Sistem TMC Novice

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Pri nas v Sloveniji jaz osebno zaupam HERE traffic podatkom, ker sem imel dobre izkušnje z njimi.

Problem pa je ta, da HERE (še) nima neke svoje navigacijske aplikacije na pametne telefone, kjer bi lahko to funkcionalnost izkoristili z online zemljevidi.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Napisal je "za pametne telefone"
evil.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jap...že skoraj 2 leti vse storji
frown-1.gif

Škoda - lahko bi naredili app navigacijo za iOS in Android + ponujali traffic info in bi zmagali
smile-1.gif

Zemljevidi bi bili taki, kot so na here.com in bi bilo to to. Kakšen Navigon, kakšen iGo, TomTom, Sygic..... vse online in vse free
wink-1.gif
(tako kot Google)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Bom z veseljem poskusil. Nad njihovimi zemljevidi (in vodenjem) doslej nisem bil najbolj zadovoljen. Smo pa skupaj na tem forumu popravili že veliko napak in upam, da bo kaj bolje.
Sama aplikacija pa bi morala kar dosti ponuditi, da "premaga" IGO s kakšnim dodanim skinom. Sam sem zelo zahteven uporabnik in edino IGO je blizu uporabnosti zame.
Komaj pa čakam, da se pojavi še Here. Sem jim za hec pisal, kdaj bo Android
evil.gif

Ampak ostanimo pri temi - TMC.
Malo sem brskal, pa nisem našel kakšnih pametnih primerjav med TMC ponudniki. Res zanimivo - sem šel še enkrat pogledat München (ko sem ravno prejšnji teden blodil gor in vem, kje so zastoji in dela
cool-1.gif
) - na Google, Here in TomTom. Razlik je toliko, da res ne vem, kaj je najbolje. Se mi zdi, da ima vsak kakšno področje takšno, kot bi pričakoval.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.808
129
63
Ta trenutek je zaprta AC proti Celju, na Here prikaže rdečo črto za zaporo ceste
zmaga.gif

Stanje na cestah

10.07.2014 15:13
Zadnji vnos: 10.07.2014 15:11

Prometni nesreči:
- Štajerska avtocesta je zaprta med Vranskim in Šentrupertom proti Celju. Vozniki naj avtocesto zapustijo na izvozih Trojane ali Vransko.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Sem našel na Google Mapsih napoved prometa, ni točno to kar iščem ampak zadovoljivo.
Kar se tiče natančnosti prometa, bi rekel da ima, vsaj za Italijo, Google Maps boljše podatke, saj se 80% ujemajo s tem kar je prikazano na Autostrade.it, Here pa ima zastoje prikazane čisto drugje. Kaj pa je v praksi bolše pa ne bi vedel.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
PIC je torej boljši od TrafficNav za Slovenijo?

Potem pa bi moral iGO vzeti PIC
wink-1.gif

Si dobil kak odgovor od Garmina? To si verjetno spraševal za Viago ane?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.658
113
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Jaz sem za hec malo preveril, če se tole kaj ujema z Google Maps Traffic. Pa se ne kaj prida - pogledal sem recimo München, pa je bilo veliko razlik. Sedaj pa ne vem, kaj je bolj pravilno.

Garmin TMC...munchen iz cca 2dni nazaj....javla dela na cesti.....vsake par km....in zginejo po kakih 300-600 metrih
bonk.gif
Zastoja pa ni

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sem namestil tale Nokia Here Maps na Android in sem razočaran - aplikacija ni nič drugega, kot če bi odprl spletno stran v brskalniku m.here.com

Poleg tega zelooo počasi dela, skoraj nič ne moreš pritisnit, saj ima veliko zamudo. Ne moreš se vpisat s svojim Nokia accountom, ne ponudi možnosti Drive (da bi me usmerjala)....

Boljša je uporaba prek spletne strani m.here.com, saj veliko bolje in hitreje dela. Škoda edino to, da ne ponudi možnosti Drive
frown-1.gif

Kot da bi na pol delala. Brezveze - ne kupijte, dokler ne bodo naredili kakšnega updata.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sem čital, ampak nič ne piše, za katero različico se je takrat šlo
smile-1.gif

Sem mislil, da bo vseeno ponudilo možnost vodenja, tako kot recimo Garmin Viago.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Zaenkrat našel samo tole: ClearChannel Broadcasting, Inc

Medtem, ko sem na google iskal naslov za ClearChannel Broadcasting, Inc sem naletel na tole
smile-1.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_message_channel

Pod Slovenia bo po vsej verjetnosti sylver dobil velike oči v zadnjem stavku
smile-1.gif

p.s.
Očitno Viago uporablja ClearChannel, ker se to večkrat ponovi pod traffic razdelki.
Potrebno bi bilo najt server za ta ClearChannel, ki ga pa ne najdem v apk
frown-1.gif