bo-nekdanje-paznike-iz-auschwitza-le-doletela-roka-pravice
Nemci imajo vsaj toliko dostojanstva da priznavajo napake KC.
Citat:
Rožman je v pastirskem pismu 30. novembra 1943 sodelovanje z OF ponovno obsodil takole: »… smrtno greši, kdor podpira OF, hujše, kakor bi grešil s krivoverstvom…, zato domobranci smejo »justificirati tudi ranjene partizane.« V Domobrančevem molitveniku v uvodu beremo: »Odlično nalogo sta tebi, domobranec, poverila Bog in narod v teh izredno težkih časih. Ker gre za najvišje božje in človečanske vrednote, je ta boj tudi sveta stvar…«
Citat:
»Menim, da je tu v Sloveniji edini primer, ko je nacizem zase uporabil katoliško cerkev,« je opisoval Rainer.
Citat:
Rainer je med preiskavo in zaslišanjem to razložil takole: »Med razgovorom s škofom Rožmanom septembra 1943 sem opazil, da se z mojo nameravano politiko na novem ozemlju strinja in da je zadovoljen… Škof Rožman je bil za domobrance velika avtoriteta. Od vsakega škofa bi pričakoval, da bo naredil vtis globoko vernega človeka, toda pri dr. Rožmanu sem že po nekaj besedah (ko je z njim septembra govoril prvič) opazil, da je prešel na pogovor o bojih s partizani in da je o teh bojih tudi precej vedel.«
Citat:
"slovenski škof, razvpiti antisemit in vojni zločinec Gregor Rožman", ki je ustaško zlato s švicarskih računov prekanaliziral v Argentino.
Amen, ampak na žalost ščiješ prot vetru (in jaz se ti pridružujem). Folk je pač bolan.Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
A pa lahko enkrat za vselej, tako levi kot rdeči enkrat že priznate, da so na obeh straneh izmečki in fanatiki? Na eni strani je bil Tito, na drugi strani Hitler, na tretji Rožman, Bush, Stalin, Musolini, Janša, Pahor, Kresal, Zidar, Golobič, Kučan ...
POVSOD so.
In tako kot so na cerkveni strani fanatiki, so prav tako na muslimanski in tudi ateistični...ma povsod je zalega enake sorte in vsakega bi moral obsojat. Ampak da se zdaj vse levičarje enači s Titom in vse desničarje z nevemkom, in vse muslimane se enači s teroristi in vse katolike z Rihardom Levjesrčnim .... nevem no, kam bomo pršli? Potem pa se dajmo še ločevat po barvi kože in po jeziku, ma jebeštrga, dejmo se še po barvi las in barvi oči.
Vsi ki imate modre oči in imate vsaj en siv las ste pol ku-r-ca vredni. A gremo še bolj v ekstreme?
Prekleti zahojenci blesavi
Sploh pa je kreganje in podpihovanje jeze s stvarmi izpred +50 let totalno mimosunjeno, marsikdo od nas takrat sploh še ni obstajal, pol se pa drk-ate o tem... pa dejte se potem še jebat o tem kar vse slabega se je dogajalo pred 376 leti.
fact check: kakšno povezavo ima Auschwitz s Cerkvijo?Citat:
Uporabnik Accord pravi:
bo-nekdanje-paznike-iz-auschwitza-le-doletela-roka-pravice
Podnaslov govori o skrivanju zločincev. Jaz sem govoril o Auschwitzu.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Vsaj podnaslov na linku preberi...
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Rožman je v pastirskem pismu 30. novembra 1943 sodelovanje z OF ponovno obsodil takole: »… smrtno greši, kdor podpira OF, hujše, kakor bi grešil s krivoverstvom…, zato domobranci smejo »justificirati tudi ranjene partizane.« V Domobrančevem molitveniku v uvodu beremo: »Odlično nalogo sta tebi, domobranec, poverila Bog in narod v teh izredno težkih časih. Ker gre za najvišje božje in človečanske vrednote, je ta boj tudi sveta stvar…«
Citat:
»Menim, da je tu v Sloveniji edini primer, ko je nacizem zase uporabil katoliško cerkev,« je opisoval Rainer.
Citat:
Rainer je med preiskavo in zaslišanjem to razložil takole: »Med razgovorom s škofom Rožmanom septembra 1943 sem opazil, da se z mojo nameravano politiko na novem ozemlju strinja in da je zadovoljen… Škof Rožman je bil za domobrance velika avtoriteta. Od vsakega škofa bi pričakoval, da bo naredil vtis globoko vernega človeka, toda pri dr. Rožmanu sem že po nekaj besedah (ko je z njim septembra govoril prvič) opazil, da je prešel na pogovor o bojih s partizani in da je o teh bojih tudi precej vedel.«
Citat:
"slovenski škof, razvpiti antisemit in vojni zločinec Gregor Rožman", ki je ustaško zlato s švicarskih računov prekanaliziral v Argentino.
itd
itd
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
http://www.rtvslo.si/slovenija...stolnici/306565
Poveličevanje naciklerofašista!
Katastrofa.