Škripajoča postelja

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Ena poceni rešitev: tam kjer škriplje - se les drgne, namaži z milom. Trdim, ne tekočim.
evil.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Jaz sem isti problem rešil z filc podložkami.

Na stikih posteljnega okvirja in okvirja posteljnega dna - letvic sem nalepil filcnate nalepke in rešil problem s škripanjem. To je trajalo cca 2 leti, medtem sem filc podložke ponovno zamenjal, ker so se že uležale.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.022
9.552
113
Vzameš jogi ven, potem latoflekse in potem pogledaš, kako je tvoja postelja skupaj dana. Vzameš malo narazen in med spoje silikon ali tanek filc in fajn zategneš, pod sredinsko lato daš dve nogici, da je vse fiksno, tam kjer je lata pritrjena tudi filc in zategneš. Tako si izključil škripanje okvirja.
Na letve kamor sede latofleks tudi nalepi filc in potem latofleks obvezno prišravfaj vsako stranico 3x in potem ni vrag, nebi smelo škripat.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, jest bom združil vse nasvete, pa da vidimo. Edino celih stranic ne bom dajal gor.

panti, filc, sveča, prišrafat letvice,

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Ce skripa okvir, potem je najlazje res malo razrahljat, silikon not, nazaj zategnit, potem pa se kotnike na vse notranje vogale zasraufat

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
+ vijake namažeš z lepilom pa bo trdno k skala, sam narazn poj nau švo
wink-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Kolko je tudi meni to škripanje živcev požrlo! Sem tlačil papir med letve in pojstlo, pa mi je mizar neke dodatne ojačitve naredil + dodatno nogo našraufal gor pa ni bilo na koncu vse skupaj nič. Nočem kvarit veselja, upam da tebi rata ampak meni je problem rešila edino nova pojstla. Sem pa ležal in spal na tej škripajoči harvey norman pizdariji kar nekaj let in mi je sedaj prav čudno, ko lezem na posteljo in je vse tiho:)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.461
9.766
113
EU
Rešitev škripanja je enostavna. Vse stike postelje dač narazen. Kupiš samolepilni papir "tesakrep" ki ga uporabljajo ličarji.
Na vse naležne površine nalepiš tesakrep in privijačiš nazaj. Nič več škripanja.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs:

evo, iz prve roke, silikon med stiki deluje 100%. preverjeno.

pa prej je bilo res za popizd.it. ponoč se raje sploh premikal nisem... sedaj je pa vse tiho... sam še zmeri se pa bojim obrnt, da ne bo zaškripalo!
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Tale projekt tudi mene še čaka. Nekaj stvari sem že naredil, da je malo bolje ... ampak še vedno se ponoči bojim obrnit. Jeb... jim posteljo iz masivnega lesa.