Škoda octavia combi 2013

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
imam službenega romsterja. prej sem imel 1.2 tsi, sedaj 1.6 dizla in oba motorja sta mi všeč. Prej sem vozil kanguja in moram povedat da je kvaliteta izdelave veliko boljša od renaulta. še celo sam razmišljam o nakupu rapida karavana 1.6 dizla..
Moram pa reči, da so tele škode postale precej dražje kot pred leti in niso več tko socialni avto kot so bile felicije in fabie...
osnovna octavia je poceni, vendar kaj ko ne dobiš nič pametnega za to ceno, vse dodatno pa kar precej nanese.
Rapid spaceback ki košta 11 jurjev sem preko konfiguratorja napedenal na 16 jurjev, pa nisem kljukal nobenih brezveznih bonbončkov...
včasih so dejali da tisti kater si ne more prvoščit VW-ja bo kupil škodo...sedaj bo kmalu že obratno...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Getza so/delajo tudi v evropi, španija se mi zdi.

Ali misliš da nabijam o dodatni opremi?
grin1.gif
Se malo prej si govoril o "vzhodnjakih", nič nisi omenjal lokacije proizvodnje.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Da ti sluzi kot mi je moja letnik 99, ki se se dan nekje vozi okoli z priblizno 350.000 kilometri..!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.788
113
Srečno vožnjo a ne
cool-1.gif

Btw - koliko privarčuješ, če ne vzameš xenona?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Za xenon je 870 ali bixenon 1017.

moja 3-ja octavia, zaenkrat služile vse brez problema, sicer vsi bencinci, ker ne delam toliko km.

Lp,

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Zdravo!

imaš prav, sem na hitro gledal, ker že v osnovi nisem gledel xenona, pa sem vedno te opcije kar preskočil.

Lp,

azeed

Pripravnik
15. sep 2011
104
2
18
a je kdo naštudiral to ponudbo kasko zavarovanja za 1 EUR ki jo ponujajo ob nakupu nove Škode?
prvo leto kasko plačaš samo 1 EUR, si pa zavezan za skupaj 2 leti, torej 2. leto plačaš polno ceno kaska.
če gledaš na 2 leti se mi ponudba zdi ugodna.

ali je kje kakšna finta?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Heh, ravno imam pred sabo informativno ponudbo

- za 1 leto, plačam 285 EUR (na vrednost avta 20k), za AO, AO+, porsche kasko, brez odkupa 1. škode. PR03 -55%
- za 2 leto, plačam 735 EUR za isto zgoraj

nimam pa podrobnih pogojev, odkupna franšizna vrednost je 300EUR pri vsaki stvari, razen če popravljaš škodo pri Porsche servisu pa je potem 150EUR.

danes se dobim še z agentom ZM, da dobim njihove cifre in pogoje

Lp,

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik azeed pravi:
a je kdo naštudiral to ponudbo kasko zavarovanja za 1 EUR ki jo ponujajo ob nakupu nove Škode?
prvo leto kasko plačaš samo 1 EUR, si pa zavezan za skupaj 2 leti, torej 2. leto plačaš polno ceno kaska.
če gledaš na 2 leti se mi ponudba zdi ugodna.

ali je kje kakšna finta?

naj ti naredijo predračun, kaj vse je všteto v ceno in koliko boš drugo leto plačal.
S tem pojdi do svojga agenta in ti nej še on zračuna, kolk bi pri njemu vsako leto plačal.

Če menjaš zavarovalnico, pa imajo nekatere neke 50% popuste za nove stranke. Sam to je spet odvisno od agenta in zavarovalnice...

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Tudi sam sem šel lani v to varianto. Sicer sem nekako "prešvical", da moraš imeti zavarovanje sklenjeno najmanj 2 leti. Zato sem letos že imel sklenjeno zavarovanje pri drugi zavarovalnici, pa sem ga moral preklicati, saj sem bil obvezan podaljšati Porsche zavarovanje še za 1 leto. Kljub zelo ugodnemu zavarovanju 1, leto (kasko za 1 €/mesec) je ta varianta v dveh letih približno enaka, kot zavarovanje sklenjeno pri drugi zavarovalnici (po pogojem, da dobiš nekaj popusta).

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Nekako tako sem tudi sam izračunal. Na koncu sem vseeno raje vzel triglav, ker recimo za steklo in parking ni odbitne franšize.