Škoda Scala

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Če se kdo zanima za nakup, naj gre pogledat še Fiat Tipo, kjer dobi podobno za pol cene.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Pa sej za 22 k dobiš že hudimano solidno Octavio a ne? Kaj se dogaja s tem svetom?

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.867
113
Pa bi kdo od vas dejansko imel avto z imenom scala? Ker so imena ob katerih se meni dvigne želodec, recimo karoq, phaeton, kadjar, t-roc, juke, talisman in podobno in si ne predstavljam da bi dnevno sedal v nekaj kar me odbija. Kot obstajajo določena (ženska) imena ki nekemu človeku iz različnih vzrokov pač niso simpatična.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Hudo bolne cene imajo zdaj vsi. Navijajo, ker ni recesije in je denar poceni.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
A si preprican? Moje skromno mnenje je, da vozila drazijo proizvajalci, zaradi vse visjih stroskov, ki jih imajo zaradi izpolnjevanja eko normativov.

Ampak po Alterjevo pa avto hise navijajo cene, da lupujo Alterase.

Se pravi, višanje cen se ni zgodilo precej hitro, čisto ponesreči skupaj z odličnimi gospodarskimi razmerami. Pred tem (še par let nazaj) ni bilo kakih posebnih stroškov zaradi eko normativov, čeprav je vsake 2 leti nova euro norma in zadnjih 20 let v avte porivajo vedno nove bedarije. Ravno sedaj se je zgodilo, da se je tehnologija za izpolnjevanje eko normativov enormno podražila.

Svet čedalje bolj v kurcu, na alterju pa kup ljudi, ki vse razumejo(mo).

• Všeč mi je
Reactions: BigPoppa in sad

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
961
113
Se pravi, višanje cen se ni zgodilo precej hitro, čisto ponesreči skupaj z odličnimi gospodarskimi razmerami. Pred tem (še par let nazaj) ni bilo kakih posebnih stroškov zaradi eko normativov, čeprav je vsake 2 leti nova euro norma in zadnjih 20 let v avte porivajo vedno nove bedarije. Ravno sedaj se je zgodilo, da se je tehnologija za izpolnjevanje eko normativov enormno podražila.

Svet čedalje bolj v kurcu, na alterju pa kup ljudi, ki vse razumejo(mo).

Pozabil si na nove metododologije meritev (WLTP), ki kaze, da je isti avto kar naenkrat bolj onesnazen. Prigoditev na EURO6D-Temp ni bila poceni. Prihaja se bolj rigorozna metodologija in meja 95g CO2. Nad to mejo bodo visoke kazni.

In ja, vse skupaj se dogaja socasno z dvigom gospodarskih razmer, ali ce zelis z strahom pred recesijo. Ce bi bi res bil tako realen dvig gospodarstva, bi ljudje prenesli visje cene vozil, pa jih ne, na kar vsak mesec kazejo rezultati. Nekaj pa gotovo prinese tudi trgovinske razmere med - EU - USA - Kitajsko.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
je pa zanimivo da glih znamke, ki pravite da so precenjene, beležijo porast prodaje glede na 2018 (škoda, toyota, itd)

• Všeč mi je
Reactions: sad

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
Delež slepih šoferjev je neverjetno visok. To dokazujejo z nakupi in dnevno v prometu.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.005
3.701
113
Kako gresta ekološkost in poraba goriva skupaj?
(npr, avta primerljivih moči in teže, ki se razlikujeta npr, v treh razredih eko normativa)