imamo wc-je ločene po spolih, pa še za zaposlene in zunanje obiskovalce itd. Mene osebno sicer ne moti, če v gužvi na moški wc pridejo ženske uporabljat kabine. Bolj moti njih, da nekdo ni predvidel pravega števila WC-jev za neko situacijo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Zdaj si pa ti zamisli pisoar v skupnem stranišču na FDV-ju o_O. Pa Jago babo, ki so jo ravnokar odhaklali iz toplic.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
Pri nas ni pisoarja. Ko sva načrtovala hišo, sva bila sama. Ko sva začela graditi je bilo 2:1 za moške. tekom gradnje, ni hudič 3:1 za moške. Danes 4:1. Če bi to vedela takoj, na kaki način bo tale naša familija rastla, bi bil sigurno pisoar v vsaj enem WCju, če ne dveh, medtem ko tretji je bolj mali, bi ostala samo školjka. Meni pisoar v hiši ni nič čudnega. Jih tudi pogosto vidim, ko grem kam na obisk. To rečeno, ni mi tudi nič čudnega, da se tip na školjko usede, za obe varianti. Zakaj bi se usedel, je eden vprašal. Zato, ker je to njen namen. In se jo tako uporablja. Bolj na mestu je vprašanje, zakaj se ne bi?

V teh zadevah pa res ni za iskati nekega globljega pomena.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Pisoar je fajn ja, sploh ko ti po rokah tuje scanje šprica. Jaz ne vem zakaj bi ga mogli doma imet, še zunaj se jim izogibam.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Zame je v hiši s stališča higiene bistveno bolj pomemben bide, kot pisoar. Školjko se da bolje obrisat kot rit.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pisoar je fajn ja, sploh ko ti po rokah tuje scanje šprica. Jaz ne vem zakaj bi ga mogli doma imet, še zunaj se jim izogibam

Ti več pošprica scanije, če ščiješ stoje v školjko, ko se gasilski curek zaletava v vodo v školjki in ti šprica kapljice ven, kot vodomet v Gardalandu, kot pa, ko ščiješ v pisoar, kjer me ni še nikoli nič ven poštrofalo

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Seveda ni res. Samo pozoren nisi bil. Sploh pa je v školjki prevsem voda, medtem ko v pisoarju ostaja scanje. Sicer pa delaj kar želiš, samo higienično pa pač ni.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Takoj, ko curek zadane vodo v školjki, ni več "samo voda" + to, da moraš na javnih WC-jih tudi potegniti vodo za sabo v školki, kar pomeni, da se dotakneš knofa za izpust vode in tisti knof so prešlatale vse roke sveta takoj po brisanju riti. Pri pisoarju se ne dotikaš ničesar.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ja in? A ti tuje scanje šprica po rokah? Mislim, nič te ne prepričujem, uživaj. Jaz se pisoarjem povsod izogibam. Sploh na kakiem koncertu al pa fuzbal tekmi je fajn ko maš do komolcev kaplice tujega urina.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
določene školjke imajo senzorje :fredi:

en drekolog je rekel da školjke niso dobre ampak je sama luknja boljša ker je tako bolj naravno za čreva.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Peror, ni panike. Ti na školjko, jaz na pisoar in je 50/50 lepo porazdeljeno :nazdravje:

Skala, ja "na štrbunk" je baje najbolj naravno in zdravo za debelo črevo. Tudi jaz sem nekje to bral.