Sem danes pisal na DARS, če je morda kaj novega.
Sicer pa tudi pri mojem vozilu TMC v Sloveniji še ne dela.
Danes sem na eni izmed SLO radijskih postaj slišal reklamo: "Tvoja informacija je lahko nagrajena - DARS".
Edit: prejel sem odgovor DARS-a
Pozdravljeni!
Dogodki so sicer že »v zraku« in jih že oddajamo. Smo pa naleteli na problem, ki ni povsem odvisen od nas in upamo, da bo rešljiv čim prej.
Vaša navigacijska naprava bo sprejemala dogodke, ko bo zemljevid, ki ga naprava uporablja razumel lokacijske kode, ki jih uporabljamo. V ta namen smo izdali javne RDS TMC lokacijske tabele, certificirane pri ustrezni evropski instituciji (TISA). Vendar največji ponudnik zemljevidov za navigacijske naprave – Here – trenutno ne želi teh tabel vključiti v svoje zemljevide. Čeprav gre za brezplačen, javni servis. Še vedno iščemo možne poti, da se to spremeni.
Pomagalo bi vse, tudi namig ali vprašanje posameznih proizvajalcev avtomobilov, naslovljeno na Here. Z nekaterimi predstavniki smo že v kontaktu. V našem interesu je, da se ta problem čim bolj razširi in da se ustvari tudi čim večji posredni pritisk od uporabnikov.
Torej: poskusite preveriti, kdo je izdelovalec zemljevida, ki ga uporablja vaša navigacijska naprava. Če to ni Here ali TomTom (oz. po starem TeleAtlas), vas prosimo, da nam sporočite, da bomo stopili v kontakt še z njim.