Šiptarsko izkoriščevanje Slovenije

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.253
113
Jest ne lažem čisto nič.
Easy potvarja vse živo..

On piše tako kot o migrantih.. Sem prihajajo družine če pa statistično gledaš je pa 90% zažganih čapcov in od tega 50% doktorjev.
80% mladoletnih roejnih na isti datum.

Tko je to v teoriji. Prfokse pa je sicer tečaj neobvezen a jih neformalno silijo na tečaj.
Vse večji problem pa so Kosovari, kateri poberejo socialne transferje in izginevajo, tako v razrede kar uletavjo novi in novi šipci sredi leta.

to lahko potrdim in grem stavt. Od najmlajše hčerke imamo 4 take primere v razredu.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vedno imaš možnost zadevo eskalirat preko predstavnika razreda v svetu staršev.
Lahko tudi prešolaš otroka.
Ampak boš dokazal samo kakšen papak si in zato raje ropotaš varno skrit za tipkovnico in alterjem.
Pa še to povej, kaj boš pa naredil in zahteval, ko bodo tvoji otroci v srednji šoli? na faksu? boš zahteval pogrom, ker bodo mogoče tudi tuji študentje?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Ne, OS je obvezna in naj bi se v njej pogovarjal slovensko. Vsaj večina staršev je vpisala otroke v slovenske šole. Siptarji pa naj gredo na mednarodne, ali pa naj svoje postavijo.tko kot muslimani.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
V čigavem interesu ali kdo ima korist od tega, da je toliko Šipcev v SLO, ali konkretno v Kranju? Razlog sigurno obstaja.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Za Kranj ne vem, v Posavju je pa razlog poceni delovna sila. Seveda imajo korist od tega samo šiptarski bossi.

...Čeprav enega so že obsodili, drugega pa bodo menda v kratkem pohopsali.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik optiplex pravi:
Citat:
Sola v Kranju pa celo velja za primer dobre prakse:

"Šole so postale prve prave integratorke tudi ob nedavnem valu prebežnikov - ne le z učenjem jezika, ampak s toplim sprejemom vseh, ki so potrebovali pomoč," ocenjuje šolska ministrica. Vključevanje priseljencev v vzgojno-izobraževalni sistem kljub pozitivnim izkušnjam prinaša kar nekaj novih izzivov - te naslavlja današnji posvet na Brdu pri Kranju, ki se ga udeležuje več kot 400 šolskih delavcev. Ministrica Maja Makovec Brenčič je izpostavila številne šole po Sloveniji, ki so lepo sprejele otroke iz drugih kulturnih okolij. Dobre izkušnje imajo v Osnovni šoli Jakoba Aljaža Kranj, kjer je skoraj 30 odstotkov učencev priseljencev iz drugih držav, največ s Kosova, pa tudi iz Hrvaške, Srbije, Makedonije, Moldavije, Bolgarije in Italije. Tudi begunce iz Sirije, Iraka, Afganistana bi brez težav sprejeli, je prepričan ravnatelj Milan Rogelj.

Nestrpni so le odrasli, otroci nimajo predsodkov "Imamo velike uspehe pri vključevanju. Otroci so izjemno tolerantni, se ne združujejo v skupine po narodnosti, ampak se družijo z ostalimi otroki," je poudaril in pojasnil, da priseljeni otroci spoštujejo slovenski jezik in kulturo, če tudi mi spoštujemo njihovo, zato pripravljajo različne medkulturne prireditve. "Otroci nimajo predsodkov. Če so kakšni problemi, so z odraslimi v lokalnem okolju," je izpostavil. Po njegovi oceni pa se stvari vendarle spreminjajo in je nestrpnih ljudi zelo malo, a so ti zelo glasni. "Težave imamo, kako jim razložiti, da so vsi otroci enako pomembni," je poudaril.

Najzahtevnejši del vključevanja je jezik, zato je ministrstvo omogočilo dodatno strokovno pomoč pri učenju slovenščine. V letošnjem šolskem letu so bile dodatne strokovne pomoči v ta namen dodeljene 2.330 učencem in 1.121 dijakom.

Ali ce skrajsamo...
a) zadeva spila
b) problem so nekateri odrasli (pacienti)
c) denar se namenja za ucenje slovenscine (za otroke) in ne ucenje albanscine (profesorje)

Hehe se vidi iz tvojih postov, da si utopist.

fact
prfokse neformalno silijo na tečaje predvsem tiste z določenimi pogodbami
za šipce organizirajo dodatne ure slovenščine, a noben ne hodi (90% ne)
delajo pizdarije
tudi zapostijo šolo kar sredi leta (vse bolj pogosta praksa)
jih z šuti naprej spušajo do cca 6 razreda potem tam obstanejo
pa noben ni toleranten do šipcev, niti otroci ( ne hodijo na njihove rd in se ponavadi malo družijo) izven šolskega cajta pa nič.

zdej pa lapej naprej.

Na Jakob Aljažu pa je nedavno nek mali šipac uletu z nožem v šolo in mahal... tolko o intergraciji
sovražijo jih pa vsi po spisku
srbi
makedonci
slovenci
za zažgane migrante pa ne vem.
Hvalabogu jih vsaj na Prešernovi ni, še to se manjka.

Poldi,

Nakladas toliko da potrebujes k. lopato....

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
V čigavem interesu ali kdo ima korist od tega, da je toliko Šipcev v SLO, ali konkretno v Kranju? Razlog sigurno obstaja.

Invazija Albancev je samo v glavah fasistov (zagotovo bos znal sam preveriti uradne stevilke?). Specificna struktura pa je v tem primeru posledica cen nepremcnin.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ha ha, že pri vas se ne znate slovensko, kaj šele na Štajerskem, Prekmurju ali Beli krajini...
Sicer se pa mularija zmeni sama, ponavadi so problem starši (slovenski in neslovenski).

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
Citat:
Uporabnik Fadil pravi: V čigavem interesu ali kdo ima korist od tega, da je toliko Šipcev v SLO
zgleda da v interesu obojih, tako vladnih kot opozicijskih strank, ker nobena nima pripomb.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

Invazija Albancev je samo v glavah fasistov (zagotovo bos znal sam preveriti uradne stevilke?). Specificna struktura pa je v tem primeru posledica cen nepremcnin.

Uradne številke me ne zanimajo. Vem samo to, kar vidim na lastne oči. V Kranju je Šipcev veliko. Veliko več kot pred leti in to vseh starosti. Razumel bi, da bi bilo veliko služb v gradbeništvu, vendar kot je znano, je v SLO gradbeništvo v kurtzu. Torej, kaj ta folk dela. Vidim jih povsod in ob različnih urah v Qulandiji, Mercatorju, itd... Skratka povsod jih je veliko, preveč. Verjamem da imajo Šiptarski Boss-i koristi, vedar jim nekdo štemplja potni list, izda bivalno vizo in delovno vizo. Tukaj ima nekdo koristi in tukaj bi po moje bilo potrebno iskati grešnika. Šipci kot posamezniki niso problem in se odlično asimilirajo po SLO. Problem pa so razna grupisanja in Šipci so znani kot problematičen narod. Vsekakor bi jih bilo potrebno za vsak najmanjši prekršek izgnati. Persona non grata v potni list, pa brco v rit.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

Uradne številke me ne zanimajo. Vem samo to, kar vidim na lastne oči. V Kranju je Šipcev veliko. Veliko več kot pred leti in to vseh starosti. Razumel bi, da bi bilo veliko služb v gradbeništvu, vendar kot je znano, je v SLO gradbeništvo v kurtzu. Torej, kaj ta folk dela. Vidim jih povsod in ob različnih urah v Qulandiji, Mercatorju, itd... Skratka povsod jih je veliko, preveč. Verjamem da imajo Šiptarski Boss-i koristi, vedar jim nekdo štemplja potni list, izda bivalno vizo in delovno vizo. Tukaj ima nekdo koristi in tukaj bi po moje bilo potrebno iskati grešnika. Šipci kot posamezniki niso problem in se odlično asimilirajo po SLO. Problem pa so razna grupisanja in Šipci so znani kot problematičen narod. Vsekakor bi jih bilo potrebno za vsak najmanjši prekršek izgnati. Persona non grata v potni list, pa brco v rit.

Seveda te ne zanimajo... Ustvari si neko stevilko v glavi... Imaginarne horde hodijo v SLovenijo prodajt kebab, siptarski bossi bla bla bla. Tko pac, iz riti nekaj. Nekaj okrogle, recimo 100.000?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Sicer pa govorimo grupisanju cca 0.3% populacije.... (cca 6000 ljudi v celi 2mio SLO).

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Ne bluzi ti meni s temi forami. Lepo sem napisal, da jih vidim na lastne oči- V preteklosti jih je bilo zelo malo. Še v Jugi jih je bilo manj. Nekaj Šiptarskih smrkavcev, ki so za majhen denar kopali kanale pri gradbenih podjetjih, njihovi Šiptarski šefi pa so kasirali smetano. Izkoriščali so lasten narod. Pripeljali so jih v SLO, nato pa jemali provizijo pri vsaki delovni uri.
Sicer pa. zakaj jih tako zagovarjaš? Si tudi sam Šiptar? Kaj sploh si? Opazil sem, da si vedno kontra in da zagovarjaš Šipce in muslimane. Če si njihov razumem, da jih braniš. Ampak potem ne bodi preveč pameten na slovenskem forumu. Če ti ne odgovarja mišljenje slovenskih forumašev, greš pač na Šiptarski forum, med enako misleče. Volk sit in koza cela.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Ne bluzi ti meni s temi forami. Lepo sem napisal, da jih vidim na lastne oči- V preteklosti jih je bilo zelo malo. Še v Jugi jih je bilo manj. Nekaj Šiptarskih smrkavcev, ki so za majhen denar kopali kanale pri gradbenih podjetjih, njihovi Šiptarski šefi pa so kasirali smetano. Izkoriščali so lasten narod. Pripeljali so jih v SLO, nato pa jemali provizijo pri vsaki delovni uri.
Sicer pa. zakaj jih tako zagovarjaš? Si tudi sam Šiptar? Kaj sploh si? Opazil sem, da si vedno kontra in da zagovarjaš Šipce in muslimane. Če si njihov razumem, da jih braniš. Ampak potem ne bodi preveč pameten na slovenskem forumu. Če ti ne odgovarja mišljenje slovenskih forumašev, greš pač na Šiptarski forum, med enako misleče. Volk sit in koza cela.

Ti vidis na lastne oci tocno dolocno okolis ,ki pri celi zgodbi nima nobene k. veze. V preteklosti je bilo Albancev (in tudi ostalih exYU) VEC. Vrh je bil v 70tih. Zagotovo bos znal sam preveriti? Albanci praviloma niso prihajali kopati kanale in zagotovo "siptarski bossi" niso vzeli provizijo. Pa ne zaradi tega ,ker tega nocejo ali ne znajo poceti ampak SLO podje niso sla do Kosova po ljudi. Predrago za podjetja in njih. Nihce ni nikogar prevzel, okupiral ali ... Danes je Slovenije tranzitna drzava in resnega priseljevanja ni vec. Sploh pa kakor je bilo vcasih.

O tem koliko ljudi prihaja ali ne pa obstajajo tudi podatki drzavnih organov, tako btw.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Pri nas jih imamo tudi na novo enkup šiptarjev..... še izbeglice iz 90-ih se praskajo po glavi, kako nam gre soseska v kuratz.

Pač stari crkujejo in tile filajo prazna stanovanja. Pa tradicionalno nismo imel kake bosne pri nas pred 20-30 leti.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
eazy: pa ti živiš v kranju? jaz ko psa peljem na sprehod moram iskati slovence med sprehoom.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

Ti vidis na lastne oci tocno dolocno okolis ,ki pri celi zgodbi nima nobene k. veze. V preteklosti je bilo Albancev (in tudi ostalih exYU) VEC. Vrh je bil v 70tih. Zagotovo bos znal sam preveriti? Albanci praviloma niso prihajali kopati kanale in zagotovo "siptarski bossi" niso vzeli provizijo. Pa ne zaradi tega ,ker tega nocejo ali ne znajo poceti ampak SLO podje niso sla do Kosova po ljudi. Predrago za podjetja in njih. Nihce ni nikogar prevzel, okupiral ali ... Danes je Slovenije tranzitna drzava in resnega priseljevanja ni vec. Sploh pa kakor je bilo vcasih.

O tem koliko ljudi prihaja ali ne pa obstajajo tudi podatki drzavnih organov, tako btw.

Vidim da spet govoriš nekaj na pamet. Izgleda da si še presmrkav, da bi poznal situacijo 30-40 let nazaj. Osebno sem poznal Šipca na Bledu, ki je vozil Šiptarsko mularijo 16-17 let na Bled. Delali so pri gradbenem podjetju Gorenjc iz Radovljice in kopali kanale. Spomin se, da so takrat govorili, da dobijo od Gorenjca na uro cca. 6-7 jurjev (60-70 dinarjev) na uro, vendar jim je njihov vodja Osman, ki jih je pripeljal na Bled, plačeval 3-4 jurje (30-40 dinarjev). Takrat so Osmana na Bledu poznali vsi, saj je bil Šiptarska maskota. Usnjen reklc, pa na pony expressu. Kasneje so govorili, da so ga med vojno ubili na Kosovem. Ne vem, če to drži, vendar človeka nisem videl že več kot 20 let. Skratka, ti kar guglaj naprej in trosi brezvezne podatke. Šipcev je danes več kot kadarkoli, tako da ne lapaj. Še vedno nisi odgovoril kdo in od kod si? Zakaj se trudiš na slovenskem forumu prepričati drugače misleče?

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Izkoriščali so lasten narod. Pripeljali so jih v SLO, nato pa jemali provizijo pri vsaki delovni uri.
a ni zdaj isto ? Prikaže da mu plačuje 600, dejansko pa nekje 450 in tako zaradi (naj)nižjih stroškov in najboljše ponudbe zmaga na vsakem razpisu. SDS pa nič.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

Vidim da spet govoriš nekaj na pamet. Izgleda da si še presmrkav, da bi poznal situacijo 30-40 let nazaj. Osebno sem poznal Šipca na Bledu, ki je vozil Šiptarsko mularijo 16-17 let na Bled. Delali so pri gradbenem podjetju Gorenjc iz Radovljice in kopali kanale. Spomin se, da so takrat govorili, da dobijo od Gorenjca na uro cca. 6-7 jurjev (60-70 dinarjev) na uro, vendar jim je njihov vodja Osman, ki jih je pripeljal na Bled, plačeval 3-4 jurje (30-40 dinarjev). Takrat so Osmana na Bledu poznali vsi, saj je bil Šiptarska maskota. Usnjen reklc, pa na pony expressu. Kasneje so govorili, da so ga med vojno ubili na Kosovem. Ne vem, če to drži, vendar človeka nisem videl že več kot 20 let. Skratka, ti kar guglaj naprej in trosi brezvezne podatke. Šipcev je danes več kot kadarkoli, tako da ne lapaj. Še vedno nisi odgovoril kdo in od kod si? Zakaj se trudiš na slovenskem forumu prepričati drugače misleče?

Pa smo spet pri cula-kazala bedarijah... Obstajajo uradni podatki o tem ....