v gostilni obicajno ne zaracunajo postrezbe in pomivanje salce in kozarca. Na servisu pa racunajo deloCitat:
Uporabnik Roberto pravi:
A v gostilno tudi svoj pir prineseš in svoj kruh? Boš ceneje skozi prišel...
Citat:
Uporabnik sole pravi:
mogoče zato, ker bi me servis z lastnim oljem prišel 140 EUR , z njihovim ENAKIM oljem pa 250 EUR
Ne gre se za denar, ampak princip, da te olupijo.
To mi je kristalno jasno. Sam z veseljem plačam storitev, če vem, da je potrebno vlaganje, itd... In tudi, da nekdo mora nekaj zaslužit. In kot omenjeno v tujini te leasing lahko pride ceneje kot lastništvo, ker leasing hiša še vedno pošteno zasluži, ne pa, da lupi stranko. V tem primeru pač sam poiščem alternativo, kot pri olju. Mi pač ni normalno, da hoče nekdo na meni zaslužit 600+%, jeb.iga...Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A si mogoče pomislil da je vodilo lizing hiše zaslužek ne pa dobrodelnost?
[censored].ga. Hitra kalkulacija za 5 let: recimo 70 EUR prihranka na olju (za drugi avto, ob tem, da je moje olje BOLJŠE), 3 servisi letno, 5 let je to 1050 EUR. Za isto stvar. In v to investiraš recimo 10 minut na leto, da naročiš olje.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če imaš ceno servisa v lizingu ne boš nosil svojega olja...
tega nikoli ne bom razumel - kupi avto za 10+k€, potem pa na servis nosi lastno olje...
Citat:
Uporabnik sad pravi:
[censored].ga. Hitra kalkulacija za 5 let: recimo 70 EUR prihranka na olju (za drugi avto, ob tem, da je moje olje BOLJŠE), 3 servisi letno, 5 let je to 1050 EUR. Za isto stvar. In v to investiraš recimo 10 minut na leto, da naročiš olje.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
tega nikoli ne bom razumel - kupi avto za 10+k€, potem pa na servis nosi lastno olje...
Khm, meni se da s tem ukvarjat, če se tebi ne da, nimam nič proti. Upam samo, da nimaš kakšnih čangšlang gum na 20 col feltnah na avtu... Pri meni so namreč gor vedno top gume na testih, isto ne šparam niti malo na vseh ostalih zadevah. Kot omenjeno, mi pa prihranek in princip ne pustita, da me nekdo na suho nateguje.... Kar 600+% marža po moje je.... Lahko si jo pa zaračunajo, vendar naj potem ne računajo dela zraven.
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
mogoče zato, ker bi me servis z lastnim oljem prišel 140 EUR , z njihovim ENAKIM oljem pa 250 EUR
Ne gre se za denar, ampak princip, da te olupijo.