Siol TV ne deluje več

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
Imam Siol internet (deluje) + Siol TV (od včeraj dalje ne deluje več).

Imam Iskratel modem/wireless router Sinope 568+ in komunikator Amino Aminet 103.

Na kanalu, kjer bi moral biti Siol TV je šum oz. sneg. In ni nobene spremembe, če izklopim napajanje Aminotu ali modemu.
Rdeča lučka na Aminotu pa sveti (če je napajanje seveda).

Sem poklical na 0801000 pa je model rekel, da vidi, da je signal do mene v redu. Pravi, da sumi, da je kriv Amino in da naj:
- si sposodim Aminota od kakšnega soseda, ki mu dela tv in preverim pri sebi ali
- kupim Sagem komunikator za 1 EUR in se vežem za 24 mesecev.

Meni to smrdi, ne verjamem, da je kriv Amino, temveč mora nekaj biti s signalom.
Vemo, da nas hočejo vse spraviti iz Aminotov na Sageme pa so (laično) začeli pošiljati signal, ki ga amino ne razume.

Kakšno je vaše mnenje? Kaj naj storim? Nobenega ne poznam, ki bi mi lahko posodil Aminota.

A je med vami kdo, ki ima Aminota 103 in mu danes še dela Siol TV? In iz katere regije si? Jaz sem iz Celjske.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.530
435
83
Preglej povezave, zamenjaj kable...
Morda je pa res amino šel po gobe.

Da ne boste brez TV.
TV lahko gledaš prek PC. Le malček je treba "potelovadit". Navodila kako spravit IPTV na PC so na Siol ali T2 forumu.
programčka ki to omogočata sta MulticastTV ali Tano Player...
Pri nas so vsi streami OK. LJ kotel.

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
Izhod iz Aminota imam speljan na HDD snemalnik, izhod iz snemalnika pa na AV2 kanal od TV.

Ker lahko na TV-ju (AV2 kanalu) še vedno gledam posneti material iz snemalnika, je povezava amino-snemalnik-tv menda OK.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
Potem direktno probaj priklopiti Amino na TV. Kaj maš to preko scarta? Zamenjaj scart vhod, drug scart kabel...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik hawkeye pravi:
Na kanalu, kjer bi moral biti Siol TV je šum oz. sneg. In ni nobene spremembe, če izklopim napajanje Aminotu ali modemu.
...
Meni to smrdi, ne verjamem, da je kriv Amino, temveč mora nekaj biti s signalom.
Vemo, da nas hočejo vse spraviti iz Aminotov na Sageme pa so (laično) začeli pošiljati signal, ki ga amino ne razume.

Zakaj pa potem sprasujes, ce ze imas svojo teorijo zarote ?

Citat:
Kakšno je vaše mnenje?

Ce bi tvoja teorija drzala, potem Amino ne bi na izhodu delal "snega" (nakljucnih motenj). Po tvojem opisu sodec je najbolj verjetno vir problema kaputt STB.

Citat:
Kaj naj storim? Nobenega ne poznam, ki bi mi lahko posodil Aminota.

Drugace na zalost ne bo slo, razen ce imas moznost zamenjati ostalo (torej TV in kabel). FWIW, na Bolhi so oglasi za STBje in cene niso pretirane (15-25 evrov), morda pa celo najdes koga iz tvojega konca, ki ga prodaja, in mu ponudis nekaj malega vec od zahtevane cene za pot do tebe, ce ga lahko prej preizkusis (ce bo njegov STB delal, bos tako ali tako rabil novega, ce ne bo delal, ker je tezava v cem drugem, ti ga pa ne bo mogel prodati).

jneutron

Zelenc'
23. dec 2009
3
0
1
Lahko dobiš pri meni za izposojo oba siol tv komunikatorja aminota in sagema), pa boš vidu. Sem iz širše okolice CE. jneuTRon
Pošlji mi ZS.

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
Sem slikal, kaj dobim na TV-ju....

A je to znak, da je Amino pokvarjen?

Sem pa danes kar naročil ta Sagem (za 1 EUR za 24 mesecev vezave).
Če bo s Sagemom siol TV delala, bo OK - torej je bil kriv Amino.
Kaj pa če tudi s Sagemom slike na TV ne bo?

831934-tv_slika2.jpg

Priponke

• 831934-tv_slika2.jpg
    831934-tv_slika2.jpg
    38,5 KB · Ogledi: 262
Nazadnje urejeno:

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Če je vse OK z Amino komunikatorjem se ti pokaže siol logotip ko ga resetiraš, potem pa bi ti javilo nekaj v stilu" No URL could be fetched". To je to po spominu ko sem imel še Aminota.

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
Saj na 080 1000 sem klical in jim rekel, da mi internet dela, Siol TV pa ne.

Pa je rekel, da je preveril linijo in da je v redu.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Se popolnoma strinjam, glede na sliko bi tut jaz najprej rekel da je kak kabel fuč. posebno kak scart

LP
Torus

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
identično sliko sem jaz dobil pri svojih starših na Siol TV. Pa so mi rekli isto "prid to sranje zrihtat"... sem hitro ugotovil, da je bil scart kabel za pol cm na enem robu iz TV-ja. Sem ga nazaj vtaknil in dela.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.327
301
83
39
Ljubljana
2 dni nazaj sm ti tole napisu:

Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Potem direktno probaj priklopiti Amino na TV. Kaj maš to preko scarta? Zamenjaj scart vhod, drug scart kabel...

pa še nisi preveru??