Škoda Scala

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
In za tak avto si plačal 34.000 EUR?

Me res zanima, koliko bi dal s popusti in na lizing za Golfa Varianta 1.5 TSI DSG z DCC, navi, DLA, HUD, 18 alu, vsi najnovejši asistenčni sistemi, el. dvižna zadnja vrata...

Na primer:
koda vozila: 7ARX74

35k€ in nima električnih zadnjih vrat, ter HUD, mogoče sem še kaj pozabil.
Na to bi dobil 5k€ popusta? Vzameš polovico na kredo in si spet na 35k€.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.526
113
VAGi imajo zdaj večje popuste kot Francozi. o_O MPC je treba gor držati za vtis ali kaj?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Me res zanima, koliko bi dal s popusti in na lizing za Golfa Varianta 1.5 TSI DSG z DCC, navi, DLA, HUD, 18 alu, vsi najnovejši asistenčni sistemi, el. dvižna zadnja vrata...
Pa ni samo to. Avto sam parkira, led matricne luci, v rikverc zabremza ce zazna oviro - pesca kolesarja otroka predmete, blind spot monitor, gretje brisalcev in sob, gretje volana, sedezev, ogledal, nastavljivo podvozje, navi, kamero, povsod senzorje, zaznavo pescev in kolesarjev tudi ponoci, sam pelje po sredini voznega pasu (lane trace assist), panoramska streha, sibedah, induckijsko polnjenje telefona, talk to speech, ..blabla. V golfu7 tega niti ne dobis pa se drazji je.
V golf8 bo pa se kaj vec od tega...samo bo tudi cena visja.

Tisti rabljeni mb in audi pa nima niti toliko opreme pa se dizel je. Pa vzdrzevanje krepko drazje od corolle, prav tako zavarovanje.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Bom še malo pljunil na karbid - evo konfigurator pa golf 1.5TSI s 150hp s 16 col feltnami (še dodatno 1.1k eur doplačila za 18col, sem pozabil dodati ..), košta čez 40k eur in to z manj opreme kot jo ima corolla za 34k. Konkretno: manjkajo matrične LED luči, električno zapiranje prtljažnika, head up display, zaznava raznih zadev pri vzvratni vožnji, panoramska streha in šibedah, indukcijsko polnjenje telefona pa še kaj se najde.
Če ti dajo popust pri tem rečmo 6k eur pa prideš na enako ceno s corollo, boš še vedno imel manj opreme pa slabši avto kar se tiče kakovosti. Boljši je pa definitivno infotainment v golfu. Vse ostalo pa ... bi se dalo razpravljati.

Priponke

• Ponudba_VW_Golf_Variant_22_november_2019.pdf
    239,1 KB · Ogledi: 240

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Vsak, ki odpre alter 3x na mesec zna corolino opremo kadarkoli odrecitirat na pamet. Tudi če ne mara toyote in ima temo o coroli na ignore. Tako da hvala za vsakodnevno ponovitev in ponovitev znotraj dneva če je slučajno kdo od dopoldne do večera že pozabil.

Predlagaj vladi da za himno zdravljico zamenja s petimi kiticami toyotine opreme.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83

Na primer:
koda vozila: 7ARX74

35k€ in nima električnih zadnjih vrat, ter HUD, mogoče sem še kaj pozabil.
Na to bi dobil 5k€ popusta? Vzameš polovico na kredo in si spet na 35k€.
Koda vozila: CUEEZB
Tocno tole konfiguracijo sem odpeljal za 35600€. Ce pa hoces v nizji rank kot je Golf nasopati vse stvari pa te seveda olupijo, js sem precej stvari dobil serijsko.

Edit: gledam zdaj, js imam se digitalne stevce, so ocitno spreminjali opremo.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Vsak, ki odpre alter 3x na mesec zna corolino opremo kadarkoli odrecitirat na pamet. Tudi če ne mara toyote in ima temo o coroli na ignore. Tako da hvala za vsakodnevno ponovitev in ponovitev znotraj dneva če je slučajno kdo od dopoldne do večera že pozabil.

Predlagaj vladi da za himno zdravljico zamenja s petimi kiticami toyotine opreme.
Jaaa, daj na predlagaj vladi!

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Koda vozila: CUEEZB
Tocno tole konfiguracijo sem odpeljal za 35600€. Ce pa hoces v nizji rank kot je Golf nasopati vse stvari pa te seveda olupijo, js sem precej stvari dobil serijsko.

Edit: gledam zdaj, js imam se digitalne stevce, so ocitno spreminjali opremo.
Saj nima nič opreme... oz kar precej manjka :p Sicer pa fajn avto za videt.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Golf za 35k do 40k? Pa saj ni R... ampak proizvajalci so videli, da folk obožuje takšne in drugačne asistente, ker vozit itak očitno ne zna skoraj nihče več in pač ustrezno zaračunajo, če je folk pripravljen plačat... zakaj ne? Kaj pa je še 100 EUR na mesec več za lizing? Meni noben nov golf ni vreden več kor 20k EUR, če ni ravno GTI ali R. Skoraj 40k EUR za "ljudskega" golfa? Ampak če pa ima tablico namesto števcev, potem je verjetno že vreden toliko! C'mon!?

• Všeč mi je
Reactions: koliko

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Golf za 35k do 40k? Pa saj ni R... ampak proizvajalci so videli, da folk obožuje takšne in drugačne asistente, ker vozit itak očitno ne zna skoraj nihče več in pač ustrezno zaračunajo, če je folk pripravljen plačat... zakaj ne? Kaj pa je še 100 EUR na mesec več za lizing? Meni noben nov golf ni vreden več kor 20k EUR, če ni ravno GTI ali R. Skoraj 40k EUR za "ljudskega" golfa? Ampak če pa ima tablico namesto števcev, potem je verjetno že vreden toliko! C'mon!?
Da nihce ne zna vec vozit? Komot naredimo spomladi en karting meet. :)
Asistencni sistemi niso tam samo zato ker nekdo ne zna pelat. Po tvoje bi mogli se ABS ukinit ali kako?

Kar se tice pa cen vozil... ja, postala so svinjsko draga. Zgleda mariskdo se tega ni dojel. Osnovni modeli so poceni, potem pa se samo nabira. Osnovnega novega cliota tudi dobis za 10.990eur. Samo nima ne radia pa ne klime. Pa rabi 17s do 100kmh :D

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Vozila so res dražja, a Golf je še korak naprej. Žalostno je, da je treba pri avtu, ki je že v osnovi nad 26 jurjev, treba doplačati take osnovne zadeve, kot so električno pomična ogledala, stranski zračni blazini, srebrne strešne letve (pri Highline, ki je top oprema).

Tudi zneski nekaterih doplačil so nori, kot bi se delali norca iz ljudi, recimo, recimo blind spot senzor za 882,27 eur, komplet asistenc je več kot 1400 eur, DAB je 244 eur, usnjeni sedeži v avtu, ki že ima delno usnjene sedeže so 2378 eur itd...

Sestavil sem si golfa z željeno opremo (1,5 DSG, metalik, 18col, LED, strešno okno, alkantara, vse asistence, sound system) in je prišel 35 jurjev. Leon (iz istega koncerna) je bil več kot 5 jurjev ceneješi (že v osnovi je FR dva jurja manj kot Highline, potem se pa še nabira na opremi).

Sicer pa, ko voli, nek izvoli...

BTW, za primerjavo sem sestavil še Scalo. Vsa oprema sicer ni primerljiva oziroma možna, a avto z 1,5 TSI DSG, metalik barvo, 18 col feltnami, LED lučmi, panoramsko streho, usnjenimi sedeži, vsemi asistencami in sound sistemom je prišel 27.888 eur.

Popoust se dobi na vse tri.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.526
113
dejte nehat zdaj s temi neumnostmi ala golf za 40k€. Koliko je, ko s salona zapelješ. Zdaj so se francozi odvadili popuste prodajati (take excesne), so pa švabi začeli.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
teoretikom je težko dopovedat, ker je treba v salon

najlažje je brat uradne cenike pa avtonet pa se zgražat