Siol - pogodba, vezava itd

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Baterije sem že parkrat menjal. Tudi ne vidim vzroka, da danes dela, jutri ne, pa čez par ur spet ja... Sem se včeraj zmenil da ga bom kljub vsemu odnesel na servis in vzel nadomestnega za ta čas. Če drugega ne bom videl kako bo z nadomestnim - če bo delal, kul, zahtevam novega če starega ne bodo popravili. Če ne bo delal, zahtevam vračilo denarja za pogojno uporabno škatlo. Sem se malo igral z idejo, da mogoče je pa problem v konfiguraciji prostora in odbojih. Sicer to ni moj problem, ampak očitno nekaj ne štima. Fantje na siolu niti uporabniškega imena več ne potrebujejo, očitno že po številki vejo kdo (spet) kliče. Včeraj so mi trije zatrdili da so težave z daljinci praktično preteklost odkar so lansirali novo verzijo programa. Zato sem začel tuhtati o drugih dejavnikih in prišel na idejo da lahko odboji signala od sten delajo težave.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Malce OT, a ne bi me presenetilo, ce imate kje zraven kaksen drug RF oddajnik, ki moti delovanje tega (in obratno, le da najbrz ne opazis, ker nimas pritisnejne tipke nonstop). Razni zvonci, WiFi, mikrovalovke, termostati, alarmi za vrata in podobno ... omenjeni daljinec menda dela na 2.4 GHz, kjer najdes vse mogoce.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, od omenjenega je edino wi-fi, drugega ni. Mogoče poskusim kakšno bi bilo stanje z izklopljenim omrežjema, ampak vseeno - celo box omogoča brezžično povezavo, torej? Ostalih oddajnikov ni, še več - sem v takšni "luknji", da ne lovim TV signala, od radio signalov samo 1 kanal (radio hit), gsm mi v kleti ne dela - skratka bi rekel da sem v letu med prvo in drugo svetovno vojno
smile-1.gif
.
Če ga moti brezžično omrežje, spet nimam z njim kaj počet.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce ga, gre za cisto specificne reci in razni radijski in TV signali nimajo nobene zveze s tem (so predalec stran in relativno sibki).

ISM band je ravno okoli 2.45 GHz, kjer se nahaja tufi WiFi, bluetooth, prenosni telefoni (ne mobilci) ...

IR daljinec ne pride v postev ? Tega ne bi motilo nic (razen drugega podobnega daljinca).

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Kar se mene tiče komot. Ima kdo za posodit
smile-1.gif
) ga spokam in nesem na v mobitelov center ter vzamem nadomestnega. Bom videl kaj bo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dvomim, da ti bo IR delal, ker je že RF bil aktiviran. Jst sem rf odbil posebej in je pisalo, da ga je potrebno aktivirat. Sem rajš pustil pri miru, ker uporabljam univerzalnega na ir in mi rf nič ne koristi. Če pa delata oba hkrati pa vprašanje, bi bilo za probat

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Če so mu prodali z IR mu mora delati IR in nič drugega - RF je imel drugo plato in ne bo delalo, če bo menjal samo daljinc !
@amojed- ker sem tvoj problem spremljal že drugje -A imaš na TV vključen ECO senzor ali senzor gibanja,...
Poizkusi izključiti in poročaj
wink-1.gif

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Mislim da se da tudi zamenjati kanal preko katerega oddaja...
Kakor mi je kolega razlagal je potrebno držati tipki 2 in OK (default naj bi bila 1) 5-10 sekund.
Nato postane daljinec neodziven, BOXa pa moraš potem resetirati na gumb in znova seznaniš daljinca z BOXom.

Nekako tako naj bi šlo...

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ničesar drugega kot v hiši wi-fi in navadno analogno tv priključeno preko scarta. Danes je daljinc spet za v steno zabrisat. Ta teden peljem na servis in vzamem nadomestnega, pa bom videl. Če ne špila, pač ne špila. Me ne zanima in bom zahteval denar nazaj. Matr, toliko težav, pa gledam tv v povprečju mogoče pol ure na dan. Kaj bi še bilo če bi bil na bolniški in cel dan na kavču!

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ne vem, tega nisem nikjer zasledil niti mi niso svetovali na tehnični pomoči. Tako da -- nazadnje sem bil 6 dni brez tv-ja, ker sem ubogal nasvete o resetiranju in uparjanju daljinca. Prej je zezal, po proceduri pa sploh ni več delal. To je bilo v nedeljo in ko sem tehnika vprašal kaj sedaj, je bil tiho.