Kako smo si navlekli čefurijad :
V 90. letih je moja Obrtna zbornica zelo na široko odprla vrata prosilcem za obrtno dovoljenje. Okoli leta 2000 se je izkazalo, da jih je okoli 2000 (dovoljenj) bilo izdanih v glavnem južnim bratom. Bosna, Srbija, Kosovo, Albanija.
Medtem ko smo mi morali dokazovati izobrazbo in primernost za opravljanje določene obrtne dejavnosti, so njim mimogrede izdajali obrtna dovoljenja zgolj "na lepe oči".
Kriva je bila državna politika in politika zbornice same,ker si je želela njihovih članarin. Po par mesecih smo ugotavljali, da denar iz naslova članarin - da torej ne priteka, ugotovili smo da so vsi ti imetniki obrtnih dovoljenj imeli v naši občini samo poštno ležeč naslov, v resnici so pa izginili proti Avstriji in Nemčiji.
Ko sem podal predlog, da se naj tem osebam obrtno dovoljenje odvzame in prekliče - je bilo sto izgovorov.
Bil sem v upravnem odboru in skupščini 12 let, potem se mi je zadeva uprla. Ker nima haska !
Namreč, Obrtno dovoljenje je podeljevala izključno Obrtna zbornica. Takrat je bilo članstvo obvezno. Če ima dolžnost ga izdati - ga ima dolžnost tudi odvzeti, kajne?
Toda politična volja pri nas je vse kaj drugega razen učinkovitosti .