Škoda Octavia - cena

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Racionalen nakup ob takih cenah verjetno ni več razen, če še vedno živiš v preteklosti.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Poglej kako dobro gre toyoti s prodajo avtov izključno za slepe. Normalno, da je tudi za škodo prostor.

Zakaj bi pa kupil octavio namesto npr. golfa karavan, ki je celo cenejši, pa bo meni vedno zagonetno. Ne da je golf lepotec, ampak ne rabiš bit slep, da vidiš razliko v notranjosti.

Ker te vsi trepljajo po rami, kako racionalno in dobro si kupil? (beri: Audija za pol cene in še brezobrestno financiranje) Simply clever

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
ksz.
Mene pa moja škodilak Rs nč ne mot, zadeva je docela solidna z 185KM in opremo za dober denar.. :)
Ampak placa ima pa k pasat za 35keur :)
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Kak lahko isti dizajner naredi lepega superba in katastrofo spredaj pri octaviji?!

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik andrejb pravi:
ksz.
Mene pa moja škodilak Rs nč ne mot, zadeva je docela solidna z 185KM in opremo za dober denar.. :)
Ampak placa ima pa k pasat za 35keur :)
evil.gif

Se ne primerja običajno kar z Audijem A6?
crazy1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
V Audiju A6 pa sem preživel eno hujših voženj v življenju, tako da bi kar verjel, da ga kaka škoda z levo roko presega, kar se tiče tega, kar občutijo sopotniki. Sedel sem zadaj v sredini, voznik sedež do konca nazaj in 200 km poti. Leve noge nisem mogel potegniti izpod sedeža, strop pri glavi, čeprav nisem velikan. Prvič v življenju sem občutil, kaj je to klavstrofobija. Neprimerno udobneje je denimo v zafiri v tretji vrsti, kjer sem se tudi že peljal tako razdaljo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Glej, jaz verjamem, da si vernik Audija, jaz pa sem se napisal svojo osebno izkušnjo.
S tem, da si vernik, ni nič narobe. Jaz sem odlično shajal s sodelavcem, ki je bil jehova priča, ker sva oba vedela, do kod se v religiji sme.
Mogoče moraš ti za protiutež najprej poznati nekoga, ki ima 2,10 metra in A6 in da sediš za njim v tem vozilu.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
meni za audije dol visi, prav nemarno nevšečni so

vseeno je pa tvoja izkušnja s sedenjem zadaj na sredini tako bedasta, da je dejansko bolje, da si tiho

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Poizkusi vklopiti tisto žičko, ki ti drži ušesa na glavi in še enkrat preberi kakšno neumnost si napisal, potem pa večkrat zadihaj, preden se trudiš odgovarjati tukaj. Primerjaš tretjo vrsto normalnih sedežev v enoprostorcu in sedenje na sredini limuzine za 2,10m velikim voznikom. Resno?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
WTF!?

Peljal si se zadaj na sredini za dvometrašem, v avtu, ki je v osnovi narejen za 4 in na osnovi tega zaključuješ da je avto zanič.

Še dobro da nisi preiskusil zadnjega sedeža v kakem Porscheju 911.

BTW: Jebe se mi za Avdije.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
ksz...

Jaz nisem mogel verjetno kako malo prostora ima recimo prejšnji A4 z športnimi sedeži. Golf (VI) ima več prostora.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Meni so na splošno te primerjave mimo. Kot, da mora biti višji rang avta prostornejši. Vozim Superb Combi in dejansko ima avto na zadnjih sedežih in v prtljažniku več prostora kot večina ostalih avtov v kateremkoli razredu. Pa zato še ne grem pljuvat po novem Mercedesu C ali E karavan, Audiju A4 ali A6, itd. Pač imajo manj prostora, pa kaj. Če mi ne ustreza in kupujem prostor, bom vzel pač nekaj, kjer so gledali na čim večjo prostornost in to je to. Naročen imam nov avto, ki je v vseh pogledih mnogo mnogo boljši od moje Škode, a ima vsekakor manj prostora zadaj. Pač požrem oz. zavedno ne potrebujem, da pa bi zato rekel, da je nov avto kanta, pa seveda ni.

Avtov se običajno ne kupuje na metre (so izjeme). In, da rečeš, da je Audi A6 kanta, ker si neudobno sedel na sredini za centrom Olimpije je dejansko pomanjkanje inteligence, saj bi neudobno sedel v kateremkoli avtu na tak način (mogoče ne v Superbu Combi
evil.gif
).

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
a vi redno prevažate dvometraše na zadnjih sedežih al zakaj vam je pomembno koliko placa je zadaj?

jaz nas 4 (2 odrasla, 2 froca) b.p. spravim v vsak normalen avto (v 3 vratnega cliota z veliko težavo sicer) in mi je ergo pri nakupu avta povsem vseeno koliko ima prostora. važno, da je meni kot vozniku čim boljši.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik sumica pravi:Primerjaš tretjo vrsto normalnih sedežev v enoprostorcu in sedenje na sredini limuzine za 2,10m velikim voznikom. Resno?
Ali ti veš, kak avto je zafira? Očitno ne. Tretja vrsta so precej pomožni sedeži. Ni to denimo sharan, ki ga je nekaj več skupaj.
In ja, resno primerjam. Tudi če bi sedel sam za voznikom, bi našpukal.
In še nekaj. Sedel sem tudi v prejšnji generaciji A6 (ali predprejšnji). Precej več prostora zadaj. Verjetno sicer na račun tega, da je sedež nekoliko krajši. Ampak na koncu je lahko to bolje.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jebe se meni kakšen avto je Zafira, komentiral sem tvoj komentar o neudobnem sedenju na sredini za ogromnim človekom in posledično ugotovitvijo, da si bolje sedel na normalnem sedežu (pa čeprav v tretji vrsti). Večina novejših avtov je znotraj manj prostora od starejših, saj jih polnilo z večjimi/udobnejšimi sedeži, dodatno opremo, sredinskimi konzolami, oblogami, strešnim steklom, itd., itd. Če je tebi bistvo avta udobno sedenje za monstrumom, potem pač ni vsak avto zate, ampak to še ne pomeni, da je ta avto kanta.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
V Audiju A6 pa sem preživel eno hujših voženj v življenju, tako da bi kar verjel, da ga kaka škoda z levo roko presega, kar se tiče tega, kar občutijo sopotniki. Sedel sem zadaj v sredini, voznik sedež do konca nazaj in 200 km poti. Leve noge nisem mogel potegniti izpod sedeža, strop pri glavi, čeprav nisem velikan. Prvič v življenju sem občutil, kaj je to klavstrofobija. Neprimerno udobneje je denimo v zafiri v tretji vrsti, kjer sem se tudi že peljal tako razdaljo.

Zadnjič sem s Ferrarijem preživel eno hujših voženj v življenju. Ko sem v prtljažnik naložil pralni stroj, se naprej sploh ni nič videlo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Glej otrok, debata se je pričela, ko je nekdo škodilaka primerjal z drugim avtom glede prostora. In pubček, tudi jaz sem dal primerjavo z dejanskim vozilom. Ti si pa pač na pamet trolal s tretjim vozilom o katerem očitno tudi nimaš nobenega pojma.
Noben pa ni pisal o nobeni kanti. Dobro, razen tebe, ki si očitno super poznavalec.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Edini otrok tukaj si ti, kar lahko opaziš po komentarjih vseh ostalih ljudi. V bistvu tudi otrok ne bi prišel do tako butastih zaključkov, kot si jih očitno sposoben sproducirati ti. Primerjaš neprimerljivo in potegneš ven tak zaključek, da se te sramuje še zadnja klop na kateri si revež mogel sedet. Over and out.