siol tv - pasovna širina za en tv?

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Ej...sem hotel postavit isto vprašanje glede treh televizij.....no jaz bom poskusil kaj bo ,če bo šlo......moram pa nekaj povedat....sem imel težave s televizjo ,da je štekalo....in so prišli od siola pogledat...so se pogovarjali po telefonu in testirali hitrost linije in so govorili nekaj o 10 pa do 12 mega....meni ni blo jasno nič ampak so rekli da dve telivizje in dva interneta bodo delala glih za glih....pol pa se eden spomne in reče ,da bi rad videl celo povezavo od kjer pride kabel v bajto pa do konca....in smo šli na podstrešje....in gor tip najde neki kabel ki je bil mrtev ampak še vedno priklopljen ,ni šel pa ikamor in je bil zavit v kolutu (enkrat se vleklo kabel za drugo sobo za telofon)....ampak ko je tip to odklopu ta kabel je poklical spet na siol....in so spet izmerili to linijo....pol so pa govorili o 26 ali 28 mega....je reklu da je blo to krivo ,ker da je večkrat taka težava.......no....pa imam siol trio z dvema televizjama in dvema računalnikoma na najbolj počasni adsl liniji....ko potežem s torenti gre 160 maximalno h meni in 28 maximalno od mene.

Vprašanje za poznavalce.....a bo delala še tretja tv in dodaten ruter ki ga bom rabil ker v nižjih nadstropjih skoraj izgine signal?

Tukaj lahko da se je govorilo ne o mega ampaka o samih marginih ki so na liniji. Če so margini zdaj 26 /28 je to odlično...
smile-1.gif

Lahko pa tudi da se je govorilo o max. sinhronizaciji... :D

Ali eno ali drugo bi še ena TV morala delovat... Edino če boš imel kabel od modema do tretje tv predolg bo problem... Razen če vežeš v crossconnect UTP kabel - nebo problemov...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ja to so govorili ko so bli tam...so ga po moje sigurno ker sem pravil da so problemi s kvadatki...pa še telefonija je preko interneta.....tako da toplo upam da so.....grem iskat po netu kak komunikator da to zaženem :D

Hvala

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
kaj naj bi pomenile tiste cifre?
si na VDSL2?

ali ni prek protokola ADSL2+ največji prenos 24M

vkolkor si na ADSL2+ ti morajo linijo odpret za dodaten TV

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
mi smo imeli najprej isdn in potem adsl....drugo ti ne morem nič povedat ker ne vem...edino kar vem je da smo na bakru in da je telefonska centrala shebana in da stranske veje neuporabnih kablov jemljejo hitrost.

Bom poskušal dobit tistega siolovca ,da ga vprašam kako je in kaj se da naredit....da ne kupujem neke komunikatorje brez potrebe.

Drugače pa jaz ne vem o teh hitrostih....to sem slišal ko se je siolovec pogovarjal s "tistimi gor" in so oni nekaj preklapljali in poskušali in govori o teh cifrah.

Mi je pa rekel sosed da linije grejo hitro..u bistvu da ti samo hitrost omejijo na manj....ker takoj na začetku sem lahko pobiral s torenti z 800-900 ,nekaj takega....zdaj pa maximalno 155-160.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Da pristavim loncek
ce ugasnem samo tv in ne tudi kuminikatorja (se vedno kaze st. Programa namesto ure) se to na internet liniji se vedno vidi kot da je tv prizgan. Vsaj tako si razlagam prvo stran!
Si prav razlagam?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.781
113
Je že kdo kaj probaval, koliko so kaj fleksibilni SIOLovci s tem do 10/1? Je bil priklopljen tudi kdo, ki ne dosega teh vrednosti?
Ker recimo pri meni je max sinhronizacija 14,158DL in in 524UL. Se pravi DL bi pribljižno še šel skozi, UL pa bi bil pod 500Kbps

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Bojda je zaenkrat pogoj 11.8 mbps sinhronizacija za DL. Gor pač gre kolker gre.