Širokopasovni internet in nelegalne vsebine

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Dolgo se je samo špekuliralo in zatiskalo oči čemu dejansko služijo megabajtne linije tudi v 2 in 3 mestnih številkah, no zdaj je uradno s strani BSA v njihovem zadnjem poročili: "Ugotavljajo, da v Evropi promet P2P obsega 49 do 89 odstotkov vsega internetnega prometa, medtem ko ponoči ta delež poskoči tudi do 95 odstotkov."
shocked-1.gif

se pravi ponudniki dostopa do interneta bi bilo prvi, ki bi bili najbolj oškodovani, če bi nekoč dejansko prišlo do močnega zmanjšanja pretakanja teh vsebin. ker takrat bi vsi imeli 2 mega linijo max, ker več nebi potrebovali

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nekak tak ja. Čeprav če bi se zmenili med sabo in ponudili največ 2 mega paketa, bi tudi šlo, samo to bi bilo izvedljivo samo s kakšno uredbo.

Sicer pa se o tem procentu že dolgo ve.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Se strinjam z vama, vendar ne v celoti.

Meni bi bila 2 mega linija absolutno premalo, ker imam nanjo vezane 3 računalnike + web server.
Kaj si čem početi s tolk švoh linijo, pa verjamem, da nisem edini.
Nelegalne vsebine redkokdaj prenašam.

Če bi se internetne povezave res omejile, bi to pomenilo katastrofo za precej uporabnikov.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Recimo da bi bila omejitev 2 mega na računalnik - ne vem sicer kak bi preverjali ali imaš doma ti gor 1 ali 3 kompe, ampak recimo da bi bilo izvedljivo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Bedasto in neproduktivno, sploh pa gledano z narobnega konca. Ravno tako, kot trobijo, da večino pasovne širine porabimo za piratiziranje, nikakor nočejo razumeti, da je to pač realnost in da so oni tisti, ki se morajo prilagoditi. Siguren sem, da bi bilo piratiziranja neprimerno manj, če bi se dalo do vsebin priti za spodobno ceno on-line. Vsaj za zabavne vsebine sem siguren, da je tako.
Jaz vlečem nelegalne vsebine z neta, kakopak, le da so to 99% serije, za katere je jasno, da jih pri nas ne bo še zeeeeelo dolgo ali pa sploh ne. Naj mi omogočijo, da jih dobim legalno za spodobno ceno pa sem takoj za to.

Kaj bi rekli, če bi z uredbo omejili hitrost avtomobilov na zakonsko določene in jih še sproti prilagajali cestam, po katerih se vozite - tehnično bi se dalo.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Recimo da bi bila omejitev 2 mega na računalnik
Ja, pa tri sekse na mesec. Ena avto na hišo ( z maks. 100 km na teden). Dva para čevljev na osebo ....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Windows 7 sposojen iz MSDN ter crack = 0 EUR in par uric
Uraden nakup (čeprav je že kao "zastonj") moj = 30 EUR in več dni čakanja

Seštej 1 in 1.
Sedi.
Opcijsko: Čudi se.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aja, na drugo sporočilo si odgovoril.

No, poanta: Omejevanja ala partija&petletka je totalno out. Enako kot omejevanje nakupa bencina.

- problem tehnične izvedbe
- problem z netehničnega vidika (legalnega, socialnega itd)
- problem, da ne bo nobene koristi od njega

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.893
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Bedasto in neproduktivno, sploh pa gledano z narobnega konca. Ravno tako, kot trobijo, da večino pasovne širine porabimo za piratiziranje, nikakor nočejo razumeti, da je to pač realnost in da so oni tisti, ki se morajo prilagoditi. Siguren sem, da bi bilo piratiziranja neprimerno manj, če bi se dalo do vsebin priti za spodobno ceno on-line. Vsaj za zabavne vsebine sem siguren, da je tako.
Jaz vlečem nelegalne vsebine z neta, kakopak, le da so to 99% serije, za katere je jasno, da jih pri nas ne bo še zeeeeelo dolgo ali pa sploh ne. Naj mi omogočijo, da jih dobim legalno za spodobno ceno pa sem takoj za to.

Kaj bi rekli, če bi z uredbo omejili hitrost avtomobilov na zakonsko določene in jih še sproti prilagajali cestam, po katerih se vozite - tehnično bi se dalo.

Mah vprašanje je če se serije sploh tretirajo kot piratstvo. Glede na to da jih večina lahko gledaš čez kake 3 mesece povsem legalno.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Mah vprašanje je če se serije sploh tretirajo kot piratstvo. Glede na to da jih večina lahko gledaš čez kake 3 mesece povsem legalno.

Filme tudi prej ali slej vidiš povsem legalno, muziko isto tako lahko poslušaš povsem legalno pa je to. če kaj od tega snameš z neta, nelegalno.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Več od 2Mb povezave ne potrebuješ oz. potrebuješ le za p2p piratstvo?

Se ne morem strinjati.

Poglej si primer švedske. Tam plansko država polaga FTTH, ker so prišli do zaključka, da bo država imela konkurenčno prednost pred ostalimi državami, če bo prebivalstvo imelo povezave ranga 100Mb.
Zagotovo ta prednost ne izvira iz piratstva.

Številkam, ki jih daje BSA pa tudi ne zaupam najbolj. Glede na to kaj je njihova naloga je jasno, da jim je v interesu dajati številke, ki kažejo na pomembnost in nujnost BSA kot organizacije.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
No kakorkoli gledaš, stem da maš doma optiko in bi z zmanjšanjem na 2 mega, zaslužil predvsem provajderji sami z svojimi kolokacijami in druge firme z host centri......

tko pa pač podjetja kr pr seb majo in celo houstajo druge...

tukaj se mi zdi je več lobijev, ki pritiskajo omejitev bandwidtha.......

22. jul 2007
13.413
1.666
113
124
itak optimisti, pa tudi vsak uporabnik interneta je po njihovem potencialni kandidat za pirata, kar pa ni daleč od resniceLPWWY

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Omejitve in plansko urejanje je itak mimo, kakšne 2 mega, kdo pravi, da je to dovolj? Po kakšni računici? Jaz pretakam ogromne datoteke, ki so povsem legalne in to vsak dan. dela mi VoIP, uporabljam video konference in sedaj naj zaradi lenih starih mastodontov pazim na pipo, kaj mi bo delalo in se mučim s QoS.
Naj se raje oni prilagodijo nam, bomo vsi bolj srečni.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Če posname teta del mehiške telenovele na videokaseto in jo kasneje da sosedi za gledat, a je to OK?

Kaj pa če teta posname mehiško telenovelo na DVR in jo kasneje pošlje sosedi preko skupnega WiFi? Peratizacija???
confused-1.gif