SiolTV in MPEG4

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik gulikoza pravi:
Probaj dati CoreAVCDecoder.ax v direktorij od Friptv.

Sem dal. S ffmpeg sploh slike ni prikazalo. Drugače pa dela, samo predvajanje ni tekoče. Slika se zatika in počasen framerate. Ni pa problem obremenitev procesorja, ker je ta pod 10%.

Drugače pa dober program. Če ti kaj pomaga, sem posnel sample siolovega mpeg4 streama . Za naslednjo verzijo bi se pa priporočal, če bi si program zapomnil crop/aspect ratio nastavitev.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Nisem testiral vsega. Na playlisti sem samo zamenjal '.0.' z '.4.' , pa kolikor sem probal, je delalo vse. Je pa slika slabša kot mpeg2. Več kot očitno je to mpeg2 stream prekodiran v h.264

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
In kakšno pasovno širino sedaj porabi MPEG4 SiOL TV? Na koliko se mora sedaj najmanj sinhronizirati modem, da imaš lahko 1Mbit + telefon + TV?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Sem že našel ja. Samo s frip tv dela bolj slabo, z vlc pa sploh ne
frown-1.gif
Poskusi s VLC 0.9 (beta), naj bi rešili problem s predvajanjem h264

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
SLO1 in SLO2 sta v MPEG4 za tiste ki uporabljajo plus vmesnik. Uporabnikom ki ne dosegajo zadostne pasovne sirine pa vklopijo MPEG4 in v tem primeru Sagem dobi drugacen seznam kanalov (nicla zamenjana s stirico).

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Hja, beta verzija tekoče predvaja tisti stream, ki sem ga postal zadnjič. Problem je pa v tem, ker ne dela multicast
crazy1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Glede na FripTV ima strem variable bitrate, povprečno je pa med 1.5 in 3 mbps. Na trenutke pa skoči tudi do 5mbps
sprasujem se.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
doto, lahko prosim opišeš kako točno se uporablja VLC z siolTV?

Verjetno bi se na enak način tudi amisTV usposobil?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Amis kolikor vem uporablja mpeg4, tako da zna s stabilno verzijo vlc-ja biti problem. Lahko pa probaš s http://friptv.sourceforge.net/ .

Če ima modem ločene izhode za internet in tv, rabiš na računalniku dve mrežni kartici in dva kabla, ali pa en kaber in internet preko wireless.

Potem moraš ugotoviti kakšen IP dobi tv komunikator. To storiš s kakšnim packet sniffer programom, recimo wireshark. Ko imaš ta IP, moraš na mrežni kartici nastaviti podoben IP. Vseeno kakšen je, le da je v istem rangu kot tisti, ki ga dobi amino. Jaz recimo uporabljam ip v rangu 10.134.*.* . Gateway in dns na mrežni pa pustiš prazen.

Potem pa moraš v vlc-ju (Stream output > Access output > IPv4 multicast output interface address ) ali FripTv nastaviti ta IP za privzeti naslov za streamanje. To rabiš zato, da program ve da more promet za tv speljati skozi to mrežno in ne skozi privzeto, preko katere gre ostali promet na internet.

Na koncu rabiš pa še playlisto, kjer je seznam programov.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja sem dobil info z amisa, da ne gre. Problem je v tem, da oni prepoznajo settop box za tv preko MAC naslova in temu primerno odprejo porte na modemu. Teoretično bi lahko na port priklučil switch, potem pa settop box na switch. Na ta switch bi lahko potem priključil še PC in bi mogoče delalo. Ne vem pa če je to kdo že poskušal.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Ja sem dobil info z amisa, da ne gre. Problem je v tem, da oni prepoznajo settop box za tv preko MAC naslova
Spremenit MAC na PC ?