Škoda connect itd

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Imam eno vprašanje za uporabnike Škod:

Če imaš tole "Care Connect 1" z "Infotainment online , me zanima, ali je to uporabno, kaj se vse vidi gor in pa ali je to potem možno podaljšati ali ne.

Kaj po enem letu v bistvu neha delat?

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Vidi se stanje vozila (gibanje, mirovanje) status vozila (zaklenjeno, odklenjeno, luči prižgane, ugasnjene), če vozilo stoji vidiš lokacijo vozila, spremljaš lahko opravljene vožnje, hitrost in porabo, morebitne napake na vozilu, mislim, da lahko nastaviš opozorila (če vozilo prekorači nastavljeno hitrost dobiš opozorilo) pa še kaj. Sem že malo pozabil.
In ja, po enem letu neha delati. Verjetno se da podaljšati - ne vem - nisem preverjal.

Sicer ne vem kaj vse zajema "Care Connect 1". Naš škodilak ima (oz. je imel) Škoda Connetct.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
da malo ukradem temo: Sim kartica katerega ponudnika oz. kater paket bi bil najbolj primeren/najcenejši da bi z usb modemom imel vozilo povezano na net 24/7.

drugače gre pri škodi verjetno za podoben sistem kot pri VW z Car Net:
service&security lahko preverjaš stvari kot je zgoraj napisal "bose"
guide&inform pa zahteva povezavo na internet in lahko v npr. v navi dobiš podatke glede zastojev/obvozev/cen goriva/vreme itd.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
Zadeva je super, če izgubiš avto in ti lepo pokaže točno lokacijo, kar mi je že enkrat prišlo prav, ko sem šel po drugi poti iz hriba in nisem našel avta. Pogledaš, če je zaklenjen in prižgeš hupo ali žmigovce. Je pa druga stvar meni zeloooo moteča in resnično razmišljam, da jo skenslam. Vsakič, ko prižgem avto mi na zaslonu pokaže okno, da potrdim delovanje tega sistema. Lahko sicer zbrišem ali pa potrdim. Nikakor ne vem kako se to obvestilo ugasne, ker ga res ne potrebujem in je nadležno, saj mi povzroča dodatno delo s pritiskom na tipko ok. Okno ostane prikazano dokler ne pritisnem OK. Pri prvem servisu bom zatežil serviserju, če lahko okno nekako ugasnem..

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Predvideva, da se ne sme ugasnit, saj vsakokrat potrdiš, da se strinjaš z vpogledom v tvoje zasebno življenje!

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Evo pravkar dobil ponudbo za podaljšanje po 1 letu. Za to kar ponuja kljub "akciji" predrago...

Znižane cene pri podaljšanju storitev do 31.03.2019 za Remote Access na 39 € (iz prvotnih 60 €) in za Infotainment Online na 49 € (iz prvotnih 70 €), velja od septembra 2018.

Vito123

Zelenc'
19. mar 2021
1
0
1
Ima kdo idejo zakaj Car Connect aplikacija deluje na Škodi Scali v redu, samo odklepanje/zapiranje vrat preko GSM ne deluje. Napiše " ni povezave z vozilom ".

Občasno bi to prišlo prav. Na servisu so se mučili kratek čas je celo delalo vendar kakor da avto te funkcije noče dati v spomin.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.653
6.515
113
jaz sem preprosto odjavil iz avta in odinštaliral s telefona. problem rešen.

jajca so karnaenkrat pri vsakem zagonu avta težila nekaj v stilu "Pozdravljeni v škoda connect" in sem moral vsakič kliknit ok

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
jaz sem preprosto odjavil iz avta in odinštaliral s telefona. problem rešen.

jajca so karnaenkrat pri vsakem zagonu avta težila nekaj v stilu "Pozdravljeni v škoda connect" in sem moral vsakič kliknit ok
Jaz pa tega s passata ne morem odstraniti! Sem spraševal v drugi temi, pa ni bilo nobene dobre ideje. Nazadnje so mi na servisu menjali računalnik za infotainment in ni nič bolje. Še vedno mi teži z uporabnikom gor in dol... Pa nimam časa, da bi šel spet tja, da dobim še dva mojstra iz PS (uvoznik), da rečemo nekaj besed na to temo. Čakam na naslednji redni servis, bomo takrat skušali kaj urediti.

Mislim, da je glavni problem teh jajc v tem, da je ta storitev upravljana iz Grčije in da imajo pač neko blesavo pogodobo o roamingu z našimi operaterji, ki jih vedno ne spustijo takoj na inet. Potem pa avto razmišlja, kaj naj naredi... Mene pa seveda najbolj moti to, da se sedež vozi sem in tja kakor mu paše ;).

Jernej

• Všeč mi je
Reactions: Vito123

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Jaz pa tega s passata ne morem odstraniti! Sem spraševal v drugi temi, pa ni bilo nobene dobre ideje. Nazadnje so mi na servisu menjali računalnik za infotainment in ni nič bolje. Še vedno mi teži z uporabnikom gor in dol... Pa nimam časa, da bi šel spet tja, da dobim še dva mojstra iz PS (uvoznik), da rečemo nekaj besed na to temo. Čakam na naslednji redni servis, bomo takrat skušali kaj urediti.

Mislim, da je glavni problem teh jajc v tem, da je ta storitev upravljana iz Grčije in da imajo pač neko blesavo pogodobo o roamingu z našimi operaterji, ki jih vedno ne spustijo takoj na inet. Potem pa avto razmišlja, kaj naj naredi... Mene pa seveda najbolj moti to, da se sedež vozi sem in tja kakor mu paše ;).

Jernej
Ni upravljana iz Grčije. Tam je samo klicni center. Roaming tudi ne bi smel bniti problem, če so že do konca zmigrirali ... Ker so šli k resnemu operaterju.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Vse je po češko. Začneš z "ahoj hlapci", vmes omeniš še "hmelovi zvar" pa se vse gladko zmeniš.

Jaz sem napisal nekaj mailov v slovenščini (klical še nisem, ampak naj bi imeli celo nekoga, ki zna slovensko (baje)). Kakorkoli, njihovi odgovori so bili osladno vljudni, niso pa odgovorili na moja vprašanja oziroma sem imel občutek, da odgovarja robot. Pa vsakič traja pet dni, da odgovorijo, odgovorijo pa samo tako na splošno, ne pa konkretno o tistem, kar me res zanima. Nazadnje sem jih hotel vprašati, koliko je dva+dva. Saj morebiti jih bom pa res :). Zato sem napisal mail še na info na PS in sem preko servisa ugotovil, da naši vseeno imajo ene dva, ki naj bi vedela nekaj o tem. Ampak še vedno se vse prevali na servis, tam so pa jasno omejeni z dostopnostjo do nastavitev, kolikor jim pač matična firma dovoli! Ko najdem dve uri časa, grem tja :).

Verjetno je pa vse to isti šmorn tudi za audi in škodo in če seštejemo to skupaj, ima uporabnik avtomobila same težave s to tehniko. Jaz npr. lahko mojemu dodelim mobilne ključe. Ampak, za to potrebujem točno določen model telefona samsung, ki jih ni več oziroma bi rabil dobiti enega starega, da bi potem mojemu trenutnemu dodelil mobilni ključ. Samsung S7, S8, S9 in Note9 in še eden iz serije A (letnik 2017). S7 sem sicer še ima (celo dva), ampak sta obema šla ekrana in si zato ne morem pomagati. Ampak kišta mi pa zateži vsakič, da so lahko dostopni tudi mobilni ključi in tega se ne da ugasniti ;).

Kaj se zgodi, če greš v meni systeminfo in pritisneš na gumb za preverjanje nadgradenj? Ti javi, da je verzija zadnja ali se zacikla sam vase in išče v nedogled? Meni se samo vrti krogec okoli x-a in sem ga pustil že več kot uro, pa ni bilo nič in sem potem prekinil.

Jernej

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
J Zato sem napisal mail še na info na PS in sem preko servisa ugotovil, da naši vseeno imajo ene dva, ki naj bi vedela nekaj o tem. Ampak še vedno se vse prevali na servis, tam so pa jasno omejeni z dostopnostjo do nastavitev, kolikor jim pač matična firma dovoli!

Dostop do zalednega sistema (kjer se tovrstne težave, vezane na zeledni sistem, rešuje) ima le oddelek matične tovarne, ki se s tem ukvarja. Če pa je težava v avtu, pa rešuje servis (ki seveda ima na voljo tudi sredstva izven servisa, po verigi navzgor, da mu pomagajo).