Škoda Octavia - cena

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
To vse kar si naštel ima Škoda? Derivat VW ali po domače Volkswagnova dacia. Pa še 1% na mesec. To je potem super nakup za 25K.
Druge znamke pa res vsega tega nimajo za toliko denarja imaš prav.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Saj, kot si sam rekel. Oktavija ali Golf. Opcija je še Leon, ki je pa spet isti drek.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Alternativa je Peugeot 308 SW.
smile-1.gif
So pa samo Full LED luči, niso tudi dinamične.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Skoda kreditira brezobrestno.

Ja seveda. Hočem ti prodati liziko za 1 EUR na kredit. Ceno dvignem na 1,5 EUR in razglašam, da je brezobrestno. Lizika je pa top šit, kakovost, zato je tako draga. A ne da?

Škoda ima pač tak sistem. Jasno je da financiranje ni zastonj in tukaj je pač že všteto v ceno avtomobila. Lahko bi pisalo tudi da je recimo tak avto 22k (kar bi bilo super ugodno za 150ps avtomatika z toliko opreme) in potem 3 jurje obresti. VAG ima pač svojo lizing hišo in napeljuje tako, da se čimveč jemlje preko tega. Pomankljivost je seveda če imaš ves denar že na voljo, saj potem plačaš brez potrebe višjo osnovno ceno.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Pomankljivost je seveda če imaš ves denar že na voljo, saj potem plačaš brez potrebe višjo osnovno ceno.

Pod takimi pogoji je nemara Škodo racionalno preskočiti, če imaš denar že na voljo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Itak. Vzameš še enkrat toliko kredita in greš po Audija (pa ne se smejat, velikokrat je tako, sploh kar poznam ljudi, ki vozijo Audije. Če ima namreč slovenec na računu 25 jurjev, se ne bo zadovoljil z Škodo, pač pa bo smatral da njegovemu rangu pripada vsaj Audi A4.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Itak. Vzameš še enkrat toliko kredita in greš po Audija (pa ne se smejat, velikokrat je tako, sploh kar poznam ljudi, ki vozijo Audije. Če ima namreč slovenec na računu 25 jurjev, se ne bo zadovoljil z Škodo, pač pa bo smatral da njegovemu rangu pripada vsaj Audi A4.

Ja pa ja de! Pozabil si še gnilo jabolko.

Slabo poznaš ti Slovence. Veliko se jih vozi s kantami. To, da imajo, kažejo drugače.

Phil__Starck

Zelenc'
13. sep 2016
15
0
1
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
mene je zbodlo že to, da je vedno naveden tempomat kot dodatna oprema
To je poanta....leta 2017 za 24k€ imaš v dod.opremi tempomat (KI NI AKTIVEN) ....nobenega asistenčnega sistema kot npr.zaznava menjave voznega pasu, preprečitev naleta do XX km/h, itd....
Koliko €€€ mora VW sedaj dobiti noter da nadomesti kar se bo izprsil v US&A?
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Važno da je sport look pa 18 col., kar je pri 1.6 mlinčku izredno pomembno.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
Pred časom sem po radiju poslušal intervju, mislim, da je bil ravno en iz škode, in je povedal, da so "akcijski" modeli prilagojeni za trg in slovence predvsem zanima metalik barva in lite feltne.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Ja glej, tukaj ste sami taki, ki pac rabite 8 asistencnih pripomockov, da se lahko po ac ravno vozite. Za vse ostale pa je oprema, ki jo dobis pri skodi za ta denar povsem zadovoljiva. Pa zaenkrat se nisem videl da vi kdo od konkurence nudil vec

coffeeborg

Zelenc'
2. okt 2007
13
0
1
Za tak denar se npr. že dobi Megana Grandtour z Bose Edition opremo in vsemi asistencami.

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Govorimo prosim o nekih normalnih avtih, ne francoskih polizdelkov sem mesat. Reno se mora prodajat s par kilo € popusta, drugace to noben pri zdravi pameti nebi sel kupovati. Sploh v zadnji inkarnaciji z serisko bozicno osvetlitvijo zunaj in hifi 90s stolpom na sredi armaturke

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.105
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Govorimo prosim o nekih normalnih avtih, ne francoskih polizdelkov sem mesat. Reno se mora prodajat s par kilo € popusta, drugace to noben pri zdravi pameti nebi sel kupovati. Sploh v zadnji inkarnaciji z serisko bozicno osvetlitvijo zunaj in hifi 90s stolpom na sredi armaturke

tolaži se ti in glancaj dalje svoj češki pleh
bonk.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

tolaži se ti in glancaj dalje svoj češki pleh
bonk.gif

Ljudje ga očitno kar radi glancajo. Sem šel gledat ceno tri leta starih avtov in so Octavie od 10.500 naprej, Megani pa od 6.500 naprej.

Ne vem kaj so torej jajca?

Škoda seveda ni popolen avto, niti neka super budget opcija, je pa hvaležen avto, ki glede na število videnih na cesti vsekakor ima mesto na trgu.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.516
113
Poglej kako dobro gre toyoti s prodajo avtov izključno za slepe. Normalno, da je tudi za škodo prostor.

Zakaj bi pa kupil octavio namesto npr. golfa karavan, ki je celo cenejši, pa bo meni vedno zagonetno. Ne da je golf lepotec, ampak ne rabiš bit slep, da vidiš razliko v notranjosti.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Treba je upoštevati vse parametre: ceno financiranja (kjer ima škoda precej ugodnejše pogoje), opremo (kjer tudi vodi oziroma je Golf šele v 40let izvedbi konkurenčen), marsikomu je tudi dizajn lepši... Meni osebno pa tudi Golf noter ni lepši, čeprav ima boljše materiale.

Sicer pa jest itak ne moslim bit nek apologet Škode. Meni so se zadeve pri tem avtu pač najbolj pokrile oziroma je bil precej racionalen nakup. Če bi kupovalo "srce", bi bil doma kaj drugega, seveda pa bi koštalo bistveno več (ali na začetku ali potem pri vzdrževanju ali pa pri izgubi cene).