siol tv - pasovna širina za en tv?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Trenutno imam 12mb linijo za dva TV-ja in internet. Kot mi je razložil monter gre po 4mb na en tv in 4mb imam hitrost neta.
Doma gledamo vse programe v SD in HD me ne zanima.

Vprašanje, bi šli trije TV sprejemniki na to linijo? Koliko rabi en TV minimalno za tekoče predvajanje SD programov?

Močnejša linija ni opcija.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
4Mbit/s je zahteval mpeg2 stream (amino sprejemniki).

Če imaš sagema ali siol box, lahko gledaš mpeg4 stream (ki zasede cca. 2,5Mbit/s). Na 12Mbit liniji bi lahko gledal celo 4 mpeg4 streame (torej 4 televizije) in imel še med 1 in 2 Mbit/s za internet.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Če si na Siolu prešaltaj na paket 10M!
Meni delajo 3TV-i brez problema!
Na prejšnjem paketu TRIO+4mb net je 3-i TV vedno štekal!

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
To je odvisno od uprabnika, kaj so njegove želje in možnosti. Tudi jaz imam trio do 10m in mi je super.

AMPAK!

Prej si imel 3TVje + 4Mb = cca. 12Mbit sinhronizacije (če si imel mpeg4)

Sedaj imaš 10Mbit sinhronizacijo (ki je nižja od prejšnih 12mbit ali celo več). Prej si bil s sinhronizacijo verjetno na meji zmožnosti tvoje linije in je bila zato le-ta nestabilna (nizko razmerje signal šum) ter je zato prihajalo do napak (kockanja in štekanja). Ampak sedaj imaš 10Mbit deljenih. Torej 4Mbit internet več NI zagotovljen. Če gledaš vse tri televizije, imaš samo še 1Mbit internet. Če se pri hiši veliko gleda televizija (in to na vseh TV-jih hkrati), potem ta paket ni več tako zelo lep, kot zgleda na papirju. In če se je pri tebi zatikalo (ker si bil prej pač na meji zmožnosti tvoje linije, sedaj pa nisi več), še ne pomeni, da se pri ostalih na starih paketih zatika.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Drugačen paket pri nas ni možen, max je 12M/786
Drugače oba televizorja delata brez kockanja in štekanja (no včasih malo ampak ni omembe vredno)
Se pravi bi moralo it čez 3 x TV ? Pa obenem bi mi ostala vsaj 3M linija?

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Če se statistično bol malokrat gleda vse 3 TV-je hkrati, se ti splača vzeti paket 10M.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Jah pa ravno v tem je problem da bojo vsi 3 tvji lavfal isti čas dostikrat.
Ne vidim nobene prednosti v tem paketu 10M.... Pa ravno 1 mesec imam siol trojček tako da bi res samo dodal še 3 tv če je možno, no saj rabil sem samo par info da lahko zatežim siolovcem
grin1.gif
Hvala!

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Če imaš dva TV je najlažje da inštaliraš še kakšen tano player ali multicast tv na PC in testiraš delovanje 3-h TV!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To imaš ADSLx?
VDSL ima sinhrone prenose (Telekomov). Sam imam možnost sinhronizacije na 38MBps, sinhronizirano imam sedaj na 17MBps in imam 3 televizije ter 5/5 internet.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Ključni šment je da edino pri paketu do 10M vklopijo tako da se TV in internet prekrivata. TV ima pač prioriteto in prenos internetnega dela se ustrezno zmanjša.

Mpeg4 SD TV rabi do 3 mbps. Večina kanalov cca. 2.5. HD mini pa 5.5. mpeg2 SD so okli 4 mbps.
"Klasični HD" pa so trenutno od 8 do 15 mbps. Se da večino tudi na bakru pogledat ob vklopljenih 4 TV. Omejitev je na 12 mbps. Več Skratka vkolkor bi ti želeli vklopit bi imel na tej sinhronizaciji lahko 4 TV internet pa bi pač takrat ko bi bili vsi vklopljeni padel praktično na 0. Isti šmoren kod ga dobiš pri do 10M samo da ne vklapljajo in si pri do 10M z enim Tv manj in nekaj nižjim računom ker je dodatek za 4M dražji kot paket "do 10M".

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Navaden ADSL, tle pri nas je slaba linija, naj bi mi pa vse skupaj trenutno delalo na nekje 11MB.
Na siolu pravijo da ne bo nič s 3 TV in da en pobere okoli 3,5MB (več od SD ne rabimo). Mah [censored] pa tak napredek! Druge opcije pa nimam (razen kaj brezžičnega ampak mi je bedasto spet nekaj plačevat)

Je tukaj kak siolovec, da bi lahko malo preveril če res ni opcije za 3TV + soliden internet? Če je kak naj se javi na ZS.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če je problem na liniju (bakru) v ruralnem območju potem nimaš kaj veliko za praskat... Lahko naročiš TOTALTV (satelit) za TV in potem SiOL (ali ostale) za internet/telefonijo.
Samo ne nasedaj pa obljubam, v stilu ...mi ti pa nudimo 3 TV in 4/4 internet... Če je baker slab ti noben ponudnik, ki uporablja isto infrastrukturo (v ruralnem okolju je to kar dejstvo) ne more zagotoviti enormno boljših storitev. V začetku je T2 imel to lepo navado fopanja naročnikov, da so se odločili za prehod (iz lastnih izkušenj, SiOL je komaj televizijo in net na ADSLju ponudil; pač preslaba linija in oddaljenost od centrale, T2 pa seveda 2 TVja in močnejši internet. No pa so bile lego kocke in poletna zmrzal)...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Če imaš 11-12Mbit linijo, ti res ne morejo dati 3xTV + 4Mbit internet, ker bi za to potreboval vsaj 13Mbit/s (mogoče celo več, če resno računajo 3.5Mbit/s na en TV). Ampak ko sem jaz imel 1TV+2mbit povezavo, ti lahko garantiram, da sem imel TV port nastavljen točno na 3Mbit/s... po tej logiki bi morali oni za 3xTV + 4Mbit internet zahtevati sinhronizacijo vsaj 13Mbit/s (čeprav bi delalo že z nižjo). Pri tvoji liniji bi bilo verjetno možno 3xTV + 2Mbit/s internet.

V tem primeru resno premisli o trio do 10M. Ko boš gledal 2TV-ja, boš imel 4Mbit/s internet. Če boš gledal vse tri, bo pač 1Mbit/s internet. Ko boš gledal 1TV, bo 7Mbit/s internet. Ko pa ne bo noben TV prižgan, bo pa 10Mbit/s internet. Dejansko je pa to edini paket, kjer ti bodo vklopili 3TV-je in boš še vedno lahko imel hiter internet.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ja ampak je treba za to vsakiš vgašati komunikator. Preden jaz to sestri pa mami razložim bo kriza. Problem je ker imamo dva poslopja (kot dve ločeni stanovanji) pa samo eno tel. linijo.

Bom pač še nekaj časa brez TV-ja (jaz ga še najmanj pogrešam) Upajmo na kake boljše čase hehe.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Če si sam upravljalec enga TV sploh ni problema. Vzemi paket "do 10M". 1M za net imaš še vedno. Ko boš rabil linijo boš izklopil TV. Ko bodo ostali izklopili dobiš bonus proti 10M za net. Krepko čez 4M.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.809
388
83
Vipavska dolina
Za 3x tv in 4 interneta je sinhronizacija modema nekje 14.7 mega, torej ti gre preko tvojih zmožnosti. Plus tega če si blizu tega zna biti marsikatera kockica in nedelovanje.
Tudi moj nasvet, če rabiš 3x tv trenutno najboljša zadeva je trio 10M, če ne boš gledal tv-ja boš imel 4 mega net. Modem pa bi se moral sinhronizirat, saj je potrebna sinhronizacija 11.7 mega.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
TV ima absolutno prioriteto pred intertom. To so že davno uspešno popedenali.
Kockanja ni absolutno nič vkolikor je sinhronizacija modema postavljena tako, da ni izgub paketkov.

Problem s strani naročnika gledano je da nočejo vklopit recimo 4 TV in 10M pri sinhronizaciji, ko to ne gre vse istočasno skozi. V trženje so dali le varianto "do 10M".

Očitno se smatra, da ni potrebe ustreči stranki za po novih cenah 700+€ letnega prihodka...

Nazadnje urejeno:

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Kopirano iz sosednje teme

Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Jaz gledam mpeg4 TV. Ko je vklopljena ena televizija, dela internet 7mbps, ko sta dve, dela s 4mbps, ko so pa vklopljene 3 (max), pa dela s tistim "garantiranim" 1mbps.

Torej bi mi komot vklopili 3 TV. Ma majo res butasto politiko! Če bi tisti paket 10M raje naredili xyM in pač računali glede na želje bi bilo bolje. Dam takoj še 5eu mesečno več zraven, da bi imel max omogočeno linijo (dobrih 11M) in pa način kot je pri 10M, da bi delal net bolje ko je komunikator izklopljen.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ej...sem hotel postavit isto vprašanje glede treh televizij.....no jaz bom poskusil kaj bo ,če bo šlo......moram pa nekaj povedat....sem imel težave s televizjo ,da je štekalo....in so prišli od siola pogledat...so se pogovarjali po telefonu in testirali hitrost linije in so govorili nekaj o 10 pa do 12 mega....meni ni blo jasno nič ampak so rekli da dve telivizje in dva interneta bodo delala glih za glih....pol pa se eden spomne in reče ,da bi rad videl celo povezavo od kjer pride kabel v bajto pa do konca....in smo šli na podstrešje....in gor tip najde neki kabel ki je bil mrtev ampak še vedno priklopljen ,ni šel pa ikamor in je bil zavit v kolutu (enkrat se vleklo kabel za drugo sobo za telofon)....ampak ko je tip to odklopu ta kabel je poklical spet na siol....in so spet izmerili to linijo....pol so pa govorili o 26 ali 28 mega....je reklu da je blo to krivo ,ker da je večkrat taka težava.......no....pa imam siol trio z dvema televizjama in dvema računalnikoma na najbolj počasni adsl liniji....ko potežem s torenti gre 160 maximalno h meni in 28 maximalno od mene.

Vprašanje za poznavalce.....a bo delala še tretja tv in dodaten ruter ki ga bom rabil ker v nižjih nadstropjih skoraj izgine signal?