Sistem TMC Novice

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če klikneš na link že na prvi strani vidiš tole:

Citat:

Become a partner

Are you a local traffic and mobility service provider? In all of the countries we are present, we partner with leading mobility companies and road authorities.
Are you a track-and-trace company managing a fleet equipped with GPS fleet management, we are interested to anonymously source and include your live GPS positions in our traffic platform.

Tisti, ki bo sklenil partnerstvo, bo na njegovih napravah delal TMC.

http://be-mobile.be/solutions/navigation

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
To mi je jasno, ampak recimo tisti partnerji, s katerimi že sodelujejo, ali bodo tudi pri njih dodali Slovenijo?

Primer: vidim, da že sodelujejo z Navteq (to je sedaj HERE).

Ali to pomeni, da bo sedaj povsod, kjer je HERE zemljevidi uporabljajo, delal TMC tudi za Slovenijo?

Primer: avtomobilska industrija uporablja navigacije s HERE zemljevidi in trenutno ni TMC v Sloveniji. Ali bo to sedaj delalo pri nas?

Bolj to me zanima no
smile-1.gif

Sicer pa je zanimivo, da sodelujejo s HERE, saj ima tudi HERE sprek svoje spletne strani svoj traffic info in če sedaj pogledam so zastoji drugačni (HERE ima manj zastojev prikazanih kot pa ta "nov" ponudnik za Slovenijo, ki pa ima veliko rdečega).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Here ima zaenkrat TMC za svoje app, za SLO je še vedno Traff Nav.
Kaj pa je preko Smartphone link pa mi še ni uspelo ugotovit.

Bomo videli kaj bo ob novi posodobitvi za Traffic database, če bo za SLO BE Mobile kot je zaenkrat za Belgijo in Norveško ali Nizozemsko, nekaj od tega.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Če preberete to spodnji text, potem ugotovite, da bodo sodelovali z Trafficmaster, Infoblu in TrafficNav.

Mediamobile and Be-Mobile - leading providers of broadcast traffic information in Europe - have announced a new European RDS-TMC offering for automakers and OEMs in partnership with 3 other traffic information providers : Trafficmaster, Infoblu and TrafficNav. The offer provides continuous and reliable real-time traffic information across 19 countries populated by over 420 million Europeans. The mass-market adoption of factory-fitted navigation systems has raised customer expectations for easy-access, real-time traffic information. Yet most equipment available on the European market only offers services for at best a handful of countries. Now, automotive and equipment manufacturers can provide a European lifetime service to their customers, via a single contract, a simplified pricing model and a single point of contact, thus saving time and money.

Vir

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pred par dnevi sem si naložil garminov app "smart link" in je tisti dan delal.
Sedaj sem na 24ur videl, da je trojanski tunel zaprt in da je dolga kolona. Pa sem za hec želel preverit v aplikaciji kaj bo pokazalo. No pokazalo je obvestilo, da storitev "live traffic" ni na voljo v moji državi:(

A potem obstaja sploh kak enostaven, lahek, zastonj ali poceni app na katerem bi lahko preveril "live traffic"?
Here navigacija kolker sem prebral zna zlo veliko prostora zasesti, pa imam že kupljeno Sygic, ki so jo pred kratkim prenovili. 20€/leto pa ne dam.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to poznam in uporabljam občasno
wink-1.gif

thnx

be-mobile podatke bi bilo še potrebno vključit v app:)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Jaz imam app Promet naloženo. Ažurna tako kot vse ostalo. Nesreče in delo na cesti štima, časi zastojev - nikakor, ampak to je pač slab sistem zbiranja podatkov.
frown-1.gif

Na konkretnem zastoju sem bil in bentil eno uro ko sem se vozil čez Trbovlje, ker so še kar "tumbali" po radiu, da naj grejo vozniki na staro magistralko, tam pa že kmalu po izvozu Šentrupert kolona pa nesreče,...
Pa najbolj brihtna: na Trojanah uporabite cesto čez Izlake in Zagorje.

V glavnem z zelo hitro in aktivno vožnjo, tisti dan MB - LJ 2,5 ure.
bonk.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Tist be-mobil, ko sem dal zgoraj link, se je spet pokazal, da ni točen.
Včeraj je nekdo na twitterju objavil, da je na vrhniki na ac 2km kolona, na be-mobil pa je bilo 10min po objavi še vedno vse normalno preveozno.
Kasneje sem pa pozabil še enkrat preverit.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Morda obetavna novica za vse voznike z navigacijskimi napravami
cheer.gif

DARS v roku 2 let pripravlja svoj in javni TMC sistem za celotno Slovenijo. Prometne informacije bodo dostopne vsem napravam z vgrajenim TMC sprejemnikom (brezplačno)..

Uradni odgovor DARS-a:

• V osnovi bodo orodja oz. informacije na voljo vsem, informacije bodo »v zraku« in lahko jih bo brez vprašanja pobral vsak, ki bo to hotel. Načrtujemo pa še pred dokončno vzpostavitvijo servisa kontaktirati največje distributerje avtomobilov in tovornih vozil v Sloveniji in se posvetovati z njimi, na kakšen način bi bilo najbolje čim bolj razširiti uporabo teh informacij.

Informacije bodo potekale s strani Darsa, če pa bo Traffic Nav obdržal svoj servis, je pa odvisno od njih. Verjetno za to ne bo več pravega interesa na trgu, lahko bodo pa ponudili dodatne komercialne storitve, kot je to sicer praksa na trgih nekaterih držav.