Škoda Octavia - cena

Phil__Starck

Zelenc'
13. sep 2016
15
0
1
Ker bo potrebno zamenjati voz sem malo šnjofal po netu. Tako na prvo žogo naletim na oglas nove Octavite 1,6 Combi Ambition + Sport Look Pack s ceno 24.079€.
rolleyes-1.gif
Ammmm...1,6 motor (osnovni dieselski), 2. stopnja odpreme + dod.oprema (18",tempomat, radio Bolero, Light Assistant in senzor za dež, notranje ogledalo s samodejno zatemnitvijo, dodatno zatemnjena stekla zadaj, el. nastavljivi ogrevani in poklopni ogledali z funkcijo osvetlitve tal

+ par nalepk... Pa saj ni to Vw kjer samo zaradi značke imaš dodatek +2k€.....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Kolega je dal za novega passija 2.0, ko je bil se vroca roba, 26k (6k off, prve tri mesece se je vozil z registracijo na trgovca).

Moj point (in notranjcev): pri vag trgovcih se splaca stegnit jezik in ne verjet ceniku na prvo zogo.

Phil__Starck

Zelenc'
13. sep 2016
15
0
1
Popusti takšni in drugačni ja OK, ampak avto bo v vseh dokumentih imel to ceno - zavarovanje, pa povsod tam kjer ti vrednostijo po uradnem ceniku......

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
jamraš zarad tega zavarovanja ko da gre za milijone
grims-1.gif

Saj gre za milijone. Se ne proda eno vozilo na mesec ampak par sto .... potem pa malo računaj koliko denarja pospravijo zavarovalnice v žep zaradi prenapihnjenih cenikov. Pa takih cenikov nima samo Škoda .....

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik Phil__Starck pravi:
Ker bo potrebno zamenjati voz sem malo šnjofal po netu. Tako na prvo žogo naletim na oglas nove Octavite 1,6 Combi Ambition + Sport Look Pack s ceno 24.079€.
rolleyes-1.gif
Ammmm...1,6 motor (osnovni dieselski), 2. stopnja odpreme + dod.oprema (18",tempomat, radio Bolero, Light Assistant in senzor za dež, notranje ogledalo s samodejno zatemnitvijo, dodatno zatemnjena stekla zadaj, el. nastavljivi ogrevani in poklopni ogledali z funkcijo osvetlitve tal

+ par nalepk... Pa saj ni to Vw kjer samo zaradi značke imaš dodatek +2k€.....

Narobe si se lotil.

Jaz sem naračunal takole:

Octavia 2.0TDI DSG (150ps) Family:

-tempomat
-Climatronic
-Maxidot
-Smartlink povzevaza telefonom (Google Car Play / Android Auto)
-parkirni senzorji
-Bluetooth
-3 kraki usnjen MF volan
-zatemnjena stekla dodatno zadaj
-Bolero radio 6,5" + 8 zvočnikov

+dodatno Style paket:

-spojler na prtljažnih vratih
-18" platišča Turini

+Dodatno LED luči z AFS in zadnje LED luči

+dodatno Light Assist in senzor za dež

Tole pride skupaj 24.909 eur.

Za avto z tako opremo, motorjem in menjalniko se mi ne zdi veliko. Res pa je da je zdaj možno pri teh avtih doplačati še in še raznih "igračk" in potem cena zraste.

Moje mnenje je da se tak avto splača vzeti če imaš namen vzeti 5+ let kredita/lizinga, saj v tem primeru prihraniš še cca 4 jurje pri obrestih.

Ker pa alterjevci kupujejo vse na keš, bi v tem primeru raje priporočil Golfa "40 let" (oziroma kakor se že imenuje tista huda oprema).

evil.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

Moje mnenje je da se tak avto splača vzeti če imaš namen vzeti 5+ let kredita/lizinga, saj v tem primeru prihraniš še cca 4 jurje pri obrestih.

Kredit verjetno ni nikoli cenejši od celetne kupnine. To bi pa rad videl razlago z izračuni.
grin1.gif

P.S.: Kupi! Je "brezobrestno"!

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Skoda kreditira brezobrestno.

Ja seveda. Hočem ti prodati liziko za 1 EUR na kredit. Ceno dvignem na 1,5 EUR in razglašam, da je brezobrestno. Lizika je pa top šit, kakovost, zato je tako draga. A ne da?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.734
113
Se ne spuscam v podrobnosti, ampak nekako zaupam Ibiza driver-ju, da se je on.
smile-1.gif
Tko da ce nekdo isce Octavio za 25k je verjetno res tisto dober nakup. Na kredit govorimo seveda.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Se ne spuscam v podrobnosti, ampak nekako zaupam Ibiza driver-ju, da se je on.
smile-1.gif
Tko da ce nekdo isce Octavio za 25k je verjetno res tisto dober nakup. Na kredit govorimo seveda.

Podrobnosti so zelo pomembne. Verjetno za leasingom stoji neka koncernska ali zunanja leasing hiša in ta seveda ne dela zastonj. Danes še svoji mami ne moreš več zaupati, ti pa boš slepo zaupal alter uporabniku?
grin1.gif

Za 25k se najde že marsikaj.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Ja res je ja. Family je akcijski model in imajo samo možnost 1%+ financiranja in avto z leasing precej "preplačaš". Neakcijski modeli pa imajo 1% , pri katerem dabiš na začetku popust, ki je enak kot so obresti za leasing.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ampak mi je smešno kaj vse navedejo pod dodatno opremo. Odbijači v barvi vozila, ogrevano zadnje steklo, vzglavniki, strgalo za led....
wink-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Dej mi opcijo z avtomatikom, enim dostojnim dizlom, aktvinim tempomatom, dinamičnimi lučmi in aktivnim lane assistom. Prosim.

Nazadnje urejeno: