Mene pa ravno to moti, da to ni več normalen denar. Že Golf Variant verzija 40 let je cenejši, če dodamo Octavii primerljivo opremo. Pa je Variant zadosti velik za 4-člansko familijo.Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Nova octavia combi je tako zunaj kot znotraj precej soliden avto, kot celota se mi zdi precej veliko avta za sorazmerno normalen denar.
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Mene pa ravno to moti, da to ni več normalen denar. Že Golf Variant verzija 40 let je cenejši, če dodamo Octavii primerljivo opremo. Pa je Variant zadosti velik za 4-člansko familijo.Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Nova octavia combi je tako zunaj kot znotraj precej soliden avto, kot celota se mi zdi precej veliko avta za sorazmerno normalen denar.
Da ne govorim, da so pri Škodi konkretno dvignili cene, recimo Octavia je kar naenkrat dražja in je (vsaj po konfiguratorju) izgubila nekatere ugodne doplačilne pakete, enako tudi Superb. Očitno so zavohali kupce s tem 6-letnim financiranjem in je treba molsti dokler se da. Meni se zdi Octavia enostavno precenjena, čeprav je soliden voz, pa verjetno tudi zanesljiv (vsaj stara je bila), ampak ne za tak denar.
Za ceno malo bolj opremljene Octavie se da dobit že odhajajočega Passata, Mazdo 6, Toyoto Avensis, pa še kaj bi se našlo.
No, vsak po svoje.
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
A lahko enega izmed lastnikov novega modela Octavie Combi prosim, da izmeri dimenzije prtljažnika? V meni najbližji avtohiši trenutno namreč nimajo nobene, naslednja avtohiša pa je oddaljena že 50 km.
Potrebujem:
- globino (merjeno po dnu, od zadnjih sedežev do nakladalnega roba)
- širino (merjeno po večinskem širinskem delu, ne po širini stranskih predalov)
- višino (od dna do roloja)
Za lažje razumevanje dimenzij, glej sliko:
Citat:
Uporabnik shaq32 pravi:
Golf kvalitetnejše sestavljen, nekak bolj premium od Škode, pelje se pa tudi bolje, morda glavni razlog večvodilna prema zadaj...
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Eh daj no. Ti si ziher iz Ljubljane ane.
Jaz sem prevozil že z njim cel balkan pa ga ni nobeden vkradel, sicer pa imamo kasko za to.
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik shaq32 pravi:
Golf kvalitetnejše sestavljen, nekak bolj premium od Škode, pelje se pa tudi bolje, morda glavni razlog večvodilna prema zadaj...
Tudi pri Golfu je do 90 kilovatov moči motorja zadaj poltoga prema, pri močnejših pa je multilink.