Citat:
Uporabnik franZanton pravi:
Citat:
Uporabnik optiplex pravi:
Sam sem šel samo enkrat zaradi šipca v šolo in še zato ker ga je starejša hčerka nokautirala 2 leti starejšega šipca. Trenira namreč že 5 leto karate in aktivno 3 leta v borbah.
Prfokso pa sem po litanijah vprašal, če mi hoče povedat, da se otrok ne sme branit, če opica provucira, pljuva in poriva. Na to nisem dobil odgovora. Njegove starše sem pa videl. Naj omenim, da te pritlikavo golazn bi najraj še sam zašutiral.
Stvar je jasna, Ti pa filozofiraš o svetu staršev. Bil je problem že izpostavljen, vendar je bilo samo zmigovanje in podučevanje o strpnosti. Medtem, ko prfoksi niso kos golazni.
je imela kar srečo; ali pa tudi ne, če se jih bo zbralo 10 junakov da jo nekje počakajo; v glavnem, dobrih 20 let nazaj v oddaji Tednik, ne vem več kakšna tematika, verjetno mladina v prevzgojnih domovih, med drugim predstavljena tudi osnovnošolka, ki je pristala v poboljševalnici - ker je udarila sošolca ki ji je nastavil žebelj na stol.
Sicer pa - zakaj je pljuvanje, brcanje, pretepanje med otroki/mladostniki sprejemljivo kot "otroška igra in mladostniška razigranost", pri starejših pa takoj klic na 113, advokat, zdravniško potrdilo o modrici in odškodninska tožba ? Stanje v šolah pa se skokovito slabša, ker starši problema, če ga do določenega roka ne reši ravnatelj, ne vlečejo naprej na ministrstvo, itd. Roka niti ne postavijo, samo verjamejo obljubam da bo bolje, potem pa šolsko leto itak mine in vse od začetka. Kakšno mora biti stanje v dolenjskih šolah po tem, ko se je nekaj liberalcev spomnilo da so posebni razredi za Rome segregacija in da morajo biti skupaj z vsemi ostalimi... kako en normalen otrok sploh lahko hodi v takšno šolo, kako se tam sploh kaj nauči ? To si lahko predstavlja samo nekdo, ki je bil v kakšnem razredu v osnovni šoli s kom, ki je zaostal za vsaj en razred ; ne vsi, ampak večina takšnih se je grobo znašala nad leto mlajšimi sošolci. Pa je rešitev čisto preprosta: neprilagojence, takšne in drugačne, v posebni razred. S tem, da je treba ločiti tiste, ki so disciplinski problem od tistih, ki se res težko učijo. Zaradi tega je že prišlo do umora: dva disciplinska problema sta do smrti pretepla nekoga, ki se je težko učil, ker so vsi trije bili v isti ustanovi.