Škripajoča postelja

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Imam problem s škripajočo posteljo. Postelja je iz iverke, sešraufana skupaj, stara 2 leti. Non stop škripa, ko se uležeš gor, obrneš, vstaneš...kar mi je čisto spilo živce, sploh ker se tamala dostkrat zbudi zarad tega.

Kolikor sem uspel ugotoviti škripa na sklopih kjer je sešraufano skupaj, drgne les ob les. Vsaj mislim. Sam bi sicer takoj kupil novo posteljo, ampak sem v najemniškem stanovanju. Najemodajalcu ne morem težit za novo posteljo, ker postelja je nova, samo crap pač.

Lahko kaj pametnega naredim? Novi latoflex dvomim, da bi rešil težavo.

tnx

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Če počasi in z občutkom delaš, IMO ne bi smelo biti težav. Še najbolj cheap pohištvo preživi vsaj 1x selitev (razstavljanje in ponovno sestavljanje).

Seveda pa ne prevzemam odgovornosti
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Zategneš spoje kot je treba in nebi smelo škripat, če je vse razmajano seveda bo škripalo dokler ne fiksiraš (uporabiš pač lepilo če je potreba). Ampak pri posteljah ponavadi škripa plošča oz. lesene letve ki so podloga za ležišče. Tu lahko daš vmes filc, PE peno oz. neko gumo.

Aja dejansko pri škripanju na spojih deluje tudi mazivo, uporabiš neko organsko olje ki je stabilno dalj časa in ne smrdi (za začetek lahko probaš kar z jedilnim).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Prvi kar sem naredil, sem zategnil vse. Potem sem dal še blago pod noge od postelje, ker je del škripanja bil tudi iz tega naslova. Noge in parket.

Če bi bilo bolje ob menjavi latofleksa, takoj kupim.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
najboljša rešitev bo da na stranske stranice od zadaj prišravfaš še eno iverico...torej da je stranica do tal in se ne more več guncat in posledično škripat.....in še poden prišravfaj v stranice.....škripaja ne bo več...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma te pojstle so res cela znanost.

men tud škripa, pa je iz masive, pa ne vem kaj vse, pa dobro skupaj sešraufana, pa kr škripa... sm mel prej eno iz ikee, pa je tud škripala, pa smo ravno zarad tega zamenjal. Za začetek ne vem, a škripa pojstla al letvice. Zdele se bom ravno selil, in bom med spoje dal filc, pa še pod letvice jih bom dal, čeprav imam une, k imajo okvir, in naj bi letvice prosto dihale levo desno...

cvinga: moja je naravnost, se nič ne gunca... pa tud ni mi zdej, da bi uničil izgled za enimi ivecami okol.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Skratka ..stranica mora bit čim širša saj se le stem zagotovi stabilnost....najbolje pa je da je debeline vsaj 4 cm da se da orenk sešravfat..seveda masiva...z iverico bejž ....

Za poden se nameče smrekove dile s presledkom in se jih obvezno prišravfa...

Srednja opora za zakonske postelje..."špirovc"

Bistvo je tudi okovje v konus...bolj skačeš po postelji bolj okovje steguje spoj...avtomatska zadeva tako rekoč

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Po moje imajo..pa kakšen blažič....ma..ne poznam jst vaše trgovine v ljubljan...bi to bolj oriolus znal povedat...

gurman5

Pripravnik
5. avg 2013
77
3
8
jst sem pri moji vse skupaj fajn zategnil, pa dodatne noge sem podstavil pod posteljo.. tiste noge, k se uporabljajo za kuhinjske elemente, ker sem jih mel par viska. zdej je pa brez problema
smile-1.gif

bade25

Pripravnik
17. sep 2012
104
0
16
Jaz sem to rešil tako, da sem vse spoje na postelji zelo razrahljal, med njih našibal silikonski kit in potem spet pritegnil. Pomaga!
Recept pa sem dobil od starega mizarja, ki na tak način rešuje škripanje lesenih stopnic…..

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
po mojem bi blo najboljš na vsak stik kotnike našraufat. dobiš v bauhausu za male dnarje.
lastnik ne bo nikol opazil, ti pa boš pa lahko še kakšnga bratca al pa sestrico v tišini naredu
wink-1.gif

bilo kaj boš podlagal in zategoval, se bo v iverki razhraljalo.

https://www.google.si/search?q...98&bih=1434